سه‌شنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۸
کتاب «جهان اسلام و خيزش آگاهي» منتشر شد

کتاب «جهان اسلام و خيزش آگاهي» نوشته دکتر مظفر اقبال، اندیشمند مسلمان پاکستانی مقیم کانادا و رئیس مرکز اسلام و علوم کانادا از سوی دفتر نشر معارف منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از دفتر نشر معارف، کتاب «جهان اسلام و خيزش آگاهي» از یک مقدمه و زندگینامه و همچنین 20 گفتار، گفت‌وگو و مقاله دكتر مظفر اقبال تشکیل شده است که پیش از این، طی 10 سال اخیر در نشریات و سایت‌های مختلف منتشر شده‌اند. 

ريشه‌ها، بنيادها و تاريخ نهضت جهانی اسلام، منشأ ناپلئوني دو قرن ظلم به مسلمانان، جهان اسلام و روشنفكران غربگرا، دستورالعملي براي جوامع مسلمان، اشتهاي بي‌‏پايان آمريکا براي خونريزي، تجربه تأسیس حكومت اسلامي از مدينة‏ النبي تا دوران معاصر، خيزش آگاهي، سرمایه اجتماعی جهان اسلام و آینده، انقلاب اسلامي ايران اميد همه مسلمانان جهان است، اسلامی‌سازی علوم: چهار نگرش اسلامي براي توسعه مدرنيته اسلامي، اسلام و علم: پاسخ به رویکردی نادرست، آيا تكنولوژى هويت اسلامى را به مخاطره‌انداخته است؟، طب اسلامی، سنت شفای روحانی، عدالت و قدرت و منابع پایدار و جاودان قدرت در برابر تروریسم، عناوین گفتارها و مقالات این کتاب است.

در بخش پیوست‏‌ها نیز این عناوین آمده است: نگرش غربی‌ها به قرآن همراه با مباحث سیاسی است، بررسی سنت دانشنامه‏‌نویسی درباره اسلام، بعضی فرقه‌های اسلامی از یهود و نصاری تبعیت می‌کنند، نمایش کاذب پیمان عدم تکثیر هسته‏‌ای و گزارشی از کتاب «اسلام، علم، مسلمانان و فناوری؛ گفتگوی مظفر اقبال با سید حسین نصر».

دكتر مظفر اقبال (Muzaffar Iqbal)، متفکر مسلمان پاکستانی و بنیان‌گذار و رئیس مركز «اسلام و علوم» كاناداست. وی در رشته شیمی از دانشگاه «ساسكاچوان» كانادا مدرك دكترا گرفت و پس از آن، در «مؤسسه عصب‌شناسی دانشگاه مك‌گیل» در مونترآل مشغول به كار شد و در آنجا دارویی برای ردیابی تومورهای مغزی ساخت.

مظفر اقبال در سال 1954 در شهر لاهور پاكستان به دنیا آمد و در سال 1979 به كانادا مهاجرت کرد كه از آن زمان تاكنون در سِم‍َت‏های تحقیقاتی و دانشگاهی در دانشگاه‏های ویسكانسین ـ مدیسون (85ـ1984)، مك‌گیل (1986) و ساسكاچوان (84ـ1979) به فعالیت پرداخته است. سالهای 1990 تا 1999 را در پاكستان به سر برد كه در مقطعی به مدیریت كمیته همكاری‏های فنی و علمی‌ِ سازمان كنفرانس اسلامی و سپس مدیریت آكادمی علوم پاكستان منصوب شد. وی در سال 1996 از مسئولیتش استعفا داد و سه سال بعد به كانادا بازگشت و دغدغه‏‌هایش را در حوزه «سنت عقلانی اسلام»، «تاریخ اسلام»، «جنبه‌های فلسفی و متافیزیكی ارتباط اسلام و علم»، «اسلام و غرب» و «اسلام و مدرنیته» دنبال می‌‏کند.

کتاب «جهان اسلام و خيزش آگاهي» در 192 صفحه با شمارگان 1500 نسخه و به قیمت 6500 تومان در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها