دوشنبه ۴ آبان ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۸
عموزاده‌خلیلی: سمینار بین‌المللی ادبیات کودک سبب تقویت بنیان‌های این حوزه می‌شود

فریدون عموزاده خلیلی، رئیس هیات مدیره انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، برگزاری دومین سمینار بین‌المللی ادبیات کودک و نوجوان را ابزاری برای تقویت بنیاد ادبیات کودک معرفی کرد و گفت: این برنامه‌ها می‌تواند اهل نظر و اهل فن در حوزه ادبیات کودک را دور هم جمع کند و ادبیات کودک را به عنوان یک بحث جدی و مهم در سطح خاورمیانه مطرح کند.

رئیس هیات مدیره انجمن نویسندگان کودک و نوجوان در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: دومین سمینار بین‌المللی ادبیات کودک و نوجوان با حضور ۷۰ مقاله از ۱۷ کشور از سوی مجمع نویسندگان ادبیات کودک و نوجوان ترکیه و شهرداری متطقه اسکودار استانبول از ۲۳ تا ۲۵ اکتبر، برابر با اول تا سوم آبان ماه  در شهر استانبول برگزار شد.
 
فریدون عمو زاده خلیلی توضیح داد: در این سمینار من به همراه تعدادی دیگر از نویسندگان ایرانی حضور داشتیم. من با مقاله «کارگاه داستان‌نویسی؛ تجربه‌ها و آزمون‌ها»، مهدی حجواتی با مقاله «تعاریف نوین ادبیات کودک و نوجوان»، علی‌اصغر سیدآبادی با مقاله «بچه‌های اینترنتی چرا و چگونه باید با متون کهن رو به رو شوند؟»ف حسین بکایی با مقاله «آیا ادبیات کودک می‌تواند مدرن باشد»، سارا بکایی با «آیا ترجمه خلاصه‌ها و ساده‌شده‌های ادبیات کلاسیک بزرگسال برای نوحوانان کاری علنی و درستی است؟» و  نیلوفر اکبری مترجم و عضو انجمن نوسندگان با مقاله «نقش متون ادبی در آموزش زبان دوم به کودکان» در این سمینار شرکت داشتیم.
 
وی در ادامه درباره این سمینار گفت: برگزاری این چنین همایش گسترده‌ای باحضور کشورهای مختلف حوزه خاورمیانه و کشورهای اسلامی و ارائه مقالاتی در زمینه ادبیات کودک جای بسی خوشحالی است اما متاسفانه ازنظر اجرایی در سازماندهی و برنامه‌ریزی و اطلاع‌رسانی همایش ضعف‌های عمده‌ای وجود داشت که مسئولان برگزاری سمینار دلیل آن را نبود امکانات دولتی و اجرا شدن مراسم از سوی نهادهای غیردولتی عنوان کردند.

عموزاده خلیلی اظهار کرد: اما به لحاظ محتوایی سطح مقالات ارائه شده و همچنین تعداد کشورهای شرکت کننده بسیار خوب و قابل قبول بود. هرکدام از کشورها تلاش کرده بودند به مشکلات و دغدغه‌هایی اشاره کنند که به نوعی با ادبیات کودک کشورشان درگیر است. مانند کودکانی که تحت فشار زبان و ادبیات آموزی از سوی کشورهای هستند که بر آنها سیطره دارند یا روش‌های تشویق کودکان به کتابخوانی باوجود هجوم فرهنگ‌های جدید و فضاهای مجازی.
 
این نویسنده برگزاری چنین سمینارهایی را ابزاری برای تقویت بنیاد ادبیات کودک معرفی کرد و گفت: این برنامه‌ها می‌تواند اهل نظر و اهل فن در حوزه ادبیات کودک را دور هم جمع کند و ادبیات کودک را به عنوان یک بحث جدی و مهم در خاور میانه مطرح کند.
 
دومین سمینار بین‌المللی ادبیات کودک و نوجوان از اول تا سوم آبان ماه 94 با حضور ۷۰ مقاله از ۱۷ کشور در استانبول برگزار شد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها