وی در تشریح مهمترین دغدغه کتابفروشان شرق تهران، گفت: طبیعتاً کتابهای آموزشی یکی از اقلامی است که کتابفروشیها در ایام آغاز سال تحصیلی ارائه میکنند که این موضوع یکی از معدود اتفاقات سودآور برای کتابفروشیها است. اما متأسفانه دیده میشود که برخی ناشران آموزشی مستقیماً با آموزش و پرورش و مدارس وارد معامله میشوند.
نائب رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان با اشاره به اینکه نادیده گرفتن کتابفروشان در چرخه نشر کشور آسیبها و تبعات بسیاری در پی خواهد داشت، تأکید کرد: ارتباط ناشران آموزشی و کمک آموزشی با آموزش و پرورش و مدارس، بدون واسطه کتابفروشیها، بازار کتابفروشان را محدود میکند و اقتصاد آنها را برای بقاء تحت تأثیر قرار میدهد.
توکل صدیقی درباره چگونگی ورود اتحادیه به این موضوع گفت: اتحادیه در حدود اختیارات خود تنها میتواند توصیههایی را به این ناشران داشته باشد و آنها را از تبعات نامطلوب این روند در چرخه نشر کشور آگاه کند؛ امیدواریم با ارسال این توصیهها به ناشران و رسانهای کردن این موضوع، فضا را برای تنفس کتابفروشان در کشور باز و بازتر کنیم.
وی در ادامه به موضوع بیمه کتابفروشان اشاره کرد و گفت: سازمان تأمین اجتماعی تخفیفی را که در مورد کارگاههای زیر پنج نفر برای ناشران اعمال میکند، برای کتابفروشان اعمال نمیکند. چراکه این سازمان، ناشران را جزء واحدهای تولیدی به حساب میآورد، اما کتابفروشان را جزء واحدهای تجاری محسوب میکند. امیدواریم با توجه به موقعیت سخت کتابفروشان در کشور، سازمان تأمین اجتماعی، این تخفیف را درباره کتابفروشان هم در نظر بگیرد.
نائب رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان ادامه داد: طبیعتاً روشن نگه داشتن چراغ ویترین یک کتابفروشی، هزینههای بسیاری را برای کتابفروشان در پی دارد و اعمال تعرفه تجاری برای کتابفروشیها به خصوص درباره هزینه برق، باعث ضرر و زیان و در نهایت بسته شدن کتابفروشیها خواهد شد. از آنجا که ما هرچه بیشتر به ویترینهای کتابفروشی نیاز داریم، از وزارت نفت و وزارت نیرو میخواهیم که همسو با رویکرد حمایتی وزارت ارشاد از کتابفروشان حمایت کند.
نظر شما