کتابگردی با رنگ و بوی کودکانه
دیدار مسجد جامعی با نویسندگان کودک در شهر کتاب ونک/ افتتاح طبقه ویژه کودک در شهر کتاب هفتچنار
احمد مسجد جامعی در مراسم کتابگردی به شهر کتاب ونک رفت و در دیدار با نویسندگان، مترجمان و شاعران حوزه کودک و نوجوان گفت که حضور بسیاری از مسئولان فرهنگی، نخبگان و مسئولان سیاسی کشور در کنار مردم در کتابفروشیها سبب شد آنها از نزدیک در جریان مشکلات این حوزه قرار بگیرند. اعضای داوران جایزه ادبی گوزن زرد نیز در این روز به شهر کتاب هفت چنار رفتند و ضمن اجرای برنامههای کتابخوانی و شعرخوانی طبقه ویژه کودک را در این کتابفروشی افتتاح کردند.
احمد مسجد جامعی بعد از دیدار از کتاب فروشی ونک در دیدار با نویسندگان، شاعران، مترجمان و ناشران حوزه کودک و نوجوان درباره فراخوانی که برای کتابگردی اعلام کرده بود گفت: احساس کردم حوزه فرهنگ به شور و نشاط بیشتری نیاز دارد. از سویی دیگر همه جا صحبت از مشکلات اقتصادی حوزه نشر و کارهایی بود که ناشران و نویسندگان را ناراضی کرده بود. براین اساس باید فضایی صمیمانه و دوستانه برای گفتوشنود اهالی قلم و دستاندرکاران حوزه نشر و مسئولان فرهنگ در جامعه ایجاد میشد تا دراین فضا با هم به گفتوگو و تبادل نظر بنشینند و مشکلات مطرح شود و راه حلهایی رائه شود و دستاندرکاران به این نتیجه برسند که راهکارهایی برای حل مشکلات وجود دارد. چراکه در مورد این مسائل همواره راهکارهای دولتی جواب نمیدهد.
جوشش موجی از مهربانی و گفتوگو در روز کتابگردی
این عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در واقع جمع فرهنگ و هنر و اهالی این حوزه توانی بزرگتر از دولت دارند بنابراین بر آن شدیم تا کاری کنیم که این جمع بزرگ وارد عرصه شوند و به کتابفروشیها بروند و با هم و با مسئولانشان به دیدار و گفتوگو بپردازند. از سویی دیگر این کتابگردی سبب میشود مخاطبان اعم از کودکان و بزرگسالان با نویسندگان، شاعران و مترجمانشان دیدار کنند و نظراتشان را به آنها منتقل کنند.
وی در ادامه سخنانش به بحث اقتصاد نشر اشاره کرد و گفت: این گفت و شنودها بین اهالی نشر و اهالی فرهنگ در این کتابفروشیها سبب میشود بسیاری از مشکلات مربوط به حوزه اقتصاد نشر هم برطرف شود. مسائل اقتصادی در کنار این مشکلات قرار دارد. این گونه بازدیدها سبب میشود که مخاطبان و دستاندرکاران در کنار صحبت و تبادل نظر، کتاب هم بخرند.
مسجدجامعی بیان کرد: این حرکت از سال گذشته آغاز شد و با وجود اینکه سال اول بود و اطلاع رسانی زیادی صورت نگرفته بود شاهد استقبال خوبی بودیم. اما امسال این حرکت فراگیرتر شد و شاهد حضور بسیاری از مسئولان فرهنگی، نخبگان و همچنین مسئولان سیاسی مانند حضور استاندار تهران در کنار مردم در کتابفروشیها بودیم همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آقای جنتی هم امروز به بازدید از کتابفروشیها رفتند و از نزدیک در جریان مشکلات این حوزه قرار گرفتند و توانستیم شاهد موجی از مهربانی و گفتوگو در این روز باشیم.
این مقام مسئول اظهار کرد: البته خود ناشران و کتابفروشان هم از این حرکت ابراز خرسندی میکردند و میگفتند که امروز با روزهای دیگر کاریشان تفوت داشته و شور و نشاط دیگری در کتابفروشیها حاکم بوده است.
نیاز به تدوین سند ملی فرهنگی داریم
عبدالعظیم فریدون، مدیر انتشارات محراب قلم نیز در این نشست گفت: برگزاری مراسمی مانند هفته کتاب یا روز کتابخوانی یا روز کتابگردی خوب است اما باید در عمل توجه ویژهای به حوزه نشر شود. ناشران باید در چنین مناسبتهایی دیده شوند و به نظرات و خواستههای آنها توجه شود تا شاهد بروز اتفاقات خوبی در این حوزه باشیم.
وی اظهار کرد: نباید این مراسم و مناسبتها به شکلی فرمایشی برگزار شوند. باید به تهیه سند ملی فرهنگی و سند ملی کتاب اهتمام بورزیم، تا زمانی که این سندها را نداشته باشیم همه تلاشها بیهوده است. مسئولان و ارگانهای دولتی باید با همفکری و همکاری نهادهای مدنی این حوزه، ناشران و نویسندگان و ... اقدام به تدوین سند ملی فرهنگی کنند.
برگزاری این مراسم سبب دیده شدن نویسندگان میشود
اسدالله امرایی نیز در این مراسم گفت: هرگامی برای تبلیغ کتاب و کتابخوانی برداشته شود اعم از اختصاص یک روز یا یک هفته به کتاب یا برگزاری مراسماتی مانند رونمایی از کتاب و نقد و بررسی کتاب همه و همه به ترویج کتابخوانی در کشور ما کمک میکند.
وی ادامه داد: مراسمی مانند رونمایی کتاب به تقلید از کشورهای خارجی در کشور ما باب شده و سبب شده نویسندگان ما دیده شوند. تا پیش از این نویسندگان ما بسیار نا شناخته بودند و اگر کسی هم آنها را میشناخت و از کارشان تعریف میکرد اظهار فروتنی میکردند زیرا اگر از اثرشان تعریفی میکردند حمل بر تعریف از خود و خودبزرگبینی میشد.
این نویسنده و مترجم گفت: درحالیکه امروزه با این مراسمات، دیگر نویسندگان در حضور در بین مردم و صحبت کردن درباره آثارشان خجالت نمیکشند و با افتخار کتابهایشان را برای مخاطبان امضا میکنند. درواقع اینها شیوه زندگی مدرن است که دارد در جامعه ما جا میافتد.
استقبال ناشران کودک از روز کتابگردی
مسجدجامعی همچنین در این روز از انتشارات مختلف حوزه کودک و نوجوان مانند انتشارات قدیانی، چکه، محراب قلم و .... بازدید کرد. موسسۀ انتشارات قدیانی، با پيوستن به اين حركت فرهنگي، در فروشگاه مركزي خود، واقع در خیابان انقلاب، خیابان 12فروردین، خیابان شهدای ژاندارمری(شرقي)، شماره 90 پذيراي دوستداران كتاب بود. اين موسسه همگام با ديگر اقشار جامعه در اين روز، با اعمال تخفيف ويژه 20درصدی پذیرای علاقه مندان بود.
موسسۀ انتشارات افق، نیز با پيوستن به اين حركت فرهنگي، در فروشگاه مركزي خود، واقع در خیابان انقلاب، نبش سینما سپیده پذيراي دوستداران كتاب بود. اين موسسه با اعمال تخفيف ويژه 20 درصدی برای کتابهای افق و تخفیف 10 درصدی کتابهای سایر حوزهها گامي هر چند كوتاه در جهت ارتقاي فرهنگ كتابخواني برداشت.
موسسۀ انتشارات پیدایش، نیز با اعمال تخفيف ويژه 15 درصدی در فروشگاه مركزي خود به اين حركت فرهنگي پیوست.
افتتاح طبقه ویژه کتاب کودک در شهر کتاب هفت چنار
همچنین امسال هم بر اساس روال سال گذشته مبنی بربازدید طنزپردازان از شهرکتاب هفت چنار، این طنزپردازان به همراه بنیان گذاران و داوران جایزه ادبی گوزن زرد به این کتابفروشی رفتند. گروه داوران جایزه گوزن زرد متشکل از تعدادی از والدین است که آثار این حوزه را داوری میکنند.
از دیگر برنامههایی که در شهر کتاب هفت چنار در روز کتابگردی برگزار شد اهدای جوایز برگزیدگان مسابقه کتابخوانی کودکان 5 تا 15 ساله بود که 5 برگزیده و یک برنده نهایی داشت.
افتتاح طبقه ویژه کتاب کودک در شهر کتاب هفت چنار با عنوان «پنجره کودکی» نیز از دیگر برنامههایی بود که پنجشنبه 28 آبان در این مکان برگزار شد. در ادامه مراسم نیز فرزانه رحمانی از داوران جایزه گوزن زرد بخشی از کتابش با عنوان «لوووتا کجایی» را برای بچهها قرائت کرد و مهدی فرج الهی و امید مهدی نژاد به شعرخوانی پرداختند.
فعالیت کانال تلگرامی شهرقصه در حوزه کتاب کودک
کانال تلگرامی شهرقصه هم که در ابتدا با معرفی چند کتاب در حوزه کودک و نوجوان فعالیتش را شروع کرده بود با شروع هفته کتاب اعلام کرد که قصد دارد کتابهای خودش را با توجه به ویژگیهای تلگرام با مخاطبان به اشتراک بگذارد. کانال تلگرام شهرقصه قرار است بیشتر بر کتابهای ادبیات و به ویژه کودک و نوجوان تمرکز کند و بنابر اعلام گردانندگان این کانال، هدف اصلی افزایش شمارگان کتابها و استفاده بهینه از شبکههای اجتماعی است.
این برنامه کتابگردی به مناسبت بیست و سومین هفته کتاب و با هدف ترویج کتاب و کتابخوانی بر اساس فراخوانی که احمد مسجد جامعی برای دعوت مردم و اهالی فرهنگ برای بازدید از کتاب فروشیها داده بود، از صبح پنجشنبه 28 آبان 94 از انتشارات مهرگان آغاز شد و تا شب ادامه داشت.
نظر شما