«گزینه اشعار» ناهید کبیری با عنوان «ضیافت شیشه و باران» از سوی نشر پوینده منتشر شد.
در پیشگفتار این کتاب که به قلم ناهید کبیری نوشته شده است، میخوانیم: «با پرسهای تأمل برانگیز در مسیر شعرهایی که به این گزینه رسیده است، نوستالوژیای غریبی را احساس میکنم که کلمه به کلمه در من رسوب کرده و فضای کلی این مجموعه را طی 30 سال ساخته است...
گرایش به عینیت گرایی تحولی بود که ابتدا در شعر و ادبیات جهان به وجود آمد و سپس از سوی نیمای خودمان در مازندران. سمبولیسم قرن 19 با «ویلیام بلیک» در انگلستان، «والری و ملارمه» در فرانسه و «ادگار آلنپو» در امریکا سرانجام آن برج عاجنشینی و زبان فاخر و کلیگوییهای خود را رها کرد و در قرن بیستم با شعرهای الیوت و ازرا پاوند، از ذهن و زبان اشرافیت فاصله گرفت تا به مضامین معمول و ملموس و سمبولهای عینی زندگی روزمره نزدیک شود. سمبل در شعر امروز جلوههای عینی و موجودات خاکی و زندگی ساده دور و بر شاعر است با کاربرد زبانی که از همه ظرفیتهای زبان معاصر سود میجوید و به صمیمانهگی زبان گفتار نزدیک میشود. البته نه به آن معنا که ادبیت و شعریت خود را از دست بدهد. به باور من زبان شعر باید فاصله خود را با زبان فاخر از یک سو و زبان عامیانه از سوی دیگر طوری حفظ کند که نه دور از دسترس و غریب و بیگانه به نظر آید و نه عامیانه و مبتذل.»
در یکی از شعرهای این مجموعه با عنوان «گل سرخ» آمده است:
«قطره قطره گل سرخ
چکه چکه باران
زیر خون و آتش
دسته دسته یاران
ابر سنگین و سیاه
شهر سرد و بیزبان
شاخههای بی دفاع
دل سنگ آسمان
ابر و باد و باران
آرزوهای ویران
گریههای بیصدا
گورهای بینشان
همچنان برگ خزان
آه!
باران...
باران...»
«گزینه اشعار» ناهید کبیری در 287 صفحه با شمارگان هزار و 100 نسخه به بهای 18 هزار تومان به تازگی از سوی نشر پوینده منتشر شده است.
نظر شما