به قلم کامران پارسینژاد
زندگی شهید حبیب غنیپور دستمایه نگارش رمان شد/ شرح حسرتی که غنیپور از سوختن گندمزار داشت
کامران پارسینژاد از انتشار رمانی درباره شهید حبیب غنیپور با عنوان «در زندگی حبیب» خبر داد و گفت: در نگارش این کتاب از تکنیک «داستان در داستان» بهره گرفتهام و داستانی از این کتاب، داستان دیگر را روایت میکند.
وی درباره شیوه نوشتن این رمان توضیح داد: کوشیدم روایت زندگی شهید غنیپور را در قالب رمان بنویسم و در عین حال که فضاسازی میکنم و از عنصر تخیل بهره میگیرم، از حقیقت زندگی شهید غنیپور دور نشوم.
نگارنده «خورشید در آتش» با بیان این که در کتاب «در زندگی حبیب» شیوه کار نویسندگی شهید غنیپور و عملکرد او در دوران دفاع مقدس بیش از دیگر ماجراهای زندگی این شهید پررنگ است، افزود: نحوه حضور وی در مناطق جنگی را بر اساس خاطرات و یادداشتهای خودش نوشتم و ضمن آن، در گفتوگوهایی که با علی ناصری (نویسنده و از دوستان نزدیک شهید غنیپور) داشتهام، توانستم اطلاعاتی را در کتاب بیاورم که قبلا منتشر نشده بود.
پارسینژاد، درباره پررنگترین وجه زندگی شهید غنیپور گفت: نوع نگاه غنیپور به مسائل فرهنگی و ادبی برایم جالب بود. او به دلیل کارکردن در این حوزهها، بسیار صاحبنظر خوبی بود و نگاهی متعهدانه در ادبیات و فرهنگ داشت. از سوی دیگر، غنیپور به دلیل نگاه عارفانه خود، دیدی متفاوت نسبت به مسائل پیرامون خود داشت؛ نگاهی که شاید رزمندگان دیگر نداشتند. مثلا او در یکی از یادداشتهایش با حسرت بسیاری از سوختن گندمزار سخن میگوید!
وی نوشتن این کتاب را سفارشی از سوی کنگره شهدای بسیج هنرمندان دانست و افزود: این کنگره ناشر کتاب در 150 صفحه خواهد بود و با توجه به اینکه «در زندگی حبیب» در قالب رمان نوشته شده، بعید است که تصاویری از شهید غنیپور در این کتاب به چاپ برسد.
پارسینژاد درباره شیوه بهرهگیری از یادداشتها، داستانها و خاطرات شهید غنیپور در نوشتن این کتاب توضیح داد: من از تکنیک «داستان در داستان» بهره گرفتهام و داستانی از این کتاب، داستان دیگر را روایت میکند.
درباره شهید «حبیب غنیپور»
حبیب غنیپور از فعالان مسجد جوادالائمه(ع) بود که در 14 سالگی به عضویت این مسجد درآمد و فعالانه در نشستهای قصهخوانی و نقد داستان آن حضور داشت.
نخستین داستانش سال 1359 با عنوان «انشا» در نشریه «سوره، بچههای مسجد» به چاپ رسید. وی با شروع جنگ، به جبهه رفت، در چند حمله بزرگ شرکت داشت و در عملیات «مسلم بن عقیل» مجروح شد. غنیپور همچنین، داستانهایش را در مجلههای «رشدجوان» و «کیهان بچهها» منتشر میکرد. «عموسبدی؛ مجموعهی نوجوان» و «گُل خاکی؛ مجموعه داستان» برخی آثار وی هستند.
علاوه بر این، کتاب «سفر جنوب» که بعدها با نام «جبههی جنوب» از سوی انتشارات سوره مهر به چاپ رسید، در اصل از خاطرات مکتوب و یادداشتهایی فراهم آمد که شهید آنها را از تاریخ 14 آذر سال 1363 تا 25 تیرماه سال 1365 در 6 دفترچه نگاشته بود که به کوشش احمد دهقان به چاپ رسید.
غنیپور سال 65 در 2 عملیات کربلای 1 و 5 حضور مؤثر و فعال داشت و سرانجام در مراحل پایانی عملیات کربلای 5 در شلمچه شهید شد.
نقش سازنده و اثرگذار شهید غنیپور از نظر منش اعتقادی و انسانی و سلوک والای ادبی و هنری در مسجد جوادالائمه(ع) به قدری بود که برجستگان این جریان مهم داستاننویسی تصمیم به برگزاری جشنواره ادبی به نام این شهید در مسجد جوادالائمه(ع) گرفتند و هر سال کتابهایی را در این زمینه به عنوان اثر برتر انتخاب میکنند.
نظر شما