جمعه ۲۰ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۰
کتاب‌هایی که از شهادت آیت‌الله مدنی سخن می‌گویند/ دومین شهید محراب، غریب در تالیفات

بیستم شهریور شهادت آیت‌الله مدنی به دست منافقان (1360) است. آمار منتشر شده سایت خانه کتاب و سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نشان می‌دهد که از سال 1375 تا شهریورماه سال جاری، تنها 9 عنوان کتاب درباره آیت‌الله مدنی به رشته تحریر درآمده که حاکی از نبود آثار کافی درباره شخصیت و اندیشه دومین شهید محراب است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) میراسدالله مدنی دهخوارقانی، نماینده دوره اول مجلس خبرگان و امام جمعه تبریز بود که حین اقامه نماز، مورد سوءقصد قرار گرفته و کشته شد. از او در ایران با عنوان «دومین شهید محراب انقلاب اسلامی» یاد می‌شود. وی در سال ۱۲۹۳ هجری قمری در آذرشهر از توابع تبریز، به دنیا آمد. در چهار سالگی مادر خود را از دست داد و نزد نامادری و پدرش آقا میرعلی بزرگ شد. وی دروس ابتدایی علوم دینی را در حوزه علمیه یزد فراگرفت و برای ادامه تحصیل عازم قم شد و در آن‌جا تحصیلات خود را به پایان رساند. وقتی نواب صفوی مصمم به مبارزه مسلحانه شد، در تهیه اسلحه وی را یاری کرد. سپس چندین سال در حوزه علمیه نجف به تدریس مشغول شد. از جمله شاگردان او در این دوره می‌توان به عارف حسینی اشاره کرد. در حوزه نجف در بین دوستان آیت‌الله مدنی معروف بود که «اسلحه‌ای که نواب صفوی تهیه کرد با پول کتاب‌های مدنی بود.»

وی در سال ۱۳۴۹ به ایران بازگشت و بر اثر مخالفت با حکومت پهلوی دوم به کنگان تبعید شد. به دنبال مبارزات مدنی، وی طی دهه ۱۳۴۰ چندین بار توسط ساواک دستگیر و تبعید شد. در چنین شرایطی مدنی به بیماری سل ریوی مبتلا شد. با برررسی پرونده پزشکی وی و قوت گرفتن احتمال درگذشتش در اثر این بیماری، ساواک برای فرار از فشارهای طیف مذهبی جامعه در سال ۱۳۵۱ مدنی را به دره مرادبیک در حوالی همدان تبعید کرد. پس از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ ایران به نمایندگی از همدان به مجلس خبرگان راه یافت و بعداً به عنوان امام جمعه تبریز منصوب شد.

مدنی سرانجام 20 شهریورماه ۱۳۶۰ در حال اقامه نماز جمعه ترور شد. مسئولیت ترور او را سازمان مجاهدین خلق ایران بر عهده گرفت. اسدالله مدنی دومین شهید محراب انقلاب اسلامی لقب گرفته‌ است.

بر اساس داده‌های آماری سایت موسسه خانه کتاب و سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از سال 1357 تا کنون 9 عنوان کتاب درباره آیت‌الله مدنی به رشته تحریر درآمده که حاکی از نبود آثار کافی درباره شخصیت و اندیشه دومین شهید محراب است. از میان 9 عنوان منتشر شده، 7 عنوان چاپ نخست بوده است. در ادامه گزارش کتابشناسی آثار منتشر شده درباره آیت‌الله سید اسدالله مدنی آمده است.
 
  • روياي صادقانه "روايتي از سلوك عارفانه شهيد آيت‌الله سيداسدالله مدني"
گردآورنده: ناصر ياري - ياس نبي - 80 صفحه - پالتويي (شوميز) - چاپ 1 سال 1390 - 3000 نسخه - 15000 ريال
 
  • زندگي و مبارزات شهيد آيت‌الله سيداسدالله مدني
رضا بسطامي -  داود قاسم‌پور - مركز اسناد انقلاب اسلامي - 300 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 1 سال 1385 - 2000 نسخه - 19000 ريال
 
  • شقايق در محراب (حيات و سيره‌ي دومين شهيد محراب آيت‌الله مدني)
مهدي قيصري - مركز اسناد انقلاب اسلامي - 224 صفحه - پالتويي (شوميز) - چاپ 1 سال 1385 - 2000 نسخه - 10000 ريال
 
  • شهيد آيت‌الله سيداسدالله مدني
تدوين:  مركزبررسي‌اسنادتاريخي‌وزارت‌اطلاعات - مركز بررسي اسناد تاريخي وزارت اطلاعات - 388 صفحه - وزيري (شوميز) - چاپ 1 سال 1377 - 3000 نسخه - 19500 ريال
 
  • شهيد آيت‌الله سيداسدالله مدني
مريم محمدزاده‌هروي - بي‌زمان - 186 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 1 سال 1391 - 1100 نسخه - 120000 ريال
 
  • شهيد آيت‌الله سيداسدالله مدني
مريم محمدزاده‌هروي - آينور - 184 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 1 سال 1393 - 1100 نسخه - 110000 ريال
 
  • گزارش سفر: روايتي داستاني از زندگي شهيد آيت‌الله سيداسدالله مدني
زهرا حيدري - سوره مهر - 104 صفحه - رقعي (شوميز) - چاپ 1 سال 1388 - 2500 نسخه - 16000 ريال
 
  • آیت‌الله مدنی
رضا نصرالهی -  واحد تحقیق و مطالعات انتشارات حدیث نینوا-   ۱۳۸۹.
 
  • آینه اخلاق و عرفان: یادنامه دومین شهید محراب حضرت آیت‌الله سید اسد‌الله مدنی به مناسبت کنگره...
صادق گلزاده -  دانشگاه بوعلی سینا و ستاد بزرگداشت کنگره با همکاری روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم- 68 صفحه - 1381

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها