حضور شاعر ««زنبورهای عسل دیابت گرفتهاند» در بخش جنبی نمایشگاه کتاب گیلان
اکبر اکسیر: کتابسازی همان کتابسوزی است
اکبر اکسیر، طنزپرداز برجسته کشورمان با حضور در غرفه برنامههای جنبی یازدهمین نمایشگاه کتاب گیلان اظهار کرد: در برخی کتابها چیزی نیست که حتی ارزش یک بار خواندن را داشته باشد. از نظر من کتابسازی همان کتابسوزی است.
اکسیر در ابتدای سخنرانی خود که در جمع کثیری از علاقهمندان به شعر و ادب برگزار شد با بیان اینکه نمایشگاههای کتاب بوی شاعر، نویسنده، اصحاب عشق و معرفت میدهد، گفت: همیشه از مراسم جدی گریزان بودم، اما احساس میکنم امروز در جمعی صمیمی حضور دارم.
طنزپرداز برجسته کشورمان افزود: طنز عنصر حقیقتیاب و طنزپرداز فرشتهای است که کمی خوردهشیشه دارد. یک طنزپرداز هیچ وقت باج نمیدهد و همواره با پلشتیها و فساد در جنگ است و سخنان جدی مردم عادی را با زبان طنز بیان میکند.
اکبر اکسیر بر لزوم توجه طنزپردازان به موضوع محیط زیست تأکید کرد و گفت: طنز آمده تا از حیثیت فرهنگ، شأن انسان و میراث فرهنگی بشر دفاع کند؛ از چندی پیش از حوزه میراث فرهنگی بیرون آمدهام و به محیط زیست توجه زیادی دارم.
دبیر بازنشسته دبیرستانهای آستارا ادامه داد: هرگز عادت نداشتهام سخنان بزرگان را حفظ کنم و همیشه گفتهام باید خودتان تصمیم بگیرید. هیچچیز را چشم بسته قبول نکنید/ حتی سخنان بزرگان را/ بزرگمهر که میگفت/ سحرخیز باش تا کامروا شوی/ دروغ میگفت باور نکنید/ دور و بر ما، سحر خیزها/ یا کلهپز شدند یا نانوا!
طنزپرداز برجسته کشورمان در ادامه با انتقاد شدید از کتابسازی و نبود چاپ کتابهای مفید، گفت: تعداد کتابهایی که به معنای واقعی کتاب هستند، کم است و بقیه بیشتر مربوط به آشپزی، رمالی و جنگیری است. مسئولان حوزه کتاب در گیلان باید بدانند که در آستانمان ناشرانی را داریم که هم اکنون هم پای ناشران برجسته کشوری مشغول چاپ و نشر کتاب هستند.
اکسیر ادامه داد: یادم میآید زمانی گفتم بخاطر معضل کتابسازی لطفاً کتاب نخوانید. وقتی با کتاب شانه تخممرغ درست میکنند نتیجه آن میشود که تخممرغها هم میشکند. چون در برخی از کتابها چیزی نیست که حتی ارزش یک بار خواندن را داشته باشد. از نظر من کتابسازی همان کتابسوزی است.
وی افزود:باید به داشتههایمان افتخار کنیم. در ژاپن صحبت از صنعت میشود اما در ایران باید از فرهنگ صحبت کنیم.
اکبر اکسیر در ادامه، یادی از زندهیاد کیومرث صابری فومنی کرد و گفت: صابری انسان معتقدی بود و به همین خاطر بعد از اینکه خانهنشین شد دق کرد. کار یک طنزپرداز همانند پیامبران، ارشاد و هدایت است. اگر توانست در این راه موفق میشود وگرنه لال میشود برای آن دسته از انسانهایی که فقط طالب لبخندند.
نظر شما