وی درباره دلیل نگارش تقریظ مقام معظم رهبری بر این کتاب توضیح داد: کتاب «دختران آفتاب» از معدود آثاری است که دغدغه زن ایرانی مسلمان را به گونهای ارزیابی و تحلیل کرده است که برای طیف وسیعی از مخاطبان قابل درک باشد. از دلیل حقیقی انتخاب این اثر برای نگارش تقریظ مطلع نیستم اما ظاهرا دلیل انتخاب این اثر از سوی دفتر مقام معظم رهبری نیز همین بود.
دانشگر ادامه داد: این کتاب با پیشزمینهای از وضعیت زنان در فرهنگ و تمدنهای دیگر آغاز میشود و سپس نسبت دیدگاه این تمدنها با تمدن اسلامی سنجیده شده است.
وی دغدغههای مطرح شده در کتاب «دختران آفتاب» را مسائلی مانند حجاب، الگو بودن زن مسلمان ایرانی، نحوه حضور آنان در جامعه، نقش آنان در استحکام بنیان خانواده و ... عنوان کرد و گفت: این کتاب اثر اجتماعی است و در قالب مقاله داستان میگنجد.
این نویسنده اضافه کرد: کوشیدیم با بهرهگیری از زبان داستان، زبان علمی و پژوهشی کتاب را برای مخاطبان عام جذاب کنیم و با آن که انتشارات سروش پخش مناسبی از این کتاب نداشته است، چاپ نهم «دختران آفتاب» پایان یافت و اکنون به چاپ دهم رسیده است.
«دختران آفتاب» نوشته امیرحسین بانکیپور، بهزاد دانشگر و محمدرضا رضایتمند، نگارش و از سوی انتشارات سروش برای نخستینبار در سال ۱۳۸۲ منتشر شد.
در اين داستان، شخصیتهایی با نامهای فاطمه، عاطفه، سميه، راحله، فهيمه، ثريا و مريم، در اردو با هم همسفر میشوند و طی اين سفر از مسائل و مشكلات مختلف اجتماعی، سياسی و دينی و مذهبی زنان سخن میگويند.
مؤسسه پژوهشی، فرهنگی انقلاب اسلامی در نخستین همایش «حیات طیبه؛ پاسداشت ادبیات هنر و ادبیات انقلاب اسلامی» از تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب ارزشمند «دختران آفتاب» سهشنبه ۲۱ مهرماه در دبیرستان دخترانه شهدای هفتم تیر تهران از ساعت 15 تا 18 رونمایی میکند.
نظر شما