یکشنبه ۸ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۱
قانون ممیزی کتاب برای همه دولت‌ها لازم‌الاجراست/ فعالیت شورای ممیزی در 10 استان

حسین نوش‌آبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری امروز خود، گفت: ممیزی کتاب، قانون مصوب مجلس است و تا زمانی که این قانون با ساختار کنونی وجود دارد، هر دولتی با هر ترکیبی که روی کار می‌آید، موظف به رعایت آن است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست خبری  حسین نوش‌آبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز یکشنبه هشتم شهریور ماه برگزار شد. این مقام مسئول در حاشیه این نشست پاسخگوی خبرنگاران شد.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار «ایبنا» مبنی بر این‌که «آیا ممیزی کتاب آیین‌نامه مدونی دارد؟ اگر این آیین‌نامه موجود است، آیا در اختیار ناشران قرار گرفته است تا از اعمال ممیزی سلیقه‌ای پیشگیری شود؟» گفت: ممیزی کتاب آیین‌نامه مدون دارد و ابلاغ شده است. ممیزی کتاب، یک قانون مصوب مجلس شورای اسلامی است و تا زمانی که این قانون با ساختار کنونی وجود دارد، باید رعایت شود و هر دولتی با هر ترکیبی که روی کار می‌آید موظف به رعایت آن است. بنابراین، اعضای شورای ممیزی نباید در این حوزه به صورت سلیقه‌ای عمل کنند.
 
وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار «ایبنا» مبنی بر این‌که «وزارت ارشاد کار صدور مجوز نشر را به برخی از ادارات ارشاد استان‌ها واگذار کرده است؛ لطفا توضیح دهید که این موضوع در چه وضعیتی به سر می‌برد و آیا بر تعداد این استان‌ها افزوده شده است؟» گفت: واگذاری ممیزی کتاب به برخی ادارات ارشاد استان‌ها به معنای حذف ممیزی نیست. اکنون ادارات ارشاد بیش از 10 استان به دلیل داشتن شرایط مناسب و همچنین به دلیل این‌که ما در مرکز با انبوهی از تقاضا مواجه نشویم، شورای ممیزی کتاب دارند؛ این سیاست در راستای واگذاری امور روی داده است. البته به تدریج شاهد اجرای این سیاست در سایر استان‌ها نیز خواهیم بود.
 
نوش‌آبادی افزود: وزارت ارشاد در دولت یازدهم سرعت پاسخ‌گویی‌ها را افزایش داده است به‌گونه‌ای که این وزارتخانه مجوزها را حداقل در فاصله زمانی 15 تا 60 روز از دریافت آثار، صادر می‌کند.  
 
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: واگذاری ممیزی به ناشران تنها یک پیشنهاد از سوی وزارت ارشاد بود که خودِ ناشران نپذیرفتند. بنابران، اکنون مانند گذشته و با همان ساختار، کار ممیزی در وزارت ارشاد دنبال می‌شود.
 
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری که جویای قطعی شدن حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نمایشگاه کتاب مسکو شد، گفت: حضور ایشان در بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب مسکو قطعی شده است. همچنین سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت ارشاد نیز در این نمایشگاه حضور خواهد داشت.
 
نوش‌آبادی توضیح داد: حضور ایران به عنوان مهمان ویژه در نمایشگاه کتاب مسکو فرصت مغتنمی برای ایران است چرا که نشاندهنده دیپلماسی فرهنگی قوی و اقتدار فرهنگی ایران در کشورهایی همچون مسکو است.
 
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این‌که «به‌تازگی سازمان امور مالیاتی استفساریه‌‌ای برای پذیرش معافیت مالیاتی کتابفروشان ارائه کرده؛ وزارت ارشاد چه پاسخی به این استفساریه داده است؟» معافیت کتابفروشان از پرداخت مالیات شرایط و مؤلفه‌هایی دارد که باید به درستی انجام شود؛ به طور مثال چاپخانه‌دار یا کتابفروش باید اظهارنامه مالیاتی خود را به موقع به سازمان امور مالیاتی ارائه دهد و  از طرف صنف خود نیز معتبر شناخته شده باشند. در غیر این صورت سازمان مربوطه نمی‌تواند آن چاپخانه دار یا کتابفروش را در فهرست معافیت مالیاتی قرار دهد.
 
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری که جویای نحوه خریدهای هیأت انتخاب وزارت ارشاد شد، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با خرید کتاب از ناشران حمایت می‌کند اما برای پیشگیری از ایجاد شائبه میان ناشران مبنی بر این که ارشاد تنها از ناشران تهرانی کتاب خریداری می‌کند، به ادارات ارشاد استان‌ها اعلام کرده‌ایم که «اعتباراتی که برای خرید کتاب در اختیارتان قرار می‌گیرد باید صرف خرید کتاب‌های داخل استان باشد و اگر از این اعتبار برای خرید کتابی خارج از استان اقدام کنید، خلاف محسوب می‌شود و با این گونه حرکت‌ها برخورد می‌شود.»
 
نوش‌آبادی ادامه داد: همچنین وزارت ارشاد متناسب با نیاز و شرایط، کتاب خریداری می‌کند. اگر به فهرست کتاب‌های خریداری شده توسط وزارت ارشاد مراجعه کنید، متوجه خواهید شد که این وزارتخانه در همه حوزه‌ها کتاب خریداری کرده است.  
 
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این‌که « علت فروش کتاب‌های خارجی در نمایشگاه‌های کتاب ایران با قیمت کشور مبداء و نه کشور مقصد، چیست؟» گفت: ما در حوزه کپی‌رایت مشکلاتی داریم؛ در این زمینه به آموزش و تلاش بیشتری نیازمندیم.
 
وی ادامه داد: البته نباید در این زمینه هزینه ایاب و ذهاب و حمل و نقل کتاب‌ها را نادیده گرفت. در مجموع این شرایطی است که در نمایشگاه‌های دنیا اعمال می‌شود؛ با وجود این می‌توانم بگویم تاکنون به مکانیزم مشخصی که بتواند این مشکل را حل کند، نرسیده‌ایم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها