امینی درباره مهمترین ویژگیهای این کتاب گفت: این کتاب مجموعه ای از زبان دوازده راوی است که ناگفتههایی از قبل و بعد از شهادت پرچمدار کربلا را با امانتداری، پایبندی به مستندات تاریخی و روایی و پرهیز از اغراق، روایت میکند. نکتهای که بر جذابیت این اثر افزوده این است که برخی از این روایتها از زبان خانواده و دوستان آن حضرت و برخی دیگر از زبان اشقیا و دشمنانی چون عمربن سعد و یاران او بیان میشود.
وی افزود: این موضوعات در کنار نثر داستانی شیوا و پخته آقای زرویی نصرآباد، اثری جذاب را به مخاطبان ارائه کرده است که باعث شده این کتاب به عنوان کتاب منتخب جایزه کتاب سال در حوزه ادبیات داستانی نیز معرفی شود.
این شاعر همچنین کتاب «ضربان ذات» را برای علاقهمندان حوزه شعر پیشنهاد کرد و ادامه داد: این اثر منظومهای عاشورایی از قربان ولیئی است که در قالب مثنوی سروده شده و مانند کتاب «ماه به روایت آه» از سوی انتشارات «کتاب نیستان» منتشر شده است.
امینی ادامه داد: بدون شک اشعار ارائه شده در کتاب «ضربان ذات» که از منظر حکمت و عرفان به موضوع عاشورا و قیام امام حسین (ع) پرداخته، میتواند برای علاقهمندان به شعر، به خصوص شعر عاشورایی، جذابیتهای فراوانی داشته باشد.
کتاب «ماه به روایت آه» عنوان کتابی از ابوالفضل زرویی نصرآباد است که به روایت او از زندگانی و شخصیت حضرت ابوالفضل العباس (ع) – ماه بنی هاشم – میپردازد. بر خلاف انتظار، در کتاب به شکل و شیوه شهادت حضرت ابوالفضل (ع) اشارهای نشده و نویسنده عمده همت خود را صرف بازگویی و رازگشایی از اموری کرده که با وجود جذابیت برای مخاطب، متأسفانه کمتر به آنها پرداخته شده است؛ اموری همچون خانواده مادری، کودکی، ازدواج، فرزندان، برادران، حیطه دانش و معرفت و جایگاه آن حضرت در میان اهل بیت و مسلمانان آن روزگار.
از دیگر جذابیتهای این کتاب، ذکر تاریخ شمسی تمامی رخدادهاست که خواننده فارسی زبان را با زمان وقوع حوادث در روز و ماه و سال هجری شمسی آن وقایع آشنا میکند. زرویی در نگارش این دوازده روایت، با تکیه بر منابع دست اول تاریخی و مطالعه و فیش برداری از قریب شصت کتاب، ضمن رعایت ایجاز، پرهیز از اطناب و نگاه احساسی، متنی خواندنی و قابل اعتماد و استناد فراهم آورده است؛ متنی که در عین سادگی ساختار ادبی محکم و قابل تأملی دارد. به جز یک راوی (زید بازرگان) تمام راویان کتاب (مسلم بن عقیل، فاطمه کلابیه، حضرت زینب(س)، امام حسین علیه السلام، ام کلثوم ، لبابه، عبدالله بن ابی محلّ، کزمان، شبث بن ربعی، سرجون و عبیدالله بن عباس) شخصیتهای واقعی بودهاند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کتاب «ماه به روایت آه» به لینک زیر مراجعه کنید:
نظر شما