یکشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۱
اجرای طرح «یار مهربان» در روستای برگزیده جشنواره «روستای دوستدار کتاب»

مسئول کتابخانه عمومی ولیعصر(عج) روستای ضامنجان اراک از اجرای طرح «یار مهربان» در این روستا خبر داد و گفت: در این طرح، گروهی از افراد متخصص در حوزه کتاب، به‌صورت ماهانه در مدارس روستای ضامنجان حضور می‌یابند و درباره اهمیت کتاب و کتابخوانی سخنرانی می‌کنند.

سعید صوفی، مسئول کتابخانه عمومی ولیعصر(عج) و رئیس شورای اسلامی روستای ضامنجان اراک در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اعلام این مطلب اظهار کرد: طرح «یار مهربان» به همت کتابخانه عمومی ولی‌عصر(عج) روستای ضامنجان اراک و با هدف ترغیب کودکان و نوجوانان برای مطالعه و افزایش آگاهی آنها درباره تازه‌‌های نشر اجرا می‌شود.
 
وی ادامه داد: در این طرح، گروهی متشکل از افراد متخصص و کارشناس حوزه کتاب با حضور در مدارس به‌صورت ماهانه، درباره اهمیت کتاب و ضرورت کتابخوانی سخنرانی می‌کنند و دانش‌آموزان را در جریان تازه‌های نشر قرار می‌دهند.
 
مسئول کتابخانه عمومی ولیعصر(عج) روستای ضامنجان اراک با اشاره به طرح در دست اجرای این کتابخانه، گفت: «کتاب، بسیج و روستا» از جمله طرح‌هایی محسوب می‌شود که در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در این روستا در دست اجرا قرار دارد. در این طرح، افرادی که عضو بسیج می‌شوند، به صورت رایگان به عضویت کتابخانه عمومی ولیعصر(عج) نیز درمی‌آیند.
 
صوفی از تشکیل انجمن کتابداران و حامیان فرهنگی در روستاها خبر داد و گفت: کتابخانه عمومی ولیعصر(عج) روستای ضامنجان اراک پیشنهاد تشکیل این انجمن در روستاهای سراسر کشور را به مسئولان فرهنگی کشور ارائه کرده است. اکنون در حال رایزنی برای عملیاتی شدن این طرح هستیم. پیش‌بینی ما این است که طرح مذکور تا پیش از پایان سال جاری اجرایی شود.
 
رئیس شورای اسلامی روستای ضامنجان اراک اظهار کرد: در این روستا دو کارگاه آموزشی «ترویج کتاب و کتابخوانی بانوان» و «ترویج کتاب و کتابخوانی خانگی» برگزار می‌شود. کارگاه نخست ویژه بانوان است؛ به این صورت که بانوان روستا در یک گردهمایی، درباره کتابی که از قبل تعیین شده است، صحبت می‌کنند و آن را به بوته نقد و بررسی می‌کشند. همچنین بانوان در این کارگاه درباره تأثیر کتاب مورد نظر در زندگی بحث می‌کنند.
 
وی درباره کارگاه آموزشی «ترویج کتاب و کتابخوانی خانگی» گفت: در این نوع کارگاه، نوجوانان و جوانان روستای ضامنجان اراک (محدوده سنی 10 تا 19 سال) در منزل یکی از دوستان خود گردهم جمع می‌شوند و در فضایی کاملاً صمیمی، درباره کتاب مورد نظرشان بحث می‌کنند.
 
روستای ضامنجان اراک سال گذشته به عنوان یکی از ده روستای برتر نخستین دوره جشنواره «روستاهای دوستدار کتاب ایران» معرفی شد. کتابخانه عمومی ولیعصر(عج) این روستا در حال حاضر نزدیک به شش هزار جلد کتاب با موضوعات مختلف دربردارد. بیشتر اعضای کتابخانه این روستا را دانش‌آموزان تشکیل می‌دهند به همین دلیل بیشتر کتاب‌ها متناسب با شرایط سنی دانش‌آموزان است.

در کنار این کتابخانه، نخستین مرکز دیجیتال روستایی در ایران با حضور مسئولان استانی و کشوری راه‎اندازی شده است. ارائه خدمات اینترنتی، آموزش کامپیوتر و نرم‌افزارهای مختلف کامپیوتری، خدمات فروشگاهی و بازی‌های مجازی از جمله فعالیت‌های این مرکز به شمار می‌آیند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها