کتاب «استراتژیهای رقابتی رسانه» مجموعهای از کاری است که به جنبه رقابت استراتژیک صنایع رسانههای الکترونیکی و پاسخگویی آنها به ورود فناوریهای جدید مثل سیستمهای توزیع پهنباند، اینترنت و تلویزیون تعاملی میپردازد.
این کتاب مجموعهای از کاری است که به جنبه رقابت استراتژیک صنایع رسانههای الکترونیکی و پاسخگویی آنها به ورود فناوریهای جدید مثل سیستمهای توزیع پهنباند، اینترنت، تلویزیون تعاملی، و غیره میپردازد. بر اساس بازار رسانهای در حال تغییر، این کتاب، نمایی کلی از مفاهیم مدیریت استراتژیک و کاربرد آنها در صنایع رسانهای را ارائه میدهد و اجزای مدیریت برند، ساختارها، و برنامههای درون بافت محصولات رسانهای را بررسی میکند. در آخر، این کتاب از جنبه عملی، پدیده شرکتهای مختلط رسانهای جهانی [شرکتهای خوشهای جهانی] را بازنگری میکنند و ادبیات تجاری غنی در مورد تنوع شرکتهای بزرگ را به صنایع رسانهای اعمال میکند.
این کتاب متشکل از دو بخش است. بخش اول، مقدمهای بر مفاهیم و چارچوبهای نظری مدیریت استراتژیک، مدیریت استراتژیک برند، و استراژیهای سطح شرکتی است که چگونگی استفاده از این مفاهیم در استراتژیهای رسانه ارائه میشود. بخش دوم، بررسیهای عملی مربوط به پخش سراسری، ویدیوی چند کاناله، تلویزیون تعاملی، و صنایع پهنباند را ارائه میدهد و در پی آن یک چارچوب تحلیلی ابداعی برای هر بازار میآید.
فصل نخست مبنای منطقی این کتاب را نشان میدهد، روندهای اصلی در صنایع رسانههای الکترونیکی گوناگون را مورد بحث قرار میدهد و ضرورت «استراتژی» در بازار رسانهای متغیر امروزی را بنا مینهد. فصل دوم مفاهیم و چارچوبهای مهم مدیریت استراتژیک را بررسی میکند، مثل رویکرد سازمان صنعتی و دیدگاه منبعمحور، تصمیمگیری استراتژیک، رهبری، نظریه نمایندگی (عاملیت)، کارآفرینی استراتژیک، و نظریههای پویای رقابتپذیری. این فصل بیان میکند که چگونه این مفاهیم و چارچوبها میتوانند در محصولات رسانهای در بازار متغیر کاربردی باشند؛ و مثالهایی از مفاهیم مدیریت استراتژیک در صنایع رسانهای ارائه میدهد.
فصل سوم، استراتژیهای سطح شرکت و نظریههای مربوطه در حوزههای تنوع بخشی، ادغام و تملیک، شبکههای استراتژیک، و استراتژیهای بینالمللی را شرح میدهد و بحث میکند که چگونه این رویکردها و نظریههای استراتژیک میتوانند در محصولات رسانهای در بافت یک بازار متغیر قابل اعمال باشند.
فصل چهارم، بر مفاهیم عمده مدیریت برند و چارچوبهای نظریای همچون ساختارهای دانش برند و سنجش ارزش برند نگاهی میاندازد و بحث میکند که این مفاهیم و چارچوبها چگونه میتوانند بر محصولات رسانهای در بازار متغیر قابل اعمال باشند، و مثالهایی برای کارکردهای مدیریت برند در صنایع رسانهای در اختیار میگذارد.
فصل پنجم، در نیمه دوم کتاب، ابتدا تغییرات محیط بازاری صنعت پخش رسانهای را مورد توجه قرار میدهد و هر کدام از عوامل خارجی که عملکردهای استراتژیک پخشکنندگان را شکل میدهند یا محدود میکنند، بررسی میکند.
فصل ششم نیز با بحثهایی درباره تغییرات در محیط بازار صنعت ویدیوی چندکاناله (معروف به صنعت توزیع برنامهریزی ویدیوی چندکاناله یا امویپیدی) آغاز میشود و هر کدام از عوامل بیرونی را که عملکردهای استراتژیک بنگاههای امویپیدی را شکل میدهد یا محدود میکند شرح میدهد.
فصل هفتم توسعه تلویزیون پیشرفته را مورد بحث قرار میدهد. سپس محرکها، خطرات و نتایج استراتژیک ضمنی تلویزیون پیشرفته و نیز استراتژیهای عمده حوزه تلویزیون پیشرفته در بنگاههای رسانهای را بررسی میکند. این فصل با پیشنهاد یک ساختار برای بازار تلویزیونی پیشرفته به پایان میرسد. فصل هشتم، نگاهی بر توسعه و رقابت صنعت ارتباطات پهنباند خواهد داشت. سپس استراتژیهای شبکه استراتژیک بنگاههای پهنباند و مشارکتهای ویدیویی شرکتهای تلفنی را بررسی میکند. این فصل با مقایسه تفاوتهای استراتژیک بین بنگاههای پهنباند تلفنی و کابلی به پایان میرسد.
فصل نهم با برخی مفاهیم کسبوکار بینالمللی مرتبط با کسبوکار رسانه جهانی شروع میشود. سپس با نگاهی به چشمانداز رسانه جهانی از منظر پیچیدگی بازار، اشاعه، کشودگی، و ظرفیت رسانه جدید ادامه مییابد. همچنین الگوهای تنوعبخشی شرکتهای مختلط رسانهای جهانی و اثر این استراتژیها بر اجرا را مورد بررسی قرار میدهد و با تجزیه و تحلیل سهام رسانههای فعلی 10 شرکت مختلط رسانهای جهانی و چارچوبی پیشنهادی برای کشف رویکردهای تنوعبخشی بنگاهها به پایان میرسد.
در آخر، فصل 10 مفاهیم ضروری برای مطالعه استراتژی صنایع رسانهای را خلاصه میکند، روندهای استراتژیک را در صنایع مختلف مقایسه میکند و مفاهیم ضمنی شباهتها و تفاوتها را به بحث میگذارد. همچنین به فرصتها و چالشهای استراتژیک برای بنگاههای رسانهای میپردازد که تمایل به توسعه بازار رسانههای دیجیتال را مورد توجه قرار میدهند و با مالکیت یکپارچه شده و مخاطبان چندپاره شاخص میشوند. این فصل با بحثی درباره موضوعات مهم مرتبط با روشهای تحقیق، نظریهها، و عناوینی در مطالعات مدیریت استراتژی، مدیریت برند و تنوعبخشی جهانی، آنگونه که در زمینه بازارهای رسانهای اعمال شدهاند به پایان میرسد.
کتاب «استراتژیهای رقابتی رسانه» نوشته سیلویا ام. چان ـ آلمستد با ترجمه سید محمد اعرابی، سید علیرضا هاشمی و رحیم زارع با شمارگان هزار نسخه در 277 صفحه به بهای 155 هزار ریال از سوی دفتر پژوهشهای فرهنگی روانه بازار نشر شده است.
نظر شما