کتاب «شکوه ایرانی» به همت انتشارات نگاره ثریا در سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی کتب کاربردی و دانشگاهی عرضه شد.
«شکوه ایرانی» با آثار و مقالاتی از ایرانشناسان برجسته ایرانی و خارجی و با مشارکت انتشارات نگاره ثریا، از سوی انتشارات «Booth-Clibborn» انگلستان به زبان انگلیسی منتشر شده است.
بناهای تاریخی و هنر در دورههای مختلف ایران باستان و ایران پس از اسلام تا دوره معاصر، موسیقی، قناتها، بادگیرها، مساجد، میادین، یخچالهای کویری، فرش، سفال، سرامیک و کاشیها از جمله محورهایی است که با تصاویر منحصربه فرد در این کتاب نفیس به آنها اشاره شده است.
ثریا ایمانی، مدیر انتشارات نگاره ثریا و گردآورنده مقالات کتاب «شکوه ایرانی» درباره این اثر گفت: سال 74 این پروژه آغاز به کار کرد و با انتشارات «Booth-Clibborn» که کتاب «شکوه مصر» را منتشر کرده بود، برای انتشار کتابی درباره ایران، قرارداد بستیم. سپس پژوهشگران برجستهای از جمله سیروس پرهام و آیدین دعوت به همکاری شدند تا سرانجام کار پس از هشت سال به نتیجه رسید.
وی افزود: بیش از 110 ایرانشناس ایرانی و خارجی روی مباحث مختلف هنر و فرهنگ ایران بهطور تخصصی کار کردند و مقالات مختلف به زبان انگلیسی و فارسی جمعآوری شد. بهعنوان نمونه، بخشی از مبحث ایران قبل از اسلام برعهده شاپور شهبازی بود که در دانشگاههای آمریکا همین موضوع را تدریس میکند.
ایمانی در ادامه اظهار کرد: جلد نخست کتاب مربوط به قبل از اسلام و جلدهای دوم و سوم به بعد از اسلام اختصاص دارد. قیمتی که انتشارات انگلیسی برای این مجموعه سه جلدی تعیین کرده، 350 پوند است که معادل یکمیلیون و 700 هزار تومان میشود، اما این مجموعه در سیزدهمین نمایشگاه کتب کاربردی و دانشگاهی با حدود 50 درصد تخفیف عرضه میشود.
مدیر انتشارات نگاره ثریا با اشاره به مستند بودن مقالات کتاب «شکوه ایرانی» گفت: از این مجموعه در تمام کتابخانههای مرجع دنیا استفاده میشود و جامعترین کتاب درباره هنر و معماری ایران است.
وی درباره ترجمه این اثر به فارسی و زبانهای دیگر نیز عنوان کرد: ناشر انگلیسی تمایل به ترجمه کتاب دارد و اعلام کرده که امکاناتی را برای اینکار در اختیار ما قرار میدهد، اما ترجمه کتاب به فارسی هزینههای زیادی دارد و بدون حمایت سرمایهگذار، امکان ترجمه آن وجود ندارد.
انتشارات نگاره ثریا در سیزدهمین نمایشگاه کتب کاربردی و دانشگاهی آثار دیگری نیز ارائه کرده که از آن جمله میتوان به «چهرههای متعدد ایرانی» با عنوان انگلیسی «Many Faces of Iran» اشاره کرد که درباره شهرهای مختلف ایران توضیح داده و بهطور مبسوط به طبیعت و آثار تاریخی این شهرها پرداخته است.
کتاب «منطقالطیر عطار» نیز که از سوی انتشارات فرانسوی «Dine Selders» به چاپ رسیده و نفیسترین و کاملترین منطقالطیر موجود است، در غرفه این انتشارات عرضه شده است.
«زنان در شاهنامه» نوشته جلال خالقیمطلق و کتاب مصور «بهشت گمشده» اثر جرج گرستر، خلبان آمریکایی نیز که پیش از انقلاب اسلامی به ایران آمده و تصاویر هوایی زیبایی از مناطق طبیعی و آثار باستانی ایران تهیه کرده، دیگر کتابهایی هستند که در غرفه این انتشارات در سیزدهمین نمایشگاه کتب کاربردی و دانشگاهی دیده میشوند.
این کتاب شامل 184 صفحه عکس است و انتشارات فیدین انگلستان آن را منتشر کرده که با 15 درصد تخفیف و به قیمت 154 هزار تومان در نمایشگاه عرضه شده است.
سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی کتب کاربردی و دانشگاهی، به همت انجمن فرهنگی ناشران بینالمللی ایرانیان تا چهارم آذرماه در تالار علامه امینی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران برپاست.
نظر شما