آیین نکوداشت هشتادمین زادروز دکتر علی بلوکباشی/ 1
علیاشرف صادقی: داشتن خانواده خوب در عرصه کارهای تحقیقاتی نعمت است
علیاشرف صادقی، زبانشناس و عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی در آیین نکوداشت هشتادمین زادروز دکتر علی بلوکباشی گفت: افرادی در عرصه کارهای تحقیقاتی و علمی موفق میشوند که خانواده خوبی داشته باشند، چراکه داشتن همسر و همراه خوب در کار تحقیق نعمت است.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، آیین نکوداشت هشتادمین زادروز دکتر علی بلوکباشی، مردمشناس پیشکسوت شامگاه سهشنبه 22 دیماه، با سخنرانی مجید غلامیجلیسه، مدیر عامل موسسه خانه کتاب، دکتر علیاشرف صادقی، زبانشناس و عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دکتر ناصر تکمیلهمایون، عضو هیات علمی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی و علوم انسانی، دکتر اصغر کریمی، مردمشناس، دکتر ناصر فکوهی، عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی و دکتر علیرضا حسنزاده، رئیس پژوهشکده مردمشناسی و حضور جمعی از پیشکسوتان و اهالی فرهنگ به کوشش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در سرای کتاب موسسه خانه کتاب برگزار شد.
غلامیجلیسه، مدیر عامل موسسه خانه کتاب در این آیین ضمن خیر مقدم به دکتر علی بلوکباشی، خانواده وی و اهالی فرهنگ و ادب گفت: بسیار خوشحال هستیم که این افتخار نصیب موسسه خانه کتاب شد تا زمینهای را برای تجدید دیدار دکتر بلوکباشی با دوستان قدیمی ایشان فراهم کنیم. این آیین تجلیل ذرهای از دریای بیکران سالها زحمت ایشان در عرصه فرهنگ است. امیدواریم در سالهای آینده تولدهای پربارتر و بانشاطتری را از ایشان برگزار کنیم. برای این چهره پرافتخار عرصه فرهنگ آرزوی سلامتی و تندرستی داریم و امیدواریم شاهد انتشار آثار بیشتری از دکتر بلوکباشی باشیم.
علیاشرف صادقی، زبانشناس و عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی در این جشن با اشاره به بیش از نیم قرن دوستی با علی بلوکباشی اظهار کرد: 56 سال یعنی از ابتدای ورود به دانشکده در سال 1338 با دکتر بلوکباشی دوست هستم. از همان دوران در انتخاب دوست سختگیر بودم، ولی در ایشان ویژگیهای وجود داشت که دوستی ما تا به امروز ادامه داشته و گسسته نشده است. وی از همان سالها جوانی شرافتمند و با استقامت بود و زیر بار تحمل حرف زور نمیرفت.
وی افزود: بعد از اتمام دانشگاه نیز در اداره فرهنگ عامه (از سال 40 تا 42) که آن زمان ریاست آنرا دکتر صادق کیا به عهده داشت، با هم همکاری داشتیم. امروز هم بعد گذشت سالها هنوز در دایرهالمعارف بزرگ اسلامی و فرهنگستان زبان و ادب فارسی یکدیگر را ملاقات و با یکدیگر همکار هستیم.
صادقی در ادامه درباره ویژگیهای بارز علمی دکتر بلوکباشی گفت: بلوکباشی از جوانی به تحقیق علاقه داشت. از اداره فرهنگ عامه، بارها برای انجام تحقیقات و جمعآوری فولکلور راهی سفر میشد و مقالاتی در نشریات علمی مینوشت که به کتاب تبدیل میشد. وی پس از اخذ فوق لیسانس زبانهای باستانی ایران در دانشکده ادبیات، برای ادامه تحصیل در رشته مردمشناسی به انگلستان رفت.
این عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی عنوان کرد: چندین جلد از مجموعه بسیار خوب «از ایران چه میدانم؟» که از سوی مرکز پژوهشهای فرهنگی منتشر میشود نیز به همت علی بلوکباشی تدوین شده است. این کتابها اطلاعات خوب و مفیدی درباره معرفی فرهنگ و مردمشناسی به مخاطبان ارائه میکند. تالیف و ترجمه کتابهای تخصصی و تحقیقاتی بسیار و نگارش مقالات متعدد علمی در زمینههای مختلف نیز در کارنامه درخشان وی به چشم میخورد.
وی ادامه داد: افرادی در عرصه کارهای تحقیقاتی و علمی موفق میشوند که خانواده خوبی داشته باشند. هشتادمین سالروز تولد ایشان را به خانواده و جامعه علمی که این گنجها را با وجود موانع و تنگناها حفظ و پروراندهاند، تبریک میگویم.
گزارشهای تکمیلی بهزودی منتشر میشود.
نظر شما