جمعه ۱۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۰
درمان بیماری‌های قلبی بر دایره طب گیاهی کتاب شد

کتاب «درمان و پیشگیری از بیماری‌های قلبی و رگ‌ها با طب گیاهی» از سوی انتشارات «کتاب خانواده» منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) نخستین چاپ کتاب «درمان و پیشگیری از بیماری‌های قلبی و رگ‌ها با طب گیاهی» نوشته مشترک ربابه جعفری و کاظم کیانی، از سوی انتشارات «کتاب خانواده» به بازار نشر عرضه شده است. کتاب شامل 121 سرفصل از معرفی عضو قلب و کارکرد‌های آن تا معرفی گیاهان دارویی موثر بر بهبود عملکرد قلب در بیماران قلبی است.
 
در مقدمه این اثر در معرفی کوتاهی از قلب آمده است: «قلب یا دل یک اندام ماهیچه‌ای است که مسئول پمپ خون به شریان‌ها به‌وسیله حرکات ضربان‌دار متناوب است و به این‌صورت خون را به همه نواحی بدن ارسال می‌کند. قلب انسان به‌‌طور متوسط حدود 70 بار در دقیقه می‌تپد. قلب انسان در سمت چپ بدن در ناحیه سینه‌ای (توراسیک) بدن قرار دارد و به‌‌‌گونه‌ای قرار گرفته که راس (apex) آن به سمت چپ و پایین قرار می‌گیرد و همواره بخشی از آن در حال فعالیت و بخشی در حال استراحت است و در هر بار ضربان قلب به مدت چهار ثانیه در حال استراحت خواهد بود. بافت قلب نیز همچون دیگر بافت‌‌های بدن نیاز به تغذیه دارد که تغذیه قلب بر عهده عروق کرونری (تاجی) است.»

نویسندگان کتاب معتقدند که چاقی،‌ مصرف دخانیات،‌ کم‌تحرکی و کلسترول خون بالا از جمله عوامل گرفتگی رگ‌های کرونری هستند.

در بخش دیگری از این اثر پزشکی درباره «تصلب شرایین» می‌خوانیم: «تصلب شرایین یا «آترواسکلروزیس) یا سختی رگ‌ها،‌ نام یک بیماری در رگ‌ها و نوعی آرتریواسکلرزیس است که با رسوب لیپید و کلسترول کم چگال بر روی دیواره داخلی سرخ رگ‌های با قطر متوسط و بزرگ، مشخص می‌شود. نتیجه این فرایند تشکیل پلاک‌های فیبری ـ چربی (آتروما) بوده که با افزایش سن رفته‌رفته ازدیاد می‌یابد و موجب تنگی رگ (استوزیس) و یا دیگر عواقب می‌‌شود. تصلب شرایین که علت اصلی بروز بیماری‌های ایسکمی‌دهنده رگ‌های قلب و مغز به‌شمار می‌رود، از زمان‌های بسیار قدیم شناخته شده بوده است.»

در ادامه این مبحث درباره نقش پلاکت‌ها در تصلب شرایین اشاره شده که پلاکت‌ها از عناصر کلیدی در تشکیل و گسترش پلاک‌های آترومی به‌شمار می‌روند. این سلول‌ها در روند انعقاد خون هنگام بروز آسیب به رگ‌ها موجب توقف خونریزی می‌شوند. پلاکت‌ها نخستین سلول‌های خونی هستند که در محل فعال شدن سلول‌های اندوتلیوم حاضر می‌شوند.
 
نویسندگان در این کتاب درباره «درد قلبی» نوشته‌اند: «هر عضوی از بدن درد خاص خود را دارد و در جای خاصی احساس می‌شود. با این حال پزشکان چندان موافق نیستند، درد‌هایی را که در قسمت قلب و قفسه سینه احساس می‌‌شود، درد قلبی بنامیم. آن‌‌ها بیشتر از اصطلاح درد قفسه سینه یا آنژین استفاده می‌کنند و تمام درد‌های ناحیه سینه را مهم تلقی کرده (هرچند درست روی قلب نباشد) و علت آن‌را کاملاً بررسی می‌کنند.»
 
در ادامه در تشریح محل درد قلبی آمده که معمولاً این درد در ناحیه جناغ سینه (قسمت پایینی آن) یا سمت چپ قفسه سینه احساس می‌شود، اما درد سایر قسمت‌‌های سینه نیز ممکن است مربوط به قلب باشد، اما ممکن است به سایر قسمت‌ها نیز انتشار داشته باشد. گاه این درد به بالای شکم راه می‌یابد و فرد تصور می‌کند دچار سوءهاضمه شده است و گاه به آرواره یا زیر چانه،‌ گردن،‌ پشت و بین دو کتف یا بازو‌ها (به‌ویژه دست چپ) نیز تیر می‌کشد و مورد اخیر (انتشار به دست چپ) حالتی نسبتاً اختصاصی بوده و باید فرد را نسبت به قلبی بودن منشأ درد آگاه سازد.

عرق بالنگ،‌ عرق بنفشه معطر،‌ عرق بهار‌‌‌نارنج، عرق بومادران،‌ عرق‌ بولاغ‌اوتی، عرق بید،‌ عرق بید‌مشک،‌ عرق پونه،‌ عرق خارشتر،‌ عرق ریحان،‌ عرق سیر و عرق ریحان در این کتاب به‌عنوان درمان‌های گیاهی بیماری‌های قلبی معرفی شده‌اند.                   ‌  
 
نخستین چاپ کتاب «درمان و پیشگیری از بیماری‌های قلبی و رگ‌ها با طب گیاهی» با شمارگان یک‌هزار نسخه در 220 صفحه، به بهای 12 هزار تومان از سوی انتشارات «کتاب خانواده» به بازار نشر عرضه شده است.

برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به نشانی زیر مراجعه کنید: 

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • غزال ۲۲:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۴
    متن خوبی بود اما برای کسانی که بعضی از مطالب را درک نمی کنند کمی دشوار است

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها