شنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۸
آغاز به کار فاز دوم طرح «کتابفروشی به وسعت ایران» از 22 بهمن‌ماه/ گزارش غلامی جلیسه از اجرای موفق فاز اول

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای طرح کتابگردی هفتگی خود در کتابفروشی فرهنگان رازی حضور یافت. وی در این دیدار، از آغاز به‌کار فاز دوم طرح کتابفروشی به وسعت ایران با عنوان «عیدانه کتاب» از 22 بهمن‌ماه تا عید نوروز خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کتابگردی این هفته خود (شنبه، 10 بهمن‌ماه) به همراه داریوش رضوانی، مشاور اجرایی معاون فرهنگی و مجید غلامی‌جلیسه، مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب در کتابفروشی فرهنگان رازی حضور یافت. وی ضمن گفت‌وگو با مسعود اعرابی، مدیر کتابفروشی در جمع خبرنگاران حضور یافت و از آغاز به کار فاز دوم طرح کتابفروشی به وسعت ایران خبر داد.
 
صالحی در این باره اظهار کرد: در هفته کتاب سال جاری طرح کتابفروشی به وسعت ایران با هدف برقراری ارتباط بیشتر با مردم و جامعه فرهنگی ایران با کتابفروشی‌ها راه‌اندازی شد. پیش از اجرای این طرح، یارانه‌ها کمتر به حوزه کتابفروشی‌ها راه پیدا می‌کردند اما با اجرایی شدن طرح مذکور، فضای جدید برای مصرف یارانه‌ها در کتابفروشی‌ها فراهم شد.
 
وی ادامه داد: برآوردی که در فاز نخست اجرای طرح کتابفروشی به وسعت ایران صورت گرفت، نشان داد این طرح با استقبال خوبی مواجه شده است. همین موضوع زمینه را برای اجرای فاز دوم طرح با عنوان «عیدانه کتاب» فراهم کرد؛ اجرای این فاز از 22 بهمن‌ماه تا عید نوروز و با هدف این‌که همه کتابخوانان بتوانند با مراجعه به کتابفروشی‌های سراسر کشور و با تخفیف 20 درصدی کتاب بخرند، صورت می‌گیرد.
 
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: اجرای این طرح، فرصتی برای آشنایی بیشتر مخاطبان با کتابفروشی‌ها فراهم می‌کند. همچنین باعث می‌شود معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با سیر فعالیت کتابفروشی‌ها و محصولات مصرفی آنها آشنا شود.
 


مجید غلامی‌جلیسه، مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب درباره فاز دوم طرح کتابفروشی به وسعت ایران، توضیح داد: فراخوان طرح کتابفروشی به وسعت ایران، 20 آبان‌ماه به سراسر کتابفروشی‌ها ارسال شد. در فاز نخست اجرای این طرح، 215 کتابفروشی ثبت‌نام کردند که از آن میان 105 کتابفروشی توانستند از این طرح بهره‌مند شوند.
 
وی با بیان این‌که برای اجرای طرح کتابفروشی به وسعت ایران مبلغ 100 میلیون تومان از سوی معاونت فرهنگی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی اختصاص داده شده بود، ادامه داد: در فاز نخست این طرح، 21 استان از اجرای آن بهره‌مند شدند که بیشترین سهم را تهران با 32 کتابفروشی، استان اصفهان با 20 کتابفروشی و استان خراسان رضوی با 10 کتابفروشی به خود اختصاص دادند.
 
مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب با بیان این‌که در اجرای فاز نخست طرح کتابفروشی به وسعت ایران در مجموع 14 هزار و 435 نفر توانستند از آن بهره‌مند شوند، اظهار کرد: از بین استان‌ها، بیشترین خرید در استان اصفهان، سپس استان تهران و در نهایت استان گیلان صورت گرفت. بیشترین درآمد در وهله نخست، در استان اصفهان، سپس استان تهران و در نهایت استان خراسان‌رضوی دیده شد.
 
غلامی‌جلیسه با بیان این‌که در این طرح، کتاب‌های کودک و نوجوان با 20 درصد تخفیف و کتاب‌های عمومی با 15 درصد تخفیف در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفت، توضیح داد: اتفاق خوبی که در اجرای این طرح صورت گرفت این بود که کتابفروشی‌ها در معرض دید و توجه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفتند. همچنین مصرف‌کننده یارانه‌ها توانستند از درگاه کتابفروشی‌ها کتاب مورد نیاز خود را تهیه کنند. مجموع فروش صورت گرفته در کتابفروشی‌ها در اجرای فاز اول این طرح، دو میلیارد تومان است.
 
وی درباره فاز دوم طرح کتابفروشی به وسعت ایران با عنوان «عیدانه کتاب» گفت: در اجرای فاز دوم این طرح، تصمیم داریم 10 استانی را که نتوانسته‌اند در فاز نخست بهره‌مند شوند، مشارکت دهیم. حداقل اعتباری که برای کمک به هر کتابفروشی در اجرای این طرح در نظر گرفته شده، دو میلیون تومان است. در این طرح، هر فرد می تواند تا سقف 100 هزار تومان به خرید کتاب اقدام کند.
 
مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب با بیان این‌که در اجرای این طرح برای کتاب‌های آموزشی و کمک آموزشی هیچ‌گونه سهمی درنظر گرفته نشده است، اظهار کرد: با اجرای این طرح، می‌توانیم با کتاب‌هایی که بیشترین مخاطبان را دارند، آشنا شویم. همچنین با اجرای این طرح می‌توان کتابفروشان و نویسندگان پُرمخاطب را شناسایی کرد.
 
در ادامه این نشست، مسعود اعرابی، مدیر کتابفروشی فرهنگان رازی ضمن ارائه گزارشی از کم و کیف فعالیت این کتابفروشی، گفت: این مجموعه با سرمایه خصوصی اداره می‌شود و باید بکوشیم که رفتار خصوصی در حوزه فرهنگ به شکست منجر نشود.
 
وی عنوان کرد: با صراحت می‌توانیم بگوییم که مرجعی به اندازه کتابفروشی فرهنگان رازی در ارائه کالاهای فرهنگی وجود ندارد. به همین منظور سعی می‌کنیم به استانداردهای شهر کتاب نزدیک شویم.
 
اعرابی با بیان این‌که پُر واضح است که مدیریت و گردش این مجموعه برای مسئولان این کتابفروشی هیچ‌گونه صرفه اقتصادی ندارد، گفت: در این مجموعه از فروش کتاب‌های آموزشی و کمک آموزشی پرهیز می‌کنیم.
 
در ادامه، سیدعباس صالحی اظهار کرد: پاره‌ای از ایده‌ها یا تحرکات در حوزه کتاب صورت می‌گیرند که رسانه‌ها باید از آنها حمایت کنند. برخی از این اتفاقات بسیار مبارک هستند از این نظر که یک مجموعه خصوصی با همت و پشتکار خود به حوزه کتاب ورود پیدا کرده و در هر شرایطی پای کار ایستاده است. ما به عنوان کسانی که مسئولیت فرهنگی بر عهده داریم نباید بگذاریم تجربه‌های خوب شکست بخورند.
 
معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: فرهنگ مخصوص بالای شهر یا خیابان آن طرف انقلاب نیست. بلکه فرهنگ به پایین شهر به عنوان توده اجتماعی مردم و مخاطبان اصلی فرهنگ نیز اختصاص دارد.

گفت‌وگوی «ایبنا» با مسعود اعرابی، مدیر کتابفروشی فرهنگان رازی را (اینجا) مطالعه کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها