چهارشنبه ۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۶
قدیمی‌ترین نسخه قرآن کریم در دانشگاه «بیرمنگام» پیدا شد/ احتمال تعلق به نخستین مسجد در مصر

بخشی از یک نسخه‌ 1370 ساله از قرآن کریم در دانشگاه «بیرمنگام» انگلستان یافت شده است. که احتمال می‌رود متعلق به نخستین مسجد ساخته شده در مصر باشد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از نشریه «ایندیپندنت»، متخصصان اعلام کرده‌اند، بخشی از نسخه‌ای از قرآن مجید را که بنابر آزمایش‌های «رادیوکربن» عمر آن به 1370 سال پیش بازمی‌گردد در دانشگاه «بیرمنگام» یافته‌اند.

کارشناسان احتمال می‌دهند که این قدیمی‌ترین نسخه از کتاب مقدس مسلمانان متعلق به عبدالله بن ابی قحافه عثمان بن کعب تیمی قرشی ملقب به ابوبکر، از یاران حضرت محمد (ص) باشد.

بنا به گزارش کریستین پست، اطلاعات جدید به‌دست آمده پیرامون این نسخه به‌تازگی یافت شده قرآن کریم، کارشناسان را به این احتمال رهنمون کرده‌اند که این قدیمی‌ترین نسخه کتاب مقدس مسلمانان متعلق به نخستین مسجد ساخته شده در مصر بوده است.
 
«جمال بن حواریب»، مدیر بنیاد «محمد بن رشید مختوم» گفته است: «این مهمترین کشف جهان اسلام محسوب می‌شود.»

وی که مدیر بنیاد مطالعات اسلامی امارات متحده عربی نیز هست هم‌چنین مدعی شده است که با توجه به این‌که تعداد کمی از مسلمانان در آن زمان نسخه مکتوبی از قرآن کریم را داشته‌اند، احتمالا این بخش یافت شده متعلق به ابوبکر باشد.

با وجود این، «دیوید توماس»، استاد ادیان مسیحیت و اسلام در دانشگاه «بیرمنگام» گفته که ادعای «حویرب» بیش از اندازه اغراق‌آمیز است و می‌افزاید که به باور او آزمایش «رادیوکربن» نشان می‌دهد که این نسخه از قرآن کریم 20 سال پس از درگذشت «ابوبکر» نوشته شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها