«حکایت مردان خاکستری سینما» جلد دوم خاطرات سینمایی ایوب شهبازی منتشر شد. در این کتاب درباره مشاغل حاشیهای سینمای پیش از انقلاب و همچنین چگونگی شکلگرفتن سینماهای خیابان لالهزار، مطالب جذابی وجود دارد.
وی افزود: من در این کتاب با جزییات کامل، درباره فضای فرهنگی خیابان لالهزار در دهههای پیش از انقلاب، سالنهای سینما و صاحبان آنها و همچنین زندگی و کار صاحبان استودیوهای سینمایی و تهیهکنندگانی چون محمد کریمارباب و مهدی میثاقیه، نوشتهام. کسانی که سالها با آنها همکار بودم.
شهبازی ادامه داد: به روال نخستین جلد، حجم مهمی از این کتاب نیز به شرححال فعالان در مشاغل حاشیهای سینمای پیش از انقلاب، اعم از سیاهی لشگرها و دوبلورها اختصاص دارد. البته رخدادهایی نیز که برخی از عاشقان سینما در حوالی استودیوهای سینمایی پیش میآوردند، نیز فراموش نشده است. بهعنوان مثال در این کتاب بیان کردهام که چگونه کسی مثل بهروز وثوقی روزهای بسیار دم در استودیویی معطل میماند تا بتواند با ناصر ملکمطیعی، یک عکس یادگاری بگیرد، اما وقتی خود معروف شد با مردم عادی که میخواستند با او عکس بگیرند، بدرفتاری میکرد.
این نویسنده درباره تفاوت این کتاب با جلد نخست آن گفت: این کتاب بسیار جامعتر و کاملتر از «یک روستایی در لالهزار» است. در این جلد چگونگی ساخت سالنهای سینما، دوبله فیلمها، راههای واردکردن فیلمهای خارجی و... بهطور کامل شرح داده شدهاست. همچنین در این کتاب به شرح ناگفتههایی از کار حرفهای مرحوم محمدعلی فردین و استودیوی سینماییاش نیز پرداختهام.
شهبازی همچنین اضافه کرد: هماکنون نیز مشغول نگارش جلد سوم این کتاب هستم. در این جلد بیشتر به سیاهی لشگرها میپردازم. اینکه چه بودند و اکنون به کجا رسیدهاند. متأسفانه در این روزها هیچکس سیاهی لشگرهای آن دوران را جدی نمیگیرد و همه اکنون در قهوهخانههای خیابان منوچهری روزگار خود را به بطالت میگذرانند.
خبر انتشار نخستین جلد از خاطرات سینمایی ایوب شهبازی با عنوان «یک روستایی در لالهزار در از اینجا بخوانید.
همچنین گفتوگوی «ایبنا» با ایوب شهبازی به مناسبت انتشار کتاب«یک روستایی در لالهزار» نیز از این نشانی قابل مطالعه است.
«حکایت مردان خاکستری سینما: 50 سال خاطرات سینمایی ایوب شهبازی» با شمارگان هزار و 200 نسخه، 416 صفحه و بهای 24 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات روزنهکار روانه کتابفروشیها شده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این کتاب به نشانی زیر مراجعه کنید:
نظر شما