وی افزود: کتاب 6 فصل دارد. در فصل نخست من مساله سنت را توضیح داده و ضمن شرح سنت در فرهنگ عامه ایران به معرفی چند تن از مشهورترین متفکران عرصه سنتگرایی یعنی رنه گنون، فریتیوف شوآن و آناندا کوماراسوآمی و منظومه فکریشان پرداختم. فصل دوم به چیستی «فرهنگ سنتی» اختصاص دارد. در این فصل توضیح دادهام که مساله سنت در فرهنگ چگونه است و فرهنگ سنتی چه مفهومی دارد. ارتباط سنت با دین، مؤلفههای سنت، چیستی سنت ایرانی و همچنین معرفی «رمز» بهعنوان یکی از اصلیترین مؤلفههای سنت، از دیگر مباحث طرح شده در این فصل است.
مؤمنیمقدم ادامه داد: در فصل سوم من مفهوم «هنر» را شرح داده و در ادامه مقولهای به نام «هنر سنتی» را توضیح دادم. همسنجی میان هنر دینی و هنر سنتی و شرح تفاوتهای میان این دو هنر یکی از مهمترین مباحث طرح شده در این فصل است. همچنین در این فصل به بیان خصوصیات هنر سنتی ایران نیز پرداختهام. فصل چهارم نیز به معرفی واژههای «نماد» و «نشانه» و همچنین طبقهبندی انواع نمادها در هنر، بهویژه هنرهای سنتی ایران، اختصاص دارد. بررسی نقوش بهکار رفته در هنرهای سنتی ایران نیز در این فصل انجام شده است.
این طراح و گرافیست همچنین به تهیه جدولهایی در راستای طبقهبندی نقوش بهکاررفته در هنرهای سنتی ایران اشاره کرد و گفت: فصل پنجم نیز جدولهایی است که من در راستای طبقهبندی انواع نقوش در هنرهای سنتی ایران، تهیه کردم. برای این کار از نقوش مختلف در آثار بهجای مانده از هنرهای پیشین ایران عکسبرداری کرده و ضمن سادهسازی آنها، نقشها و نمادهای گیاهی، حیوانی، سماوی و... را از هم تفکیک کردم.
«تجلی عناصر سنتی در هنر» نوشته منیره مؤمنیمقدم با شمارگان هزار نسخه، 232 صفحه و بهای 13 هزار تومان از سوی انتشارات راشدین روانه کتابفروشیها شده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این کتاب به نشانی زیر مراجعه کنید:
نظر شما