یکشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۷
مجلدات «گلستان هنر» برای یکدست شدن نیاز به سرویراستار دارد/ ارائه سندی از هنر ایران برای آیندگان

منتقدان در نشست نقد و بررسی مجموعه «گلستان هنر» مطرح کردند که محتوا و قلم نویسندگان این مجموعه باهم یکدست نیست و بنابراین برای انجام شدن این امر باید برای این مجموعه یک دبیر یا یک سرویراستار تعیین کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست نقد و بررسی مجموعه گلستان هنر عصر امروز، یکشنبه 24 خرداد، با حضور توکا ملکی، محمدحسن حامدی، علی اصغر میرزایی مهر، احسان الله شکراللهی، علی بوذری، کیانوش معتقدی و امیر سقراطی در سرای اهل قلم برگزار شد.

توکا ملکی، محقق حوزه هنرهای تجسمی در این نشست گفت: هدف مجموعه «گلستان هنر» باز کردن باب آشنایی مختصر مخاطبان با هنرمندان و مکتب‌های هنری ایران است. با این اوصاف اما نباید از اصول پژوهشی و ساختاری غافل شد. به نظرم متن و محتوای مجلدات این مجموعه باهم تفاوت دارند بنابراین برای ایجاد یک پیوستگی میان این مجلدات باید برای آن یک سرویراستار یا یک دبیر انتخاب کرد.

وی افزود: به نظر من برخی مجلدات این مجموعه با آزمون و خطا نوشته و منتشر شده‌اند. به عنوان مثال من فکری می‌کنم که بعضی مجلدات به پژوهشگران سفارش داده شده اما در نهایت کار آن‌گونه که انتظار می‌رفت درنیامده و ناشر مجبور به انتشار آن به همان صورت شده است.

نویسنده کتاب «هنر نوگرای ایران» در بخش دیگری از سخنان خود به کوتاه بودن متن برخی مجلدات مجموعه «گلستان هنر» اشاره کرد گفت: در برخی مجلدات این مجموعه به دلیل کوتاه بودن متن، از تصاویر بسیار استفاده شده تا ساختار منطقی کتاب به دست آید. به نظر من همین مساله باعث شده تا این مجلدات به جای کتاب تبدیل به کاتالوگ شوند.

علی اصغر میرزایی مهر، پژوهشگر هنر و عضو هیات علمی دانشگاه علم و فرهنگ  نیز در این نشست گفت: با حجم اندک مطالب این مجموعه به نظرم مشکل بتوان به آنها عنوان کتاب اطلاق کرد.

وی افزود: شیوه نگارش محتوای مجلدات مختلف این مجموعه باهم تفاوت دارد و به نظر من باید یک ناظر یا یک دبیر برای انتشار این مجموعه تعیین کرد تا به‌جز یکدستی در ساختار و یونیفرم مشترک، از نظر محتوا نیز این مجموعه یکدست شود.

محمدحسن حامدی نیز در این نشست در پاسخ به منتقدان گفت: هدف از انتشار مجموعه «گلستان هنر» پرداختن به زندگی و آثار هنرمندانی بوده که تاکنون درباره آنها هیچ کتاب یا پژوهش مستقلی منتشر نشده بود. ما با اینکار تلاش کردیم تا سندهایی از هنر ایران را برای آیندگان ذخیره کنیم.

انتشار مجموعه «گلستان هنر» از سال 1391 در انتشار پیکره شروع شد. از این مجموعه تاکنون 15 عنوان کتاب به قلم نویسندگانی چون یعقوب آژند، حمیدرضا قلیچ‌خانی، سیدامیر سقراطی و... منتشر شده است.

گزارش تکمیلی ایبنا از این نشست را فردا بخوانید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها