سه‌شنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۲
تقوی: فرایند توزیع مهم‌ترین مشکل نشر دانشگاهی است

عادل تقوی، سرپرست سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی در آیین رونمایی از 8 عنوان کتاب انتشارات جهاد دانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر با اشاره به لزوم توجه به مقوله کیفیت در امر تولید کتاب دانشگاهی گفت: فرایند توزیع مهمترین مشکل نشر دانشگاهی است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیین رونمایی از 8 عنوان کتاب انتشارات جهاد دانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر صبح امروز دوشنبه (20 بهمن‌ماه) در ساختمان فارابی این دانشگاه با حضور عادل تقوی، رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی و دکتر مهدی ورسه‌ای، مدیر انتشارات جهاد دانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر و جمعی از مولفان، مترجمان و دانشجویان برگزار شد.
 
تقوی با اشاره به تخصصی شدن واحد انتشارات جهاد دانشگاهی در سراسر کشور گفت: سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی به طور متمرکز در حوزه کتاب و کتابخوانی در سراسر کشور فعالیت می‌کند و انتشارات جهاد دانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر به عنوان ناشر شناخته شده و قطب نشر فنی و مهندسی در کشور مطرح است. سایر واحدها نیز به سرعت به سمت تخصصی شدن حرکت می‌کنند.
 
وی افزود: سازمان انتشارات جهاددانشگاهی به طور معمول در برنامه‌های مرتبط با کتاب شرکت می‌کند. به عنوان مثال در جشنواره‌های کتاب فصل و سال، علاوه بر جشنواره‌هایی مانند سلامت نمایندگانی دارد. دو عنوان کتاب از واحدهای جهاد دانشگاهی تهران و مشهد در سی و سومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی شایسته تقدیر شدند.
 
رئیس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی ادامه داد: از مشکلات اصلی در عرصه نشر نبود تمرکز در فرایند توزیع کتاب است که مسئولان نیز به آن اعتراف دارند. استفاده از فضای مجازی بی‌تردید در بهبود این فرایند موثر است.
 
چاپ یک میلیون کتاب چاپ نخست و بازچاپی پس از انقلاب


این مقام مسئول در حوزه نشر با اشاره به سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه سی و سومین دوره جایزه کتاب سال گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57 تا هفته کتاب سال جاری یک میلیون عنوان کتاب اعم از چاپ نخست و تجدید چاپ منتشر شده است که در دو دهه اخیر با افزایش تصاعدی چاپ کتاب مواجه بوده‌ایم. این در حالی است که دبیر این دوره از جایزه کتاب سال اعلام کرد با وجود رشد کمی حوزه نشر در عرصه نشر دانشگاهی و عمومی در مقوله‌هایی مانند محتوا و شمارگان کتاب با افت قابل توجهی روبه‌رو بوده‌ایم. موضوعی که جهاد دانشگاهی توجه خاصی به آن دارد.
 
تقوی اظهار کرد: بیست و دومین جشنواره کتاب سال دانشجویی در سال 94 برگزار شد در این جشنواره کتاب‌های در سطح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا ارزیابی و از حمایت‌هایی برخوردار می‌شوند بنابراین توصیه می‌کنم دانشجویان برای استفاده از این حمایت‌ها و امکانات به تالیف و ترجمه اقدام کنند. شانزدهمین دوره جشنواره پایان‌نامه سال دانشجویی نیز در سال 95 برگزار می‌شود که دانشجویان می‌توانند از مزایای این جشنواره برخوردار شوند. 14 عنوان پایان‌نامه برتر در یکی از دوره‌های این جشنواره با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به کتاب تبدیل شده است.
 
کتاب‌های جهاد دانشگاهی امیرکبیر بدون داوری منتشر نمی‌شوند

سپس مهدی ورسه‌ای، مدیر انتشارات جهاد دانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر گفت: به دنبال ایجاد تغییراتی هستیم تا براساس استانداردها و برند دانشگاه امیرکبیر و سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی آثار وزینی منتشر کنیم چرا که این کتاب‌ها باید برای آیندگان حفظ شوند. تلاشمان از ابتدا استانداردسازی در طراحی جلد، داوری، مرجع‌دهی و عرضه کتاب بوده است. فروش اینترنتی، اصلاح فروشگاه، ارتباط با سازمان‌های بیرونی و ارتباط موثرتر با سازمان صنعتی امیرکبیر از جمله برنامه‌های ماست.
 
وی افزود: انتشارات مجموعه جهاد دانشگاهی صنعتی امیرکبیر با بیش از 30 سال تجربه در حوزه نشر بیش از 750 عنوان کتاب منتشر کرده است. از این تعداد کتاب‌هایی با تجدید چاپ 40 و 50 نیز وجود دارند. با تمرکز در موضوع فروش اینترنتی توانستیم برخی آثارمان را در ابعاد بین‌المللی عرضه کنیم. تلاش می‌کنیم تا علاوه بر رشد کمی زمینه‌های رشد کیفی را تقویت کنیم.
 
مدیر انتشارات جهاد دانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر ادامه داد: کتاب‌های جهاد دانشگاهی امیرکبیر بدون داوری منتشر نمی‌شوند و در شناسنامه کتاب تاریخ فرایند داوری مندرج می‌شود. در 10 ماهه نخست امسال واحد صنعتی امیرکبیر در رتبه دوم بین همه واحدهای جهاد دانشگاهی قرار گرفت. همچنین در این مدت 53 عنوان کتاب شامل 20 عنوان چاپ نخست به بازار عرضه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها