«فرنچ تئوری و آواتارهایش: نقدی بر آماس تئوریک پسامدرنیسم» با گردآوری و ترجمه بهروز صفدری و سمیه خواجوندی از سوی انتشارات کلاغ روانه کتابفروشیها شد.
منظور از فرنچتئوری یا تئوری فرانسوی، تفکرات برخی اندیشمندان چپ معاصر فرانسوی اعم از میشل فوکو و آلن بهدیو است که به حوزه دانشگاهی و روشنفکری آمریکایی وارد شدند؛ به عبارتی، واضع عنوان «فرنچ تئوری» آمریکاییها هستند. هدف مترجمان از انتشار این کتاب، نقد اشباعشدگی «فرنچ تئوری» در میان روشنفکران معاصر ایرانی است که به جریان «چپ نو» یا «چپ سکولار» معروف هستند.
کتاب شامل 10 مقاله به ترتیب با این عنوانهاست: «تئوری زیادی» نوشته اَنی لوبِرَن، «فرنچ تئوری و آواتارهایش» نوشته سِهوِرین دانیول، «فوکو دوستان و فوکو پرستان» نوشته ژان مارک ماندوزیو، «مرید و مراد بازی» نوشته دان اسپربر، «نیچه پسامدرنیست؟» نوشته فلوریان کووا، «هجومِ مطالعات هویت جنسی، تاملاتی درباره مساله کوییر» نوشته سِهوِرین دانیول، «بهدیو در لباس تازه» نوشته سِهوِرین دانیول، «ژیژک، دلقک شوم» نوشته آدام کیرش، «انتزاع واسطهگرانه و واسطهگریِ انتزاعی» نوشته رائول ونهگم و «واژهگانِ اسیر» نوشته مصطفی خیاطی.
صفدری در بخشی از پیشگفتار خود بر این کتاب نوشته است: «بخش اصلی این کتاب را مجموعه هشت مقاله مندرج در اولین شماره نشریه لوتر کُته تشکیل میدهد که در تابستان 2009 در فرانسه منتشر شد. من چند متن دیگر را نیز به این مجموعه افزودهام؛ یکی مقالهای است از اَنی لوبِرَن به نام تئوری زیادی و دیگری ترجمه فارسی چندصفحهای از کتاب «رساله زندگیدانی برای استفاده نسلهای جوان» اثر معروف رائول ونهگم.»
از دیگر ترجمههای منتشرشده صفدری میتوان به این موارد اشاره کرد: «اینک آن انسان: آدمی چگونه همان میشود که هست» اثر فریدریش ویلهلم نیچه، «جامعه نمایش» نوشتگی دبور، «حق مردم در خودبسندگی غذایی» نوشته برتران هرویو، «شعر و واقعیت» نوشته روبرتو خوارز و «زرتشت نیچه: شرحی بر پیشگفتار چنین گفت زرتشت» نوشته پیر ابر سوفرن.
«فرنچ تئوری و آواتارهایش: نقدی بر آماس تئوریک پسامدرنیسم» نوشته بهروز صفدری و سمیه خواجوندی با شمارگان هزار و 100 نسخه، 340 صفحه و بهای 19 هزار تومان از سوی نشر کلاغ منتشرشده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این کتاب به نشانی زیر مراجعه کنید:
نظر شما