چهارشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۰
کتابی که برمبنای کاربست مدیریت بحران در شهرها تدوین شده است

مجید عبدالهی، نویسنده کتاب «مدیریت بحران در نواحی شهری» معتقد است که رویکرد تنظیم این کتاب، تلاش برای کاربرد و کاربست اصول مدیریت بحران در شهرها با محوریت مدیریت شهری است.

دکتر مجید عبدالهی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره ضرورت و دلایل تالیف کتاب «مدیریت بحران در نواحی شهری» اظهار کرد: بر پایه مطالعات مرتبط با پایان‌نامه ارشد در دانشگاه تهران در سال 80، چاپ نخست این کتاب منتشر شد و از همان سال به دلیل این‌که منبع درسی مشخصی در دانشگاه‌ها برای شاخه مدیریت بحران وجود نداشت یا کمتر دیده می‌شد، این اثر به‌عنوان نخستین منبع در حوزه شهرسازی و مدیریت بحران در کشور منتشر شد.
 
وی افزود: رویکرد تنظیم این کتاب، تلاش برای کاربرد و کاربست اصول مدیریت بحران در شهرها با محوریت مدیریت شهری است. این اثر مفاهیم و مولفه‌های شهرسازی و نقش شهرداری‌ها و حتی شهروندان را در حوزه مدیریت بحران تشریح می‌کند.
 
عبدالهی در ادامه با اشاره به این‌که کتاب «مدیریت بحران در نواحی شهری» سه بار با همان ترکیب 150 صفحه‌ای چاپ شده، گفت: این کتاب از همان ابتدا به‌عنوان منبع درس‌های «شهرسازی و مدیریت بحران شهری» و «شهرسازی و نقش آن در کاهش اثرات زلزله» در رشته‌های «امداد و نجات» و «امداد و سوانح» دانشگاه جامع علمی و کاربردی و درس «مدیریت مخاطرات» در دانشگاه پیام نور مطرح شد. این اثر به‌عنوان منبع درس «شهرسازی و مدیریت بحران شهری» در سطح کارشناسی ارشد مدیریت شهری نیز کاربردی است.
 
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: نیاز به بازنگری در زمینه مباحث جدید حوزه مدیریت بحران در شهرسازی موجب شد تا در چاپ چهارم این کتاب که در سال 91 منتشر شد، تغییرات اساسی صورت گیرد. این اثر در چهارمین چاپ خود به لحاظ حجمی به حدود 300 صفحه رسید و از نظر محتوایی نیز اصلاحاتی در متن کتاب صورت گرفت و دیدگاه‌ها و چارچوب‌های جدید در حوزه مدیریت بحران در شهر و شهرسازی به آن اضافه شد.
 
وی درباره تفاوت چاپ‌های چهارم و پنجم کتاب «مدیریت بحران در نواحی شهری» با چاپ‌های قبلی آن افزود: تفاوت اصلی در اضافه شدن فصل «مدیریت بحران شهری در ایران» به چاپ جدید بود که تمامی قواعد حقوقی و نظام‌های مدیریت بحران در ایران به‌ویژه در شهر تهران را به‌ دلیل پایتخت بودن و آسیب‌پذیری در برابر زلزله، مورد بررسی و کنکاش علمی قرار داد.
 
نویسنده کتاب «مجموعه قوانین و مقررات ده و دهیاری» ادامه داد: اصلاح جدی دیگر، اضافه شدن مفاهیم و چارچوب‌های نظری مدیریت بحران در چاپ پنجم بود. این اصلاحات باعث شد تا کتاب با نیازهای علمی و آموزشی دانشگاه‌ها و سپس برای مدیران شهری و مدیران بحران در کشور همسو شود. در انتهای کتاب نیز پیشنهادهای اجرایی، عملیاتی و کاربردی در حوزه کاهش اثرات حوادث در شهرها ارائه شده است.
 
عبدالهی در معرفی فصل‌های شش‌گانه این کتاب نیز گفت: «کلیات مدیریت بحران»، «مبانی نظری و مفهومی مدیریت بحران و شهر»، «سیل‌گیری شهرها و روش‌های مقابله با آن از منظر مدیریتی و مهندسی»، «اثرات زلزله در شهر و شیوه‌های کاهش خسارت‌های آن»، «مدیریت بحران شهری در ایران» و «نتیجه‌گیری و راهبردهای اجرایی با هدف کاهش اثرات بلایای طبیعی در شهرها» فصل‌های کتاب را شامل می‌شوند.
 
چاپ پنجم کتاب «مدیریت بحران در نواحی شهری» با شمارگان یک‌هزار و 500 نسخه در 292 صفحه، به بهای 10 هزار تومان از سوی انتشارات سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور منتشر شده است.
 
دکتر مجید عبدالهی، مدرس دانشگاه‌های علامه طباطبایی، جامع علمی و کاربردی هلال احمر و پژوهشکده سوانح طبیعی است که تالیف 55 مقاله علمی و 6 عنوان کتاب «مدیریت شهری در ایران»، «مدیریت شهری در دنیا»، «مدیریت شهری، مبانی نظری»، «مجموعه قوانین و مقررات ده و دهیاری»، «مجموعه قوانین و مقررات شوراهای اسلامی کشور» و «آشنایی با آتش‌نشانی در جمهوری خلق چین» را در کارنامه خود دارد. وی اکنون در حال تدوین مقاله «مدیریت شهری و تاب‌آوری شهرها در برابر حوادث» است که در قالب کتاب مجموعه مقالات مدرسان دانشگاه شهید بهشتی منتشر خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها