در ابتدای این مراسم مصطفی دلشاد تهرانی، مدیر گروه نهجالبلاغه پردیس تهران و عضو هیئت علمی دانشگاه قرآن و حدیث درباره شخصیت پژوهش به ایراد سخن پرداخت و اظهار کرد: اگر قرار باشد که ما پژوهش را جدی بگیریم و به سمت پژوهشهای سازنده برویم باید شخصیت پژوهش را حفظ کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه شخصیت پژوهش بر چهار عنصر علم، فن، هنر و عشق تکیه دارد، تصریح کرد: پژوهشهای مفید علاوه بر دانش گسترده و عمیق بر فنون و ابزار کار کردن و قدرت تخیل و نوآوری در عرصه پژوهش استوار است.
دلشاد تهرانی ادامه داد: اگر پژوهش مبتنی بر این چهار عنصر انجام شود، باید برای پژوهش حوصله کرد و برای رفتن به این سمت باید هفت چیز را آسیبشناسی کنیم.
وی به تشریح این هفت مورد پرداخت و افزود: اولین مورد نگاه ما به پژوهش است، که باید نگاهمان را به پژوهش اصلاح کنیم چراکه در پژوهش سختگیری مالی و تنگنظری به شدت به پژوهش آسیب میرساند.
مدیر گروه نهجالبلاغه پردیس تهران دانشگاه قرآن و حدیث در ادامه ارزشها و نگاه ارزشیمان را به پژوهش، گرایشها و جهتمان به سمت پژوهش، اصول اخلاقی پژوهش و بحث سرقت علمی، روشهای پژوهش، محصول پژوهش و درنهایت ادبیات و نگارش پژوهش را از موارد دیگری عنوان کرد که باید آسیبشناسی شود.
ما باید به سمت پژوهشهای کاربردی برویم
رضا برنجکار، قائممقام ریاست دانشگاه قرآن و حدیث دیگر سخنران این مراسم بود که از زحمات طاقتفرسای پژوهشگران موسسه دارالحدیث تشکر کرد و گفت: قصد داریم از سالهای آینده از یک پژوهشگر پیشکسوت در عرصه حدیث تجلیل و تقدیر به عمل آوریم.
وی در ادامه به موضوع پژوهشهای کاربردی پرداخت و افزود: پژوهش کاربردی در عرصه حدیث و عرصههای دیگر در دو عرصه فردی و اجتماعی پیگیری میشود که در عرصه فردی میتوانیم با پاسخگویی به یک سؤال فکری و اخلاقی با مراجعه به قرآن پژوهش کاربردی انجام دهیم.
برنجکار با اشاره به پژوهش کاربردی در عرصه اجتماع و حکومت ادامه داد: هدف حاکمیت این است که جامعه را به یک ایدهآل برساند که برای این منظور باید سه وضعیت شناخت وضعیت موجود، شناخت وضعیت مطلوب و شناخت راهکارهایی برای رسیدن از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب مشخص شود که برای رسیدن به این شناخت نیازمند راهکارهایی هستیم.
وی با بیان اینکه در عرصه جامعه و حکومت پژوهشهای قرآنی و حدیثی کاربردی نیز میتوانیم انجام دهیم، افزود: برای رسیدن به وضعیت مطلوب باید خودمان تدبیر کنیم و نیازهایمان را بشناسیم و موارد ضروری و مورد نیاز را در عرصه فردی و حکومتی بشناسیم و پژوهشهایمان را به آن سمت ببریم.
ارسال 80 مقاله به دبیرخانه همایش
در ادامه این مراسم حجتالاسلام والمسلمین سید حمید حسینی، معاون پژوهش دانشگاه قرآن و حدیث با ارائه گزارشی از اهداف، مراحل و روند برگزاری این همایش، اظهار کرد: این دانشگاه از دل پژوهشگاه قرآن و حدیث جوشید و به وجود آمد.
وی در ادامه با بیان اینکه همایش طبق روال سالهای گذشته با فراخوان مقالات آغاز شد، تصریح کرد: درمجموع 80 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که پس از داوری همه مقالات، 20 مقاله به مرحله دوم رفت و در نهایت سه مقاله برتر معرفی شد که در نشریات مرکز منتشر میشود.
وی در ادامه زنده شدن فضای کار پژوهشی و پشتیبانی از پژوهش را از اهداف همایش ذکر کرد و افزود: با استفاده از فضای مجازی میتوانیم بسیاری از محدودیتها و تنگناهای وقت که مهمترین مانع برای پژوهشهای ما بوده است را کاهش دهیم.
در خاتمه این همایش از ارائهکنندگان مقالات برتر و مصطفی دلشاد تهرانی به عنوان چهره برتر پژوهشی در حوزه قرآن و حدیث و همچنین سه نفر از استادان دانشگاه قرآن و حدیث تجلیل و قدردانی شد.
همچنین در پایان همایش آثار و کتب مصطفی دلشاد تهرانی، مدیر گروه نهجالبلاغه پردیس تهران و عضو هیئتعلمی دانشگاه قرآن و حدیث در مکان برگزاری همایش با 25 درصد تخفیف برای فروش ارائه شد که علاقهمندان به بازدید از این نمایشگاه پرداختند.
نظر شما