چهار شاعر ایرانی که به منظور شرکت در محافل برون مرزی دهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر، راهی افغانستان شدهاند، در حالی نخستین روز از برنامههای کابل را پشت سر گذاشتند که این شهر، ساعات حادثه باری را تجربه میکرد.
در این محفل که به میزبانی اتحادیه نویسندگان و شاعران افغانستان برگزار میشد، رئیس این اتحادیه به معرفی استعدادهای جوان ادبی کشورش پرداخت و از نقش نهادهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشف استعدادها و تقویت قوای ادبی نسل امروز شاعران جوان افغانستان تقدیر کرد.
سیدرضا محمدی که خود نیز از استعدادهای شعر افغانستان در دو دهه گذشته است، پیشرفت ادبیات این کشور در سالهای جنگ و بحران را مرهون میزبانی خوب محافل ادبی و انجمنهای شعری جمهوری اسلامی ایران و پروبال دادن به شاعران جوان کشورش دانست.
دکتر اسماعیل امینی، دبیر دهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر نیز در این محفل ادبی اظهار داشت: زبان فرهنگ، زبانی است که هیچ مرزی را تاب نمیآورد و دیوارها را فرو میریزد. مراکز قدرت و ثروت میخواهند این دیوارها را سیم خاردار بکشند، اما محافل علمی، فرهنگی و هنری این دیوارها را برمیدارند.
علیرضا قزوه، مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری نیز با اشاره به فعالیتهای پردامنه شاعران و نویسندگان مهاجر افغانستان در ایران در قالب خانه ادبیات افغانستان و دفتر فارسیزبانان حوزه هنری، آمادگی این نهاد برای تقویت همکاریهای ادبی و اهدای کتاب به شاعران افغانستان را اعلام کرد.
در محفل ادبی «عرصه سیمرغ» که در شرایط قطع برق برگزار میشد، علاوه بر شاعران افغانستان، هر چهار شاعر ایرانی سرودههای خود را قرائت کردند و در پایان از سوی اتحادیه نویسندگان و شاعران افغانستان مورد تقدیر قرار گرفتند.
این در حالی است که پیش از آغاز این برنامه، انفجار انتحاری در یکی از نقاط شهر کابل، موجب بسته شدن راهها و تأخیر یک ساعته برگزاری این محفل شد.
شاعران ایرانی همچنین با حضور در ضیافت شامی به میزبانی مصدق خلیلی، معاون فرهنگی وزیر اطلاعات و فرهنگ افغانستان با تنی چند از فعالان فرهنگی این کشور و معاونان و مسئولان سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل دیدار کردند.
چهار شاعر کشورمان، امروز با حضور در محفل شعر «دوستی» در کابل، برنامههای دومین روز از سفر به افغانستان را پیگیری میکنند و سپس، عصر امروز برای شرکت در محافل ادبی هرات، راهی این شهر خواهند شد.
دومین برنامه برونمرزی دهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر در قالب سفر افغانستان با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در افغانستان تا پایان هفته ادامه خواهد داشت. همزمان با این برنامه، محافل داخلی شعرخوانی جشنواره در شهرهای مختلف کشور در جریان است.
بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، دهمین جشنواره شعر فجر را به دبیری علمی اسماعیل امینی و دبیری اجرایی مهدی قزلی برگزار میکند. این جشنواره اوایل اسفندماه امسال در تهران به کار خود پایان میدهد.
نظر شما