نخستین چاپ کتاب «تولید و فرآوری گیاه دارویی آلوئهورا (صبر زرد)» نوشته زینالعابدین طهماسبی سروستانی و همکاران از سوی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی منتشر شد.
«مقدمه»، «اندام و موارد استفاده گیاه آلوئهورا»، «ترکیبات شیمیایی گیاه دارویی آلوئهورا»، «فرآوری پس از برداشت گیاه دارویی آلوئهورا»، «مشخصات برخی از گونههای مهم آلوئهورا» و «اصلاح و کاربرد بیوتکنولوژی در آلوئهورا» عنوان فصلهای کتاب حاضر است.
در پیشگفتار کتاب آمده است: «گیاه آلوئهورا یا صبر زرد یکی از مهمترین گیاهان دارویی جهان است که دارای ارزش اقتصادی بسیار بالایی بوده تا جایی که گیاه قرن بیست و یکم نامگذاری شده و در همین راستا توجه بسیاری از محققین دنیا را به خود معطوف داشته است. صبر زرد، قرنهای متمادی در فرهنگهای مختلف کاربرد داروئی داشته است. مصرف فرآوردههای این گیاه به دلیل تاثیر شگرف آن در بهبود سوختگی و تسکین آلام ناشی از ناراحتیهای پوستی و برطرف ساختن رنج و درد، تا آنجا پیش میرود که آن را گیاه معجزهگر میخوانند.»
فقدان کتابی مشخص در بخش منابع علمی مکتوب که مباحث آن بهطور گسترده به گیاه آلوئهورا پرداخته باشد از یکسو و سودمندیهای اقتصادی که از توسعه کشت این گیاه دارویی میتواند بهصورت بالقوه عاید کشور شود، از سوی دیگر، نگارندگان را به تالیف این اثر ترغیب کرده است.
در صفحه 13 کتاب درباره «تاریخچه آلوئهورا در ایران» میخوانیم: «طب سنتی در دنیا و بالاخص در ایران سابقهای کهن دارد. دانشمندان ایرانی در این علم در دنیا شناخته شده و مشهور میباشند که در میان آنها نام ابوعلی سینا، طبیب عالیقدر ایران میدرخشد، آلوئهورا و خواص آن در طب سنتی ایران به زمانهایی دور برمیگردد. چنانکه در کتب معتبر پزشکی آن زمان همانند قانون ابنسینا و الحاوی رازی از آن نامبرده شده است و از خواص ضد التهاب و التیامبخشی آن برای درمان جای زخم و جای ضربه استفاده میگردیده است.»
نویسندگان در فصل پنجم و در صفحه 75 نیز درباره «مشخصات برخی از گونههای مهم آلوئهورا» آوردهاند: «آلوئه دارای 548 گونه میباشد که در سراسر جهان پراکنده شده است که این تعداد گونه آلوئه هم بهعنوان گیاه دارویی و هم بهعنوان زینتی شناخته میشوند. یکی از شناختهشدهترین آنها گونه آلوئهورا میباشد. از مهمترین مشخصات گونههای مختلف آلوئه گوشتی بودن برگها میباشد.»
نخستین چاپ کتاب «تولید و فرآوری گیاه دارویی آلوئهورا (صبر زرد)» با شمارگان یکهزار نسخه در 120 صفحه، به بهای 12 هزا تومان از سوی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی منتشر شده است.
نظر شما