کتاب «یک خواهش کوچک» مجموعه شوخیهای طنزآمیز سیروس ابراهیمزاده با جامعه عبوس ایرانی، از سوی نشر مروارید منتشر شد.
«یادداشتهای روز خاکستری»، «چهل استاد روز جهانی تیاتر»، «روزگار سپری شده موش و گربه عبید زاکانی»، «بازار بویناک خرید و فروش هنر»، «بچههای ننه فردا»، «درس یوگا»، «خودکامه بزرگوار»، «جغرافیای تاریخی تهران قدیم»، «روی حوض و توی حوض»، «دوستی از دوران دیرین»، «روزنامه»، «یک خواهش کوچک»، «پس از مرگ سهراب»، «خواهرزاده»، «به روایت ابوی» و «شایدهای زمستان و بایدهای بهار» نام شماری از عناوین نوشتارهای این مجموعه است.
ابراهیم زاده در بخشی از پیشگفتار خود بر این کتاب نوشته است: «قلماندازهایی را که در این کتاب میخوانید شوخیهای شتابزده با جامعهای است عبوس که در ادوار مختلف خط قرمزهای فراوان داشته و خنده و شوخطبعی را ناپسند میشمرده است... وقتی قلم طنزآلود و آبروی خود را روی کاغذ میگذاری، دست و دلات میلرزد که مبادا با کلمهای پس و پیش و یا نقطهای بالا و پایین، مطلب با قفل و بست مواجه گردد و دیده نشود. فقط ممیزیهای رسمی نیست. ملاحظات بسیار لازم است تا نوزاد اندیشه تو بر صفحهای بنشیند و مورد لطف خوانندگان قرار گیرد. مبادا چیزی بنویسی که مثلا به پزشکان بربخورد. پا توی کفش وکلای دادگستری نکنی... با نیروهای زحمتکش انتظامی شوخی موقوف.»
بخشی از مطلب «روزنامه» به نقل از صفحه 66 کتاب، میخوانیم:
«خبرنگار: نظر شما درباره سریالهای تلویزیونی صدا و سیما چیست؟
سریالهایی که ساخت و ساز و پردازش آنها در دقیقه 90 انجام میگیرد، همه خوب و مفید است به حال جامعه... فقط سریال حریم سلطان از محتوای خوبی برخوردار نبود. همین... خبرنگار: ببخشید مثل اینکه اشتباه میکنید جناب! اون سریالی را که میفرمایید ما نساختیم...
بنده خدمتگزار: بله درسته ما نساختیم... ولی برای سازندگانش خوب پولی ساختیم. «دارن حالش رو میبرند» به بهانه بیتوجهیهای ما...
خبرنگار: برای بهبود سینمای ایران چه پیشنهادی دارید؟
من پیشنهادی دارم برای نجات سالنهای سینمایی تهران و شهرستانها از ورشکستگی و کوشش برای تبدیل کردن مکانهاشان به مراکز خرید و برجهای سر به فلک کشیده تجاری. چطور است در ساختمان سینماها سوپر بزنیم؟ یعنی دقیقا عکس آنچه که در مورد «شبکه خانگی» صورت گرفته. آنجا سینماها را به بقالی بردند، ما بقالیها را به سینماها بیاوریم.»
«یک خواهش کوچک: قلماندازیها» نوشته سیروس ابراهیم زاده با شمارگان 550 نسخه، 115 صفحه و بهای هشت هزار و 200 تومان از سوی انتشارات مروارید روانه کتابفروشیها شده است.
نمایشنامههای «رستوران»، «نوزاد»، «لازاروس» و «رهانیدن» و مجموعه داستان «از سوراخ کلید» نام شماری از تالیفات منتشر شده ابراهیمزاده است. وی همچنین دستی در ترجمه هم دارد که از آن میان میتوان به نمایشنامههای «جشن نیکوکاری» آلن ایکبرن، «وکیل تسخیری» جان مورتیمر، «آقا پسر به خانه میآید» ای. ای. میلن و «طوفان بر فراز خیابان سایکمور» رجینالد رز، اشاره کرد.
نظر شما