وی ایجاد دورههای آموزشی برای ناشران را از دیگر برنامههای اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان برای سال آینده عنوان کرد و افزود: این اداره میکوشد دورههای بدو تأسیس و دورههای بازآموزی الکترونیکی ناشران را برای تأسیس دفتر انتشاراتی یا تمدید فعالیتهای ناشران قدیمی برگزار کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان ادامه داد: «راهاندازی سامانه جامع فروش از طریق شرکت تعاونی ناشران» با هدف توزیع و فروش کتاب به شکل اینترنتی و تحویل در منزل، «پیگیری ایجاد شهرک و استقرار دفاتر ناشران در مکانی خاص»، «ایجاد قطبهای کتاب در سراسر استان» و «برگزاری نمایشگاه استانی کتاب و جایزه کتاب با رویکردی متفاوت» از برنامههای سال آینده هستند. رویکرد نمایشگاه سال آینده، واگذاری به بخشهای خصوصی مرتبط، دعوت از ناشران فعال و تبدیل نمایشگاه به بزرگترین محل فعالیتهای فرهنگی خواهد بود.
حجتالاسلام والمسلمین ارزانی ادامه داد: از دیگر برنامههایی که در نظر داریم در سال آینده نسبت به عملیاتی شدن آنها اقدام کنیم، میتوان به «برگزاری نشست اصحاب قلم ادیان الهی در سال 1395 با هماهنگی دبیرخانه ادیان توحیدی»، «تقویت انجمن کتابخانههای عمومی استان و شهرستانها»، «تشکیل شورای نمایشگاه کتاب با ریاست استاندار» و «پوشش تبلیغی صدا و سیما و تبلیغات محیطی برای کتابهای فاخر» اشاره کرد.
حجتالاسلام والمسلمین ارزانی ادامه داد: اهداء بیش از 300 میلیون تومان کتاب به مراکز مختلف از جمله مدارس، دانشگاهها، حوزه علمیه، مراکز فرهنگی و کتابخانههای عمومی، تشکیل کارگروه گسترش فرهنگ کتابخوانی در استان با مشارکت دستگاههای فرهنگی با هدف سیاستگذاری و یکپارچهسازی فعالیتها، اجرای بیش از 20 برنامه در هفته کتاب شامل تشکیل جلسات، پیریزی فعالیتهای عمومی در مراکز و شهرستانها، نظارت و حمایت از فعالیت مراکز خصوصی و تشویق و ترغیب مطبوعات و خبرگزاریها در پرداختن به کتاب از برنامههای اداره ارشاد استان اصفهان در سال 1394 محسوب میشوند.
وی ادامه صدور مجوز فعالیت کتابفروشیها را از دیگر برنامههای این اداره عنوان کرد و گفت: تاکنون بیش از 50 کتابفروشی براساس شرایط، این پروانه را دریافت کردهاند و بهمنظور حمایت از کتابفروشان و معافیت مالیاتی آنها با هماهنگی انجام شده است. کتابفروشانی که حداقل 90 درصد فضای آنها به کتابهای فرهنگی ـ هنری اختصاص داشته باشد، شامل این طرح میشوند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان اظهار کرد: تشکیل کارگروه پایتخت کتاب ایران و روستاهای دوستدار کتاب در استان و مشارکت دستگاهها با هدف تدوین برنامهها، از دیگر فعالیتهای حوزه کتاب این اداره به شمار میآید. در این کارگروه بیش از 70 طرح ارائه شد که پس از بررسی با حضور نمایندگان دستگاههای ذیربط ده طرح به دبیرخانه پایتخت کتاب ارسال شد. در سال 93 و 94، طرحهای ارسالی در سطح استان قابلیت اجرایی پیدا کردند. انتخاب روستای پوده از شهرستان دهاقان بهعنوان روستای دوستدار کتاب در سال گذشته، از جمله افتخارات این استان محسوب میشود؛ کتابخانه گنجینه بهار دانش روستای پوده با اقدامهای خوب و مورد پسند کودکان توانست این عنوان را کسب کند. تقویت مهارت قصهخوانی، داستانخوانی و اجرای برنامههای کتابخوانی ویژه والدین از جمله فعالیتهای این کتابخانه است که همچنان ادامه دارد.
حجتالاسلام والمسلمین ارزانی برگزاری جلسههای رونمایی و نقد کتاب را از دیگر برنامهها برشمرد و گفت: جلسههای نقد و رونمایی کتاب در اصفهان از سوی مراکز دولتی و غیردولتی به شکلی مناسب انجام میشود. ادارهکل ارشاد استان اصفهان سیاست حمایت از این اقدامها را در دستور کار دارد. همچنین خرید کتابهای مناسب از ناشران و نویسندگان، در فهرست مجموعه فعالیتهای انجام شده این اداره در سال گذشته قرار دارد. خرید کتاب بهویژه در حوزه ادبیات، تاریخ دفاعمقدس، شهادت، امر به معروف و نهی از منکر در سال 94 مبلغ یکصد و سی میلیون تومان از بودجه را به خود اختصاص داد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان افزود: برگزاری جلسههای فصلی با ناشران و کتابفروشان بهصورت سهماهه و بررسی مسائل مختلف حوزه نشر از دیگر اقدامهای این اداره محسوب میشوند. همچنین تخفیف کتابفروشی در استان به مناسبت هفته کتاب از 10 تا 30 درصد، دیدار ناشران با مقامهای استانی، ارائه برنامههای متنوع و مختلف در کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد با موضوع کتاب، برگزاری مراسم جشن کتاب، اهداء کتاب و تقدیر از کتابخوان نمونه، پوشش خبری مناسب فعالیتها در صدا و سیما و مطبوعات، اجرای فعالیتهای متنوع در کتابخانههای عمومی در طول سال مانند عضویت رایگان، اهداء کتاب، تبادل کتاب و رونمایی کتاب در سطح استان، صدور 1300 عنوان پروانه نشر از دیگر برنامههای این اداره در سال 94 بود.
نظر شما