مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان ضمن تشریح مجموعه فعالیتهای حوزه کتاب این اداره در سال جاری، گفت: اولویت این اداره برای سال آینده، ترویج نهضت کتابخوانی مفید است.
وی با بیان اینکه در این دوره از نمایشگاه کتاب سمنان بیش از 500 میلیون تومان فروش کتاب صورت گرفت، افزود: این دوره از نمایشگاه به دلیل برگزاری در فصل مناسب سال (آبانماه) با استقبال خوب مردم مواجه شد. سالهای گذشته، نمایشگاه در بهمنماه برگزار میشد و به دلیل سردی آب و هوا همچنین به دلیل تعطیلی دانشگاهها، از آن به خوبی استقبال نمیشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با اشاره به دیگر فعالیتهای حوزه کتاب این اداره در طی سال 94، گفت: اجرای ویژهبرنامههای هفته کتاب اعم از تشکیل ستاد هفته کتاب، اهدای بیش از 200 میلیون تومان کتاب به مراکز فرهنگی ـ هنری، دانشگاهها و ...، برپایی نشستهای اهل قلم و نویسندگان با همکاری انجمنهای ادبی در مراکز استان و شهرستانها، برپایی نمایشگاههای کتاب در سراسر استان، تجلیل از فعالان عرصه نشر و افتتاح کتابخانههای کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد از دیگر فعالیتهای این اداره بودند.
سوقندی عنوان کرد: اداره ارشاد استان سمنان در سال 1394 برای تمام تازههای نشر استان (بیش از 100 عنوان کتاب) آیین رونمایی برگزار کرد. همچنین به صورت متمرکز همه آنها را در آیین گشایش سیزدهمین دوره نمایشگاه استانی کتاب سمنان رونمایی کرد و قرار بر این شد که هر سال این مهم محقق شود.
وی پیگیری پروژههای عمرانی و ساختسازها را از دیگر برنامههای اداره ارشاد سمنان برشمرد و گفت: در این راستا در حال تکمیل ساخت و تکمیل پروژه کتابخانه عمومی مهدیشهر، راهاندازی کتابخانههای مساجد در کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد و همکاری با آنها در برگزاری برنامههای حوزه کتاب، هستیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان افزود: همچنین کنگره شهدای استان را برگزار کردیم. در این مراسم از آثار ناشران و فعالان حوزه نشر بهویژه حوزههای ایثار و شهادت رونمایی شد.
سوقندی درباره برنامههای حوزه کتاب این اداره در سال آینده، گفت: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان میکوشد برای سال آینده تمام برنامههای خود را با محوریت توسعه فرهنگ کتابخوانی و ترویج نهضت مطالعه مفید عملیاتی کند. درست است که در حوزه سختافزاری کتاب، با کمبودهایی مواجه هستیم و یا کتاب گران است اما معتقدیم راه نجات کتاب، توسعه نرمافزاری کتاب است؛ به این معنا که اگر کتابخوان حرفهای داشته باشیم بدون تردید به صورت خودکار، تعداد کتابخانهها نیز افزایش مییابند و کتاب وارد سبک زندگی ایرانی-اسلامی میشود.
وی توضیح داد: در سال آینده تمام برنامههای اداره ارشاد استان سمنان در بخشهای آموزش، توانمندسازی، انجمنهای ادبی، اهل قلم، ناشران و نمایشگاهها را به سمت تبلیغ و ترویج کتابخوانی سوق خواهیم داد تا سهم مطالعه کتابهای غیردرسی در استان را ارتقا دهیم.
نظر شما