شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۷
تالیف 400 عنوان کتاب با موضوع ترویج فرهنگ رضوی در 12 دوره جشنواره امام رضا(ع)

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) از تألیف 400 عنوان کتاب با موضوع توسعه و ترویج فرهنگ رضوی در طول دوازده دوره برگزاری این جشنواره خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست خبری سیزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) امروز (24 مردادماه) با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید جواد جعفری، رئیس بنیاد فرهنگی ـ هنری امام رضا (ع)، حجت‌الاسلام حمیدرضا ارباب‌سلیمانی در سالن جلسات دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی برگزار شد.
 
جنتی در این مراسم، اظهار کرد: در طول 12 سال برگزاری جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) در حدود 400 عنوان کتاب‌ مناسب با هدف معرفی، توسعه و ترویج فرهنگ رضوی تألیف شده است. همچنین بنیاد فرهنگی ـ هنری امام رضا (ع) نیز بیش از 60 عنوان کتاب با این موضوع منتشر کرد.
 
وی ادامه داد: وجود مرقد مطهر امام رضا (ع) در ایران یکی از افتخارات مردم ایران و مایه ثبات، امنیت و برکت برای کشور در طول تاریخ بوده و هست و ما هر آن‌چه از دستاوردهای مادی و معنوی داریم، مدیون برکات وجودی آن حضرت هستیم.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که بدون تردید بخشی از دستاوردهایی شیعیان در خارج از کشور از برکات وجود امام رضا (ع) در این کشور تحصیل شده است، گفت: جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) در طول سال در داخل و خارج از کشور با برنامه‌های متعدد برگزار می‌شود و نقطه ثقل این برنامه‌ها در دهه کرامت است.
 
جنتی توضیح داد: در طول دوازده دوره برگزاری این جشنواره، تجربیات و دستاوردهای زیادی حاصل شده است که از آن جمله می‌توان به راه‌اندازی بنیاد فرهنگی ـ هنری امام رضا (ع) اشاره کرد؛ این بنیاد توانسته است هر سال در راستای ترویج فرهنگ رضوی گام‌هایی بردارد که از آن میان می‌توان به برگزاری این جشنواره در 31 استان کشور اشاره کرد. همچنین بیش از 77 کشور در این جشنواره شرکت می‌کنند. امسال در 718 نقطه جهان شاهد برگزاری این جشنواره خواهیم بود.
 
مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: این جشنواره در مدت 12 دوره برگزاری، توانسته نهادسازی کند به‌گونه‌ای که امروز جشنواره متکی به افراد نیست بلکه نهادهایی هستند که هر سال در برگزاری آن مشارکت می‌کنند.
 
جنتی اظهار کرد: بسیاری از برنامه‌هایی که در سایر کشورها با محوریت جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) برگزار می‌شوند، بومی‌سازی شده‌اند. همچنین تلاش شده است تا این جشنواره از تصدیگری دولت خارج و به صورت مردمی برگزار شود. اکنون بیش از نیمی از فعالیت‌های این جشنواره توسط تشکل‌های مردمی انجام می‌شوند.
 
وی عنوان کرد: به جز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیاد فرهنگی ـ هنری امام رضا (ع) دستگاه‌های دیگری مانند کانون پروش فکری کودکان و نوجوانان و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همکاری خوبی در برگزاری این جشنواره دارند.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در دوازده سال برگزاری این جشنواره، آثار فرهنگی متعددی تولید شده‌اند؛ به طور مثال تاکنون در حوزه کودک و نوجوان بیش از 60 هزار اثر، در حوزه هنری 7600 اثر هنری و در حوزه سینما بیش از 650 اثر تولید شده است.  
 
جنتی ادامه داد: در همه استان‌های کشور اتاق‌های فکری تشکیل شده است که به مجموعه فعالیت‌های فرهنگی ـ هنری جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) کمک می‌کنند. همچنین در این جشنواره استفاده خوبی از فضای مجازی صورت گرفته است البته بنده معتقدم ظرفیت فضای مجازی در این حوزه بیش از آن‌چیزی است که اکنون استفاده می‌شود و باید از تمام شبکه‌های مجازی موجود حداکثر استفاده را داشت.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت تدبیر و امید عنوان کرد: هر سال به مناسبت دهه کرامت (ولادت حضرت معصومه (ع) تا ولادت امام رضا (ع) مهمانانی از داخل و خارج کشور برای شرکت در این جشنواره دعوت می‌‌شوند. این افراد آثار فرهنگی و هنری خود را عرضه کرده و مورد قدردانی قرار می‌گیرند.
 
جنتی بیان کرد: خادمان رضوی افرادی هستند که هر سال در این جشنواره به دلیل خدمات ارزنده‌ای که نسبت به امام رضا (ع) داشتند، برگزیده و تجلیل می‌شوند. همچنین به تازگی اساسنامه‌ای نیز برای خادمان رضوی تهیه شده است که به زودی رونمایی خواهد شد.
 
سید جواد جعفری، رئیس بنیاد فرهنگی ـ هنری امام رضا (ع) از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی به بخش‌های مختلف سیزدهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) اشاره کرد و گفت: در دل این جشنواره، جشنواره‌های مختلفی برگزار می‌شوند که از آن میان می‌توان به جشنواره «انتخاب کتاب سال رضوی» اشاره کرد؛ در این جشنواره تألیفات کشورهای مختلف بررسی شده و در زمان برپایی جشنواره، برگزیده‌ها معرفی و قدردانی می‌شوند.
 
جعفری ادامه داد: همچنین جشنواره «شعر رضوی» از دیگر برنامه‌های این جشنواره است؛ امسال از 15 کشور، شاعر برگزیده خواهیم داشت.  جشنواره «شعر رضوی به زبان ترکی ـ آذری» از دیگر برنامه‌های این جشنواره به شمار می‌آید.
 
وی درباره سرنوشت دانشنامه رضوی، گفت: جلد نخست این دانشنامه تدوین و به مجاری نظارتی ارسال شد و اکنون نیز آماده انتشار است اما بنا به دستور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل نظارت فنی‌تر این اثر، انتشار آن متوقف شد تا این‌که جامعة‌المصطفی پیشنهاد نظارت و ادامه کار را به وزیر ارشاد ارائه کرد و وزیر ارشاد نیز موافقت خود را اعلام کرد؛ بنابراین، مجلدهای این اثر از طریق جامعة‌المصطفی در آینده منتشر خواهند شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها