یکشنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۳
ایران و لهستان در زمینه میراث فرهنگی و نسخ خطی همکاری می‌کنند

پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ایران و دانشگاه زشوف جمهوری لهستان در زمینه باستان‌شناسی، زبان‌شناسی تاریخی، تاریخ معماری، حفاظت و مرمت اشیای تاریخی، نسخ خطی فارسی کلاسیک و فارسی نو و مردم‌شناسی همکاری می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، این همکاری‌ها در چارچوب تفاهمنامه‌ای که به امضای سید محمد بهشتی، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و الکساندر بابکو، رئیس دانشگاه زشوف جمهوری لهستان رسید صورت می‌گیرد.

بر اساس این تفاهمنامه دو طرف توافق کردند که در زمینه‌های باستان‌شناسی (شامل باستان‌شناسی زیر آب)، زبان‌شناسی تاریخی(زبان‌های ایران باستان) نسخ خطی فارسی کلاسیک و فارسی نو، حفاظت و مرمت اشیای تاریخی، تاریخ معماری، مردم‌شناسی، میراث طبیعی، اکوتوریسم و گردشگری، هنرهای سنتی و سکه‌شناسی با یکدیگر همکاری کنند.

در این موارد فعالیت‌هایی نظیر، تبادل پژوهشگر در پروژه‌های بلند مدت یا کوتاه مدت، تبادل دانشجو در پروژه‌های بلند مدت یا کوتاه مدت، همکاری پژوهشی و برگزاری مشترک فراهمایی، هم نشست‌ها، کارگاه‌های آموزشی یا ارایه فراهمایی‌ها مورد نظر است.

بر اساس مندرجات این تفاهمنامه کارگروه نظارتی متشکل از رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی  گردشگری یا نماینده رسمی منصوب توسط وی، رئیس دانشگاه یا نماینده رسمی منصوب توسط وی و نماینده پژوهشکده‌ها یا گروه‌های مرتبط طرف‌ها در رابطه با موضوع همکاری نتایج فعالیت‌های پژوهشی و آموزشی را به صورت سالانه به همراه تصمیم‌گیری درباره پروژه‌های سال بعد بررسی خواهد کرد.

در مفاد این تفاهمنامه آمده است طرف‌ها در تقسیم هزینه‌های پروژه‌های مشترک که مورد تأیید کارگروه نظارتی است مشارکت خواهند داشت و هر گونه اختلاف ناشی از اجرا تا تفسیر این یادداشت تفاهم از طریق مذاکره توسط مقام‌های صلاحیت‌دار طرف‌ها و از طریق مجاری دیپلماتیک حل و فصل خواهد شد.

این یادداشت تفاهم هفت‌بندی برای یک دوره پنج ساله منعقد شده است و پس از آن برای دوره پنج ساله دیگر تمدید خواهد شد مگر آنکه هر یک از طرف‌ها شش ماه قبل از پایان اعتبار سند، فسخ آن را به طور کتبی اعلام کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها