مراسم اختتامیه جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران/ 1
محسن جوادی: منتقدان همکار نویسندگان هستند/ داوری 5هزار و 300 کتاب در سی و سومین دوره جایزه کتاب سال
محسن جوادی، دبیر جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، منتقدان را همکار نویسندگان برای تالیف هرچه بهتر کتاب دانست. وی همچنین اشاره کرد که در این دوره از جایزه کتاب سال، بیش از 5هزار و 300 کتاب مورد داوری قرار گرفته است.
حجتالاسلام والمسلمین سید محمود دعایی، مدیر مسئول موسسه اطلاعات، حجتالاسلام والمسلمین احمد احمدی، رئیس انتشارات سمت و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، حسین فریدون، دستیار ویژه رئیس جمهوری و حسامالدین آشنا، مشاور رئیس جمهوری در امور فرهنگی و محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیس جمهوری از دیگر حاضران در این مراسم بودند.
محسن جوادی، نخستین سخنران این مراسم، در توضیح اهمیت نقد کتاب گفت: اینکه معجزه جاویدان اسلام یعنی کلامالله مجید از جنس کتاب است تصادفی نیست بلکه ریشه در مدنیت اسلام دارد.
وی افزود: رئیس جمهوری در اختتامیه جایزه کتاب سال، در دوره قبل بر نقد کتاب تاکید کرد که این سخن درستی است. اندیشه که بنمایه کتاب است تنها از نقد، جان گرفته و پویا و بارور میشود. در این راه منتقدان همکار نویسندگان برای تالیف هرچه بهتر کتاب هستند. به همین دلیل، خانه کتاب امکان نقد کتاب را در 12 فصلنامه نقد کتاب فراهم آورده است.
جوادی در ادامه سخنان خود به ارایه گزارشی از روند برگزاری سی و سومین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و بیست و سومین دوره جایزه جهانی کتاب سال پرداخت و گفت: در بخش داخلی، پس از فراخوان کتاب سال که برای بیش از 6 هزار ناشر و بیش از 6هزار مولف ارسال شد، برای نخستین بار ثبتنام به طریق الکترونیکی و از طریق سایتی اختصاصی انجام گرفت و به این طریق بیش از 5هزار و 300 اثر به دبیرخانه جایزه رسید. بیشترین کتابها ابتدا در حوزههای فلسفه و روانشناسی و پس از آن دین بودند.
وی ادامه داد: پس از مرحله اول، 224 کتاب به مرحله دوم راه یافتند و در مرحله دوم برای نخستین بار داوریها به صورت الکترونیکی انجام شد. در بخش جهانی نیز حدود 2هزار عنوان کتاب شناسایی اولیه شد و از این تعداد 252 اثر به داوریهای مراحل بعد راه پیدا کردند.
جوادی درباره گستره موضوعی کتابهای بخش جهانی اشاره کرد: گستره موضوعی این کتابها، مطالعات اسلامی و ایرانی بودند. همکاری بیش از 90 داور داخلی و خارجی موجب شد با توجه به تعدد زبانها، مجموعاً 9 اثر به عنوان آثار برگزیده انتخاب شوند. امسال هم به روال سال قبل یک چهره برگزیده به عنوان پژوهشگر برتر سال معرفی میشود.
نظر شما