هدف اصلی کتاب «تحلیل پارادیم جامعهشناسی جرائم سازمان یافته» ضرورت و اهمیت بخشی پیشگیری و مبارزه با جرایم سازمان یافته است. جرایمی که قرین زندگی اجتماعی انسان شده و بالطبع با گذشت زمان نیز ـ بهویژه در دوره بعد از انقلاب صنعتی و رشد شهرنشینی ـ روند رو به افزایشی گذاشته است.
در بخشی از مقدمه کتاب آمده است: «امروزه جرایم سازمانیافته، یکی از آسیبها و چالشهایی است که احتمال دارد، هر کشوری را حتی تا مرز بحرانهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بکشاند. جرایمی که شامل مفاسد متنوعی چون قاچاق کالا، قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان، رانتخواری، کلاهبرداری، اختلاس، رشوه و ارتشاء و پولشویی و... میشوند.
جرایم سازمانیافته، همانند سایر مسائل اجتماعی، عوامل مختلفی دارند و برای ریشهیابی آنها باید به ابعاد مختلف نظام اقتصادی، اداری، حقوقی، سیاسی و اجتماعی توجه کرد. به بیان دیگر، تمام پارادایمهای جرایم سازمانیافته، همانند سایر جرایم، اغلب خارج از اراده و خصایص فردی رخ میدهند و محصول ساختار اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و حقوقی و پویش تاریخی آنها هستند. پس لازم است با تمهیدات و راهبردهایی در جهت تغییر شرایط، از بروز این دسته از جرایم، پیشگیری به عمل آورد یا دستکم ارتکاب به آنها را کاهش داد.
بر همین اساس، برای مقابله، مبارزه و پیشگیری جرایم سازمان یافته، ضروری است که اقدامات پیشگیرانه و مقابلهای برای اصلاح وضعیت موجود بیابیم. از این رو، کتاب حاضر در صدد است در جهت سازماندهی ساختار مبارزه با جرایم سازمان یافته و با اتخاذ تمهیدات مناسب و برنامهریزی هوشمندانه؛ تمام فرصتها، تهدیدها، قوتها و ضعفهای موجود در این خصوص را مورد شناسایی و بازکاوی قرار دهد. البته در این راستا، پیشگیری و مقابله با جرایم سازمان یافته، ما را با برخی چالشهای نظری و عملی مواجه میسازد که بیتردید، فایق آمدن بر آنها، شرط ضروری تدابیر پیشگیرانه کارآمد است.»
هدف اصلی این کتاب کاربردی، ضرورت و اهمیت بخشی پیشگیری و مبارزه با جرایم سازمان یافته است. جرایمی که قرین زندگی اجتماعی انسان شده و بالطبع با گذشت زمان نیز ـ بهویژه در دوره بعد از انقلاب صنعتی و رشد شهرنشینی ـ روند رو به افزایشی گذاشته است.
به گفته مولف اثر، در کتاب حاضر، از مشاوره صاحبنظران جامعهشناسی در اصلاح شیوههای مقابله با جرایم سازمانیافته، بهره گرفته شده که بالطبع میتواند به همه کمک کند تا توانمندیهای خود را در مواجهه با چالشهای پیش رو، افزایش دهند.
برای ارائه استراتژیهای موثر مقابله با جرایم سازمان یافته، ما باید یک تغییر اساسی در کیفیت فعالیتهایمان بهوجود آوریم. البته برای محقق شدن این امر مهارتها و کارشناسان زیادی در بخشهای مختلف بین رشتهای نیاز است. با وجود این مطالب، اثری که در پیش روی خوانندگان محترم است در تلاش آن است تا با ارتقای تواناییهای اطلاعاتی مخاطبان؛ محرکهایی واقعی برای مقابله کل افراد جامعه با جرایم سازمان یافته فراهم آورد. به یقین از طریق این دانشافزایی، بهتر میتوان تصمیماتی عملیاتی اتخاذ کرد و به صورت هماهنگ برای مقابله با مجرمان جرایم سازمان یافته، خود را آماده ساخت.
نویسنده کتاب تاکید میکند که تغییرات سازمانی، اتخاذ یک استراتژی مستحکمتر و بهکارگیری مهارتهای مهارتهای بهبود یافته، تنها بخشی از راهکارهای مقابله با جرایم سازمان یافته هستند. اما اگر بخواهیم به نحو مؤثرتری با جرایم مذکور، مبارزه کنیم؛ نیازمند شناخت بهتر مؤلفههای ساختاری جرایم سازمان یافته و نیز دانستن شیوههای نوین همکاری و حدود اختیارات جدیدی هستیم.
نوبسنده در این کتاب بر این باور است که میتوان با جرایم سازمان یافته مبارزه کرد و پیروز میدان بود بدین شرط که همه مراکز و سازمانهای ذیربط بتوانند در جریان همه امور مربوط به جرایم سازمان یافته قرار گیرند و از طریق همکاریهای نزدیک بین مراکز مسؤول، برای یک هدف مشترک که همانا «متلاشی کردن تشکیلات جرایم سازمان یافته» است، گام بردارند.
چاپ دوم کتاب «تحلیل پارادیم جامعهشناسی جرائم سازمان یافته» نوشته محمد ساولانی با شمارگان سه هزار نسخه در 250 صفحه به بهای 14 هزار تومان از سوی انتشارات هورمزد روانه بازار نشر شده است.
نظر شما