شنبه ۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۱
نخستین جلسه شورای برنامه‌ریزی جشنواره ملی كتابخوانی رضوی برگزار شد

معاون توسعه كتابخانه‌ها و كتابخوانی نهاد از تشكیل نخستین شورای برنامه‌ریزی (اتاق فكر) با حضور مدیران ارشد نهاد كتابخانه‌های عمومی كشور و صاحبنظران حوزه كتاب و كتابخوانی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، نخستین جلسه شورای برنامه‌ریزی (اتاق فکر) جشنواره ملی کتابخوانی رضوی به منظور هم‌اندیشی و بهره‌مندی از نقطه‌نظرات مدیران ارشد و صاحب‌نظران حوزه کتاب و کتابخوانی، با حضور علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد، محمد اله‌یاری معاون توسعه کتابخانه‌ها وکتابخوانی، امین متولیان معاون برنامه‌ریزی، پژوهش و نوآوری، اسماعیل شفاعی سرپرست معاونت اداری و مالی، علی رمضانی مدیرکل منابع، محمدهادی ناصری مدیرکل روابط‌ عمومی و امور بین‌الملل، علی نیکنام، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی تهران، اسماعیل جانعلی‌پور مدیرکل فرهنگی، سکینه‌خاتون مهدیان‌پور مشاور معاونت توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و همراهی دکتر محسن پرویز، دکتر محمد سرشار و علیرضا برازش از صاحب‌نظران حوزه فرهنگ و کتاب و کتابخوانی تشکیل شد.

محمد اله‌یاری فومنی معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد در ابتدای این جلسه با اشاره به پیشینه برگزاری پنج دوره گذشته جشنواره کتابخوانی رضوی توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، اظهار داشت: این جشنواره با توجه به جایگاه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در توسعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و همچنین داشتن زیرساخت‌های لازم، پس از پیشنهاد دبیرخانه جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) به نهاد، پس از بررسی توسط دبیرکل نهاد، در جلسه شورای سیاست‌گذاری جشنواره مطرح شد و در نهایت نیز نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بر اساس مصوبه شورای سیاستگذاری جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) به عنوان متولی ششمین دوره این جشنواره اعلام شد.

وی در ادامه افزود: در سال‌های گذشته، برای برگزاری مسابقه یک کتاب معرفی می‌شد و تمامی افراد (بالای 10 سال) می‌توانستند در آن شرکت کنند، اما امسال، پس از بررسی و تهیه فهرست؛ کتاب‌های «اعترافات غلامان»، «دوست مهربانِ کبوترها» و «امام علی‌ین موسی‌الرضا (ع)» برای مسابقه ویژه اعضای خانواده و اعضای کتابخانه‌ها انتخاب شدند.

اله‌یاری با اشاره به انتشار فراخوان شرکت در مسابقه در ایام‌الله دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: تمام تلاشمان را می‌کنیم تا در سال 95 که به «سال خواندن» در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نام‌گذاری شده است، جشنواره‌ای درشان آن امام رئوف و ترویج فرهنگ منور رضوی اجرا کنیم.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز در این جلسه ضمن تاکید بر زیرساخت‌های موجود و استفاده از ظرفیت‌های نهاد شامل 3250 کتابخانه و 5/2 میلیون عضو، اظهار داشت: باید موج کتابخوانی را به کمک جشنواره رضوی در کشور ایجاد کنیم.

وی در ادامه افزود: باید از ظرفیت‌های دستگاه‌ها، نهادها و سازمان‌های دیگر نیز در برگزاری جشنواره‌ای درشان حضرت علی‌بن موسی‌الرضا (ع) و ترویج فرهنگ منور رضوی استفاده کرد.

مختارپور ضمن بیان اینکه می‌توانیم علاوه برکتاب‌های معرفی شده برای مسابقه، فعالیت‌های دیگری نیز در حوزه کتابخوانی داشته باشیم، گفت: معرفی کتاب‌هایی با موضوع امام رضا (ع)، خوانش کتاب توسط هنرمندان و ورزشکاران در کتابخانه‌ها نیز باید برای ترویج کتابخوانی و آشنایی بیشتر نسل جوان با امام هشتم شیعیان در برنامه‌های جشنواره کتابخوانی گنجانده شود.

دبیرکل نهاد همچنین تصریح کرد: باید ضمن بررسی گزارش‌های سال‌های گذشته در موضوعاتی مانند: خاطره‌نویسی، نامه‌ای به امام رضا (ع)، اگر تداخلی با این برنامه‌ها در استان‌های دیگر پیش نمی‌آید، یکی از برنامه‌های جنبی نهاد در این جشنواره «خاطره‌نویسی کتابداران سراسر کشور» با موضوع کتابخوانی رضوی باشد.

امین متولیان، معاون برنامه‌ریزی و پژوهش و نوآوری نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز در بخش دیگری از این جلسه با اشاره به توجه ویژه این جشنواره به خانواده‌ها، گفت: رویکرد برگزاری مسابقه برای خانواده‌ها ایده بسیار خوبی است که همراهی و همدلی را در خانواده‌ها بیشتر می‌کند.

محسن پرویز نیز در این جلسه ضمن تاکید بر انتخاب کتاب‌های مناسب برای مسابقه کتابخوانی رضوی اظهار داشت: باید برنامه‌ریزی پنج ساله‌ای برای اجرای این جشنواره انجام شود.

محمد سرشار از دیگر صاحب‌نظران حاضر در این جلسه نیز با تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های تبلیغاتی موجود، خاطرنشان کرد: در حوزه کودک و نوجوان می‌توان از ظرفیت‌های رسانه ملی استفاده کرد تا مخاطبان حوزه کودک برای شرکت در این مسابقه ترغیب شوند.

در بخش دیگری از این جلسه، ضمن ارائه دیدگاه‌های سایر اعضاء در این خصوص، مقرر شد؛ فعالیت‌های جشنواره در قالب تشکیل 4 کارگروه «طراحی و شیوه‌های تولید اثر»، «شیوه‌های معرفی و ارتباط مؤثر با مخاطب»، «برگزاری مسابقه» و «کار گروه فعالیت‌های جنبی» ساماندهی شود.

همچنین مصوب شد؛ یک نسخه از کتاب‌های منتشر شده طی سه سال اخیر در موضوعات مرتبط با حضرت امام رضا (ع) اعم از چاپ اول و تجدید چاپ شده با در نظر گرفتن شاخص‌های زبان فارسی و متناسب با یکی از گروه‌های سنی و همچنین عدم تخصصی بودن آن، طی اطلاعیه‌ای از ناشران خریداری شود. در پایان نیز احکام شورای برنامه‌ریزی (اتاق فکر) جشنواره به حاضرین در این جلسه ارائه شد.

گفتنی است نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور متولی برگزاری ششمین جشنواره کتابخوانی رضوی در سطح ملی است. پنج دوره قبل این جشنواره توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز برگزار شده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها