در این همایش که یکشنبه 25 مرداد 1394 همزمان با سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) و روز دختران با حضور جمعی از مسئولان و پژوهشگران در سالن اجتماعات مؤسسه آموزش عالی بنتالهدی برگزار شد، در ابتدا حجتالاسلام محمدمهدی صفورایی، مدیر مؤسسه آموزش عالی بنتالهدی به سخنرانی پرداخت و هدف از برگزاری این همایش را شناسایی و بسترسازی برای فعالیت بیشتر بانوان پژوهشگر عنوان کرد.
دبیر عملی همایش با بیان این که قبل از همایش اصلی «جشنواره بینالمللی امام رضا (ع)» سه همایش در سه حریم برگزار میشود، گفت: این همایشها با عنوانهای «امام رضا (ع) اسوه حیات طیبه» امروز 25 مرداد در قم، «همدلی و همزبانی در سیره رضوی» 28 مرداد در جامعة المصطفی العالمیه در مشهد و «بانوان فرهنگساز سیره رضوی» 29 مردادماه توسط مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران در شیراز برگزار میشود.
حجتالاسلام صفورایی با بیان این که همایش اصلی این سلسله همایشها، یکم شهریور با حضور برگزیدگان در تهران برپا خواهد شد، تأکید کرد: با توجه به این که این همایش مقدماتی برای شناسایی بانوان پژوهشگر و محقق فرهنگ رضوی برگزار شد، تنها آثار خواهران پژوهشگر در این دوره پذیرفته شده است.
وی یادآور شد: اجرای این همایش بینالمللی در قم بر عهده مؤسسه عالی بنتالهدی قرار گرفت و این مؤسسه طی فراخوانی از همه بانوان طلبه خارجی و ایرانی دعوت کرد تا مقالات خود را در سه حوزه «حیات علمی امام رضا (ع)»، «حیات تربیتی امام رضا (ع)» و «حیات سیاسی امام رضا (ع)» به دبیرخانه این همایش ارسال کنند که با استقبال خوبی مواجه شد.
صفورایی به نهادهایی که در برگزاری این همایش همکاری داشتند، اشاره کرد و افزود: بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا (ع)، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آستان قدس رضوی، آستان مقدس حضرت معصومه (س)، جامعة المصطفی العالمیه، مرکز مدیریت خواهران حوزه علمیه و استانداری قم در برگزاری این همایش همکاری داشتهاند.
مدیر مؤسسه آموزش عالی بنتالهدی با بیان این که 195 اثر به دبیرخانه همایش ارسال شده است، تصریح کرد: پس از کارشناسیهای دقیق و مطالعه تمامی آثار ارسالی، سه مقاله برتر انتخاب شدند و 12 مقاله دیگر از طرف هیئت کارشناسی شایستهتقدیر اعلام شدند.
وی ادامه داد: یک مقاله از هر یک از همایشهایی که در شهرهای قم، مشهد و شیراز برگزار میشود و پنج مقاله دیگر هم از همایشهای خارج از کشور انتخاب میشوند تا برای رقابت نهایی به همایش اصلی که یکم شهریور در تهران برگزار خواهد شد، فرستاده شوند. در نهایت، مقالات برگزیده همایش نهایی توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در قالب کتاب منتشر خواهند شد و در اختیار علاقهمندان قرار خواهند گرفت.
جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) و دانشنامه امام رضا (ع)
در ادامه این مراسم سید جواد جعفری، مدیرعامل «بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا (ع)» با بیان این که قرار است «جشنواره بینالمللی امام رضا (ع)» به صورت سالانه در داخل و خارج کشور برگزار شود، تصریح کرد: جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) از آغاز شکلگیری با این هدف بلند تأسیس شد که در ایام ولادت حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) فضایی بانشاط و معنوی توأم با آموزههای رضوی در جامعه تقویت شود.
وی افزود: برگزاری افتتاحیه جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) در قم و اختتامیه آن در مشهد سبب شده است که تقویم نانوشتهای از رویدادهای فرهنگی در کشور رقم بخورد که رویش این رویدادها در ایام دهه کرامت است.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) با بیان این که تشکیل مجمع جهانی خادمان فرهنگ رضوی از برنامههای در حال پیگیری این بنیاد است، گفت: امسال این مجمع در سطح آسیا و اقیانوسیه و در سالهای آتی در سطح آمریکا و اروپا شکل خواهد گرفت تا بتوانیم یک شبکه جهانی برای ترویج فرهنگ رضوی داشته باشیم.
جعفری برگزاری همایش تجلیل از بانوان مروج فرهنگ رضوی، شناسایی و انتخاب سالیانه خادمان برتر فرهنگ رضوی در جهان و بومیسازی جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) در خارج از کشور را از دیگر محورهای همکاری میان «جامعة المصطفی العالمیه» و «بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا (ع)» برشمرد و اظهار کرد: امسال با همکاری جامعة المصطفی العالمیه در 780 نقطه دنیا محصولات فرهنگی مربوط به امام رضا (ع) توزیع شد و در سالروز میلاد با سعادت آن حضرت نیز مراسم باشکوهی با همکاری دانشآموختگان جامعة المصطفی العالمیه در جایجای جهان برگزار خواهد شد.
در ادامه این همایش دو مقاله برگزیده با عنوان «بررسی مناظرات کلامی امام رضا (ع)» و «اصول و مبانی توسعه اخلاق رضوی در جامعه اسلامی» توسط نویسندگان آنها ارائه شد و در پایان از 15 بانوی رضویپژوه تجلیل به عمل آمد.
نظر شما