در افتتاحیه یازدهمین همایش ملی علمی-فرهنگی خلیجفارس
کتاب مجموعه مقالات یازدهمین همایش ملی خلیج فارس رونمایی شد
افتتاحیه یازدهمین همایش ملی علمی-فرهنگی خلیجفارس با رونمایی از کتاب مجموعه مقالات همایش و تقدیر از برگزیدگان مقالات پایان یافت.
رحیم یعقوبزاده، رئیس مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران با ارائه اطلاعاتی درباره مقالات این همایش گفت: تعداد کل مقالات واصله به دبیرخانه 208 مقاله و تعداد کل نویسندگان مقالات واصله به دبیرخانه 322 نفر بود. همچنین ۲۸ نفر اعضای کمیته علمی و ۱۴ نفر اعضای کمیته داوران را تشکیل دادند. تعداد 30 مقاله از 153 مقاله تایید شده، با چکیده انگلیسی در کتاب مجموعه مقالات و 10 مقاله برای چاپ در فصلنامه مطالعات علمی - فرهنگی انتخاب شدند.
وی گفت: در این دوره از همایش، پنج محور اصلی «فرهنگ، هنر و معماری»، «گردشگری»، «ابعاد سیاسی، راهبردی»، «تاریخشناسی»، «جغرافیا و محیط زیست» مورد نظر بوده و مقالات تخصصی با این محورها پذیرش شده است. در محور سیاسی و ژئوپلیتیکی خلیج فارس 41.74 درصد، در محور گردشگری خلیج فارس 21.74 درصد، در محور تاریخ، فرهنگ و اجتماع خلیج فارس 19.13 درصد، در محور حقوقی و محیط زیست خلیجفارس 7.83 درصد و در محور هنر و معماری و سایر 9.56 درصد مقاله به دبیرخانه همایش ارایه شده است.
رئیس مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران در ادامه با بیان برخی موارد تاکید کرد: تحلیل محتوای گرایشهای موضوعی مقالات واصله نشان میدهد که موضوعات ذیل بیشترین استقبال را از سوی نویسندگان داشته و پژوهشگران این موضوعات را مدنظر داشتهاند.
یعقوبزاده با اشاره به عناوین برخی مقالهها افزود: «نام خلیجفارس در اسناد، مکاتبات، قراردادها و سایر مدارک سازمان ملل متحد و سایر سازمانهای بینالمللی»، «گردشگری دریایی منطقه خلیجفارس و نتایج فرهنگی و سیاسی حاصل از آن»٬ «مطالعه تطبیقی توسعه صنعت گردشگری در شمال و جنوب حوزه خلیجفارس»، «بازاریابی و تبلیغات در جهت توسعه گردشگری ملی و بینالمللی در حوزه خلیجفارس»، «بررسی و معرفی اسناد سیاسی و حقوقی با موضوع نام خلیجفارس در معاهدات و مکاتبات بینالمللی»، «بررسی عوامل درونی و بیرونی همگرایی و واگرایی ساز در کشورهای خلیجفارس» بعضی موضوعهای مقالههای دریافت شده هستند.
وی ادامه داد: «بررسی سیر تحولات سیاسی و اجتماعی در کشورهای حاشیه خلیج فارس»٬ «سیر تاریخی مداخلات کشورهای بیگانه در خلیجفارس؛ علل، ریشهها»٬ «بررسی حکومتهای باستانی و تاریخی در منطقه خلیجفارس»٬ «بررسی و معرفی اسناد، مدارک و نقشههای تاریخی جزایر و بنادر خلیجفارس»٬ «بررسی و معرفی نتایج حفریات باستان شناسی حوزه خلیجفارس»٬ «نقد و بررسی دیدگاههای مستشرقان و پژوهشگران جهانی درباره نام تاریخی خلیجفارس»٬ «بررسی جغرافیای تاریخی خلیجفارس در آثار جغرافیدانان و کارتوگرافان»٬ «بررسی راهکارهای همکاریهای بینالمللی کشورهای حاشیه خلیجفارس برای کاهش خطرات زیست محیطی موجود در خلیجفارس»٬ «بررسی توسعه ساخت و سازهای بیرویه حاشیه خلیجفارس و تأثیر آن بر تغییر نظام اکولوژیک منطقه» و «تأثیر جهانی شدن بر تحولات فرهنگی و اجتماعی مردم کشورهای منطقه خلیجفارس» سایر عنوانهای مقالات دریافتی است.
وی افزود: بخش علمی همایش با ارائه چهار مقاله در دوپنل تخصصی با موضوع گردشگری و ابعاد فرهنگی و اجتماعی و پنل ابعاد سیاسی و راهبردی و اقتصادی و امنیتی خلیجفارس و با داوری دکتر مجید تفرشی، دکتر محسن رنجبر و دکتر حسین ربیعی، دکتر نصراله پورمحمدی املشی، دکتر ابراهیم حاجیانی و علی اصغر هدایتی برگزار شد.
نظر شما