نقش فرهنگساز ادبیات دینی چگونه است؟/8
امینی: استفاده از مضامین متون مقدس حاصل حساب و کتاب لحظهای نیست
اسماعیل امینی، شاعر و منتقد معتقد است که موضوع استفاده از مضامین متون مقدس حاصل حساب و کتاب لحظهای نیست بلکه از ارتباط مستمر و پیگیر جامعه،نویسندگان و مؤلفان با آن متون نتیجه میشود.
دبیر نهمین جشنواره شعر فجر افزود: این امر باعث میشود که به طور ناخودآگاه تأثیر قرآن در آثار نویسندگان و شاعران دیده شود. به طور مثال در آثار سیدحسن حسینی، قیصر امینپور و دکتر شفیعی کدکنی تلمیحات و اصطلاحات و مضامین قرآنی دیده میشود. وقتی شاعر و نویسنده در حوزهای خاص مطالعاتی داشت لاجرم از آن آبشخور بهره هم میبرد.
این شاعر ادامه داد: اینکه آیا نویسندگان و شاعران ما طی سه دهه اخیر توانستهاند صدای ادبیات دینی را به گوش مخاطبان خود برسانند یا خیر؟باید کار پژوهشی انجام شود. در حقیقت یک پژوهشگر باید درباره این موضوع صحبت کند.
اسماعیل امینی دارای مدرک دکترای زبان و ادبیات فارسی است. آخرین اثر او با نام «جلسه شعر» شامل یادداشتهای آموزشی، اخیرا از سوی انتشارات شهرستان ادب به چاپ رسیده است. وی سال گذشته دبیر علمی نهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر بود.
پیشینه این سوژه در خبرگزاری کتاب:
گفتوگوی محمدرضا سنگری، عبدالرحیم سعیدیراد، غلامرضا امامی، فاطمه راکعی، اکبر بهداروند و ابراهیم حسنبیگی را در این باره بخوانید
نظر شما