سه‌شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۵
نشست «مکتب» در کتابخانه مجلس برگزار شد/ 13پیشنهاد کتابخانه‌ای به رئیس ستاد برنامه ششم توسعه

نشست دوره‌ای مکتب (مجمع کتابخانه‌های بزرگ کشور) دوشنبه (23 آذرماه) به میزبانی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از وبسایت کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، سومین نشست دوره‌ای مکتب (مجمع کتابخانه‌های بزرگ کشور) دوشنبه (23 آذرماه) به میزبانی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی و در محل حوضخانه قدیمی عمارت مجلس شورای ملی (کاخ بهارستان) برگزار شد.

در این نشست، محمدرضا مجیدی، رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی، سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، سیدمجید حسینی، رئیس کتابخانه و موزه ملی ملک، لیلا نعمتی انارکی، رئيس کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی، جعفر مهراد، چهره ماندگار علمی کشور و پیشکسوت رشته علم اطلاعات و دانش‌شناسی (کتابداری)، سعید رضایی شریف‌آبادی، رئیس انجمن کتابداری ایران، حمیدرضا کفاش، معاون پژوهشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، علی‌اصغر پورعزت، رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران و سیدرضا صالحی‌امیری، رئیس کتابخانه ملی حضور داشتند.

در آغاز جلسه، محمدرضا مجیدی پس از خوشامدگویی، گزارش مختصری درباره منابع و فعالیت‌ها و آمار مربوطه در مورد کتابخانه مجلس ارائه کرد و مطالبی درباره‌ میراث مکتوب و حفظ آن، رونمایی کتاب خطی التفهیم بیرونی، ارتباط با مجامع بین‌المللی، برگزاری ششمین همایش تاریخ مجلس در روز چهارشنبه (2 دی‌ماه) و ضرورت پیوند نسل‌های جدید با منابع قدیمی و پُر کردن این گسستگی و مشکلات کتابخانه مجلس از لحاظ کمبود فضای فیزکی و بودجه و تأکید رئیس مجلس شورای اسلامی بر چابک‌سازی نیرو‌ی انسانی و نگاه فرهنگی وی به کتاب و کتابخانه بیان کرد.

در ادامه، این نشست وارد دستور شد. بحث اصلی، تشکیل کار‌گروه‌های مکتب بود. شرکت‌کنندگان درباره اهداف و نوع فعالیت، ‌روش‌ها، شیوه‌ها و ملاک‌های تقسیم‌بندی این کارگروه‌ها و ترکیب این کار‌گروه‌ها صحبت‌هایی مطرح کردند.

دغدغه عمده رؤسای کتابخانه‌های بزرگ کشور و سازمان‌های دولتی دارای کتابخانه‌های وسیع، ارتباطات بین‌المللی و استفاده از تجربیات و دانش کتابخانه‌ها و مراکز کتابداری بزرگ دنیا، استاندارد‌‌سازی در همه حوزه‌های مربوط به کتابداری، حفظ میراث مکتوب، تعمیق ارتباطات اعضای مکتب برای ارائه خدمات بهتر به پژوهشگران، ترویج کتاب و کتابخوانی در جامعه و آموزش نیرو‌ی انسانی و برگزاری همایش‌ها و کارگاه‌های آموزشی بود.



در نهایت، تصمیم‌گیری شد فعلاً بر اساس اهداف مکتب، ۴ کارگروه‌ تشکیل شوند و فعالیت خود را آغاز کنند و بقیه کارگروه‌های پیشنهادی در جلسه‌های بعدی مورد بررسی قرار گیرند. این ۴ کارگروه مصوب به قرار زیر است: روابط و همکاری بین‌المللی، نظام هماهنگ ارتباطی و استاندارد‌سازی، ترویج کتابخوانی و آموزش و همایش.

از دیگر فعالیت‌های این نشست تهیه جدول آماری برای کسب اطلاعات دقیق از کتابخانه‌ها بود. همچنین در این نشست مصوب شد که جلسه بعدی مکتب به میزبانی سازمان تبلیغات اسلامی ساعت 9 و 30 دقیقه دوشنبه (5 بهمن‌ماه) برگزار شود.

همچنین بر اساس گزارش ارسالی از نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، در آغاز این نشست گزارشی از برنامه‌ها و مصوبات جلسات هیأت امنای مکتب ارائه شد. این گزارش حاکی از آن بود که پس از جمع‌بندی پیش‌نویس برنامه ششم توسعه کشور در حوزه کتابداری و کتابخوانی توسط اعضای هیأت امنای مکتب، مجموعاً ۱۳ بند پیشنهادی در اختیار رئیس ستاد برنامه ششم توسعه کشور قرار گرفت.

نخستین دستور جلسه، بررسی و تعيين كارگروه‌های مكتب در اجرای اهداف اساسنامه مكتب بود كه در ادامه این نشست ضمن تأکید بر ضرورت تدوین آیین‌نامه مربوط به کارگروه‌ها، هر یک از اعضای هیأت امنا به ذکر کارگروه پیشنهادی خود و دلایلی مبنی بر لزوم فعالیت آن پرداختند. کارگروه‌های مطالعات و تحقیقات مکتب؛ برنامه‌ریزی و عملیات سیستم‌ها؛ نشر الکترونیک؛ اشتراک منابع؛ فناوری اطلاعات؛ کتابخانه‌های آموزشگاهی، دانشگاهی، عمومی، تخصصی و ملی؛ همکاری‌های بین‌المللی؛ میراث مکتوب؛ استاندارد‌سازی روش‌ها و شیوه‌ها؛ نظام هماهنگ کتابخانه‌ها در کشور و... از کارگروه‌های پیشنهادی اعضای هیأت امنای مجمع کتابخانه‌های بزرگ کشور بود.

در خاتمه این نشست، نشان مجمع کتابخانه‌های بزرگ کشور، با نظر اعضای هیأت امنا به تصویب رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها