پیکر شهریار عدل باستانشناس و ایرانشناس پیشکسوت از فرانسه به ایران منتقل شده و یکشنبه هفتم تیرماه از مقابل موزه ملی واقع در ابتدای خیابان سی تیر تشییع و در قطعه نامآوران بهشت زهرا به خاک سپرده میشود. همچنین مجموعه مقالههای وی با نام «شهریارنامه» و فعالیتهای این باستانشناس در «یادنامه شهریار عدل» منتشر میشود.
به گفته وی مراسم تشییع، تدفین و بزرگداشت آن زندهیاد توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و با همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و موزه ملی برگزار میشود.
چوبک یادآور شد که بر اساس هماهنگیهای صورت گرفته با خانواده شهریار عدل مراسم تشییع ساعت 9 و 30 دقیقه یکشنبه هفتم تیرماه از مقابل موزه ملی واقع در ابتدای خیابان سی تیر آغاز میشود.
به گفته وی، خودرو حامل پیکر شهریار عدل به دلیل خدمات بزرگ آن زنده یاد به کاخ گلستان و پس از عبور از مقابل این کاخ به بهشت زهرا منتقل خواهد شد.
چوبک ادامه داد: مراسم بزرگداشت آن زندهیاد نیز از ساعت 9 تا 12 سهشنبه 9 تیر ماه در کاخ گلستان برگزار میشود.
رییس پژوهشکده باستانشناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری تاکید کرد: به دلیل مقام و جایگاه علمی برجسته شهریار عدل به عنوان دانشمند باستانشناسی و کارشناس بینالمللی میراث فرهنگی تلاش خواهیم کرد تا مراسمی باشکوه و در شأن آن زنده یاد برگزار کنیم.
چوبک گفت: قرار است «یادنامه شهریار عدل» شامل فعالیتهای آن زنده یادتوسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری منتشر شود. جامعه باستانشناسی ایران نیز قرار است مجموعه مقالههای او را با عنوان «شهریارنامه» منتشر کند.
به دلیل نقش فعال زندهیاد شهریار عدل در یونسکو دبیرکل این نهاد بینالمللی پیامی به مناسبت درگذشت او منتشر میکند و دکتر جلالی نماینده ایران در یونسکو نیز در مراسم تشییع و بزرگداشت این باستانشناس برجسته شرکت خواهد کرد.
شهریار عدل ایرانشناس بزرگ، باستانشناس پیشکسوت و متخصص تاریخ به ویژه تاریخ هنر دوران اسلامی روز یکشنبه 31 خرداد درگذشت.
عدل در طول زندگی پربار خود خدمات فروانی به ایران و در زمینه میراث فرهنگی کرد که از جمله آنها ثبت نخستین آثار ایران در فهرست میراث جهانی و با هزینه شخصی بود. او در سال 1358 اقدام به پیگیری و ثبت میدان نقش جهان اصفهان، معبد چغازنبیل و تخت جمشید کرد.
وی هنگام زلزله بم در دی ماه 1384 در بم حضور یافت و بیش از یک دهه تحقیقات گسترده ای درباره این منطقه غنی تاریخی را پایهگذاری کرد. از جمله کارهای ماندگار شهریار عدل یافتن فیلم های زمان مظفرالدین شاه قاجار در فیلم خانه کاخ گلستان و تلاش هایی برای ترمیم و معرفی آنها در مرکز سینماتوگرافی فرانسه است.
دبیر کل وقت یونسکو در سال 1388 مدال فرهنگ جهانی یونسکو موسوم به «پنج قاره» را در مقر یونسکو در پاریس به پاس خدمات ارزشمند شهریار عدل به او اعطا کرد. او که عضویت «مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه (CNRS )» را برعهده داشت در طول زندگی پربار خود چندین کتاب و مقاله به زبان های فارسی و فرانسه تالیف کرد.
با وجود اینکه بسیاری از خارجیهای عضو «مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه» ملیتهای فرانسوی اختیار میکردند، زندهیاد شهریار عدل هیچگاه ملیت ایرانی خود را تغییر نداد و حتی تابعیت دوگانه نگرفت.
نظر شما