رحمن قهرمانپور، پژوهشگر حوزه سیاست و روابط بینالملل از انتشار سه کتاب «اسلام و بازیگران سیاسی»، «سیاست خارجی و دیپلماسی هستهای» و «سیاست و هویت در ایران معاصر» خبر داد.
وی افزود: کتاب «اسلام و بازیگران سیاسی» در واقع به بررسی نحوه ظهور یک هویت سیاسی جدید در ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی میپردازد که آن را به عنوان اسلام پساسیاسی تعریف کردهام. این هویت در ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به ویژه بعد از پایان جنگ تحمیلی بروز و ظهور یافت.
این پژوهشگر حوزه سیاست و روابط بینالملل ادامه داد: در بررسی هویت اسلام پساسیاسی به نیروهایی توجه شده که حول آن جمع شدند که در این هویت اصلاحطلبان و طرفداران سازندگی مدنظر هستند.
قهرمانپور در توضیح اسلام پساسیاسی اظهار کرد: در کتاب «اسلام و بازیگران سیاسی» این نکات مدنظر قرار گرفته که آنها چه هویتی دارند و در حوزه سیاست خارجی چه مواضعی اتخاذ کردند؟ چه نگاهی به دموکراسی دارند و نوع تعامل آنها با جهان چگونه است؟
وی عنوان کرد: همچنین تلاش شده که گفته شود دو گروه اصلاحطلبان و اصولگرایان در طول سه دهه پس از انقلاب در عرصه سیاست چه تعاملی با هم داشتند و فرصتها و محدودیتهای آنها چه بوده است.
این کارشناس مسائل هستهای بیان کرد: پیروزی محمود احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری سال 84 را در اسلام سیاسی تعریف کردم؛ دولتی که مقابل دولت اصلاحات قرار داشت.
قهرمانپور گفت: در واقع این کتاب تقابل، رقابت و تعامل دو گروه اسلام سیاسی و اسلام پساسیاسی در سه دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی را در نظر گرفته است.
نظر شما