وی با اشاره به حضور ایران در بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب مسکو بهعنوان میهمان ویژه گفت: در آن نمایشگاه تلاش کردیم تا مجموعههای مختلف درگیر نمایشگاه کتاب مسکو شوند و به این وسیله، تعامل میان دو کشور در بخشهای مختلف افزایش یابد.
صالحی افزود: حضور دانشگاهها و استادان دانشگاهی، ناشران فعال در حوزه نشر آثار روسی و مترجمان آثار روسی از جمله اقدامات صورت گرفته در آن سفر بود و تلاش شد تا این ارتباط مقدمهای برای همکاری و ارتباطات مستمر میان دو کشور باشد. همچنین امیدواریم تا مسئولان فرهنگی روسیه نیز برای حضور ناشران و نویسندگان و مجموعههای فرهنگی در نمایشگاه کتاب تهران اقدامات لازم را انجام دهند.
صالحی روسیه را دارای یکی از حوزههای فعال در ایرانشناسی معرفی کرد و گفت: امیدواریم این کشور بهعنوان یکی از کانونهای اصلی، همچنان به فعالیت خود ادامه دهد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای همکاری با روسیه بهمنظور حضور مجموعههای فرهنگی در نمایشگاه کتاب تهران از همکاریهای لازم دریغ نخواهد کرد.
سرگئی کایکن، رئیس بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب مسکو امضاء تفاهمنامه فرهنگی میان دو کشور در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب تهران را یکی دیگر از راههای گسترش ارتباطات فرهنگی معرفی کرد و گفت: در این بازه زمانی بخشهای مختلف فرهنگی دو کشور میتوانند به امضاء قرارداد و تفاهمنامههای فرهنگی در حوزه کتاب، گردشگری، ایرانشناسی، آموزش زبان و... اقدام کنند.
رئیس نمایشگاه کتاب روسیه با اشاره به برگزاری جلسه مشترک با استادان زبان روسی در دانشگاههای تهران عنوان کرد: در این جلسه استادان دانشگاههای تهران، موضوعات و دغدغههای خود را مطرح کردند و این کمک بسیار بزرگی برای ما بود تا با علایق ایرانیان در حوزه نویسندگان و کتابهای روسیه آشنایی بیشتری پیدا کنم.
وی افزود: تلاش خواهیم کرد تا در ایام حضور در نمایشگاه کتاب تهران صرفاً فعالیتهای خود را به کتاب محدود نکنیم و در حوزههای مختلف فرهنگی برنامههایی را بهمنظور آشنا کردن مردم ایران با فرهنگ روسیه برگزار کنیم.
یایکن عنوان کرد: امیدواریم که حضور روسیه بهعنوان میهمان ویژه در نمایشگاه کتاب تهران، گام موثری برای گسترش روابط میان دو کشور باشد.
بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از 15 تا 25 اردیبهشت ماه در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار خواهد شد.
نظر شما