وی ادامه داد: تاکنون پنج هزار عنوان اعم از کتاب و مقاله در این پایگاه اینترنتی بارگذاری شده است و هماکنون در دسترس عموم قرار دارد.
مدیر داخلی کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران با اشاره به اینکه این منابع به زبانهای فارسی، عربی و انگلیسی است، گفت: کتابخانه الکترونیکی شیعه باهدف ایجاد دسترسی الکترونیکی آسان به متون شیعه برای علاقهمندان و پژوهشگرانی که امکان حضور در آن را ندارند ایجاد شده است و دانلود تمام منابع آن رایگان است.
وی اظهار کرد: منابع این کتابخانه از کتابها و مقالههای متقدمان شیعه نظیر شیخ کلینی تا متفکران متاخری مانند حجتالاسلام جعفریان و دکتر مدرس طباطبایی است و البته آثار گردآوری و عرضهشده در این کتابخانه از آثاری است که به لحاظ حقوقی مشکلی در عرضه الکترونیکی آنها وجود نداشته است.
افزوده شدن 650 عنوان کتاب جدید به کتابخانه
مدیر داخلی کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران با اشاره به خرید کتاب برای این کتابخانه خاطرنشان کرد: اخیراً حدود 150 عنوان کتاب که مربوط به سرزمین حجاز بهویژه مکه و مدینه است و از نمایشگاه کتاب جده خریداری شده به کتابهای این کتابخانه افزوده شده است.
وی اظهار کرد: از چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب حوزه دین در قم نیز که سال 93 با حضور برخی ناشران مطرح برگزار شد، 503 جلد شامل 475 عنوان کتاب خریداری و به منابع کتابخانه تاریخ اسلام و ایران اضافه شده است.
اباذری با بیان اینکه نیمی از این کتابها به زبان عربی است، افزود: در مجموع ارزش ریالی کتابهایی که اخیراً به منابع این کتابخانه افزوده شدهاند حدود 220 میلیون ریال است.
ملحق شدن کتابخانه محدث ارموی به کتابخانه تاریخ اسلام و ایران
مدیر داخلی کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران با بیان اینکه کتابخانه محدث به زودی به کتابخانه تاریخ اسلام و ایران ملحق میشود، گفت: کتابخانه محدث ارموی دارای 25 هزار رکورد مشتمل بر پنج هزار و 500 جلد کتاب چاپ سنگی است.
وی تعداد کتابهای فعلی کتابخانه تاریخ اسلام و ایران را 150 هزار جلد ذکر کرد و ادامه داد: در آینده نزدیک کتابخانه محدث ارموی که در حال حاضر نیز زیرمجموعه کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران است به مجموعه این کتابخانه افزوده میشود.
اباذری با اشاره به گسترش فضای در اختیار کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران ادامه داد: امیدواریم تا اردیبهشت ماه سال آینده مجموع آثار کتابخانه محدث ارموی که به 25 هزار عنوان میرسد در کنار کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران در یک مجموعه به علاقهمندان تاریخ اسلام و ایران عرضه شود.
وی با اشاره به اینکه این کتابخانه اکنون حدود 20 سال است که با حمایتهای حجتالاسلاموالمسلمین شهرستانی، نماینده آیتالله سیستانی و با تلاشهای حجتالاسلام والمسلمین رسول جعفریان فعالیت میکند، یادآور شد: مجموع آثار موجود در کتابخانه تخصصی تاریخ ایران و اسلام و کتابخانه محدث ارموی به 175 هزار رکورد میرسد که ذخیره ارزشمندی برای استفاده دانشپژوهان و تاریخپژوهان به شمار میرود.
بهرهبرداری از سامانه جدید کتابداری کتابخانه
مدیر داخلی کتابخانه تاریخ اسلام و ایران با بیان اینکه سامانه جدید کتابداری کتابخانه تاریخ اسلام و ایران آماده بهرهبرداری شده است، گفت: این سامانه امکان ارائه فایل اسکنشده کتابها و اسناد را ارائه میکند.
وی اضافه کرد: از این قابلیت بهمنظور ارائه کتابها و سندهایی که ارائه نسخه اسکنشده آنها به لحاظ حقوقی مشکلی ایجاد نمیکند، استفاده خواهد شد و در جستجو فایل اسکنشده در اختیار مخاطب قرار خواهد گرفت.
اباذری افزود: با بهرهبرداری از سامانه جدید، نتایج در اینترنت در اختیار علاقهمندان قرار خواهد گرفت.
نظر شما