نوش آبادی در نشست خبری مطرح کرد
واگذاری امور نمایشگاه به بخش خصوصی، اعتماد و امید را به حوزه فرهنگ بازگرداند/ رو ی قول آقای شهردار حساب باز میکنیم
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد واسلامی در نشست خبری امروز خود، گفت: واگذاری امور اجرایی بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، اعتماد و امید را به حوزه فرهنگ بازگرداند.
نوش آبادی در ابتدای این مراسم، ضمن گرامیداشت 2 رخداد مهمِ 14 خردادماه (سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) و قیام خونین 15 خرداد به عنوان نقطه عطف در انقلاب اسلامی، اظهار کرد: امام خمینی (ره) بنیانگذار نظامی بود که مبتنی بر آموزه های دینی با درک مقتضیات زمان و با دخالت دانستن عنصر زمان و مکان در فهم مسائل دینی و حکومتی است.
نوش آبادی ادامه داد: امام خمینی (ره) معتقد بود فرهنگ زیربنای همه حوزهها و بخش هاست. وی فرهنگ را منشأ و مبدأ همه تحولات می دانست. بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، قیام 15 خرداد را نقطه تحول و آغاز انقلاب بزرگی می دانست که در سال 1357 به ثمر نشست.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنانش با اشاره به مصوبات تفاهمنامه همکاری این وزارتخانه و سازمان امور مالیاتی، گفت: بر اساس این تفاهمنامه 4 طبقه مشمول معافیت مالیاتی شدند؛ نخستین طبقه، مؤسسات انتشاراتی که کتاب اعم از ـ مکتوب و الکترونیکی ـ منتشر میکنند. البته کتاب های مؤسسات انتشاراتی که از سال 1393 منتشر شدهاند، مشمول معافیت مالیاتی قرار می گیرند.
وی ادامه داد: دومین طبقه مشمولان معافیت مالیاتی، مؤسسات مطبوعاتی و فعالان مطبوعاتی شامل تولید، توزیع و نشر خبر و اطلاعات و انتشار مطبوعات اعم از چاپی و الکترونیکی است.
نوش آبادی افزود: فعالیت های فرهنگی اعم از جشنوارههای قرآنی ـ فرهنگی، جشنوارههای هنری، فعالیت های نمایشگاهی، موزه های فرهنگی، مجامع و مراسمهای فرهنگی و در نهایت کتابفروشیها و کتابخانه های عمومی نیز مشمول قانون معافیت مالیاتی میشوند.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: سومین طبقه مشمولان قانون معافیت مالیاتی، فعالیت های هنری اعم از تولید، تکثیر، توزیع و نمایش فیلم اعم از سینمایی و خانگی،توزیع و اجرای صحنهای موسیقی، پخش آثار صوتی و تصویری اعم از خانگی و سینمایی، تئاتر، نمایش صحنه ای و هنرهای سنتی و تجسمی است.
در ادامه این نشست، نوش آبادی به پرسشهای خبرنگاران پاسخ داد. وی در پاسخ به این پرسش که «با توجه به تغییر مدیریت صندوق اعتباری هنری، رویکرد این صندوق چه تغییری خواهد کرد؟» گفت: رویکرد کلی این صندوق توانمندی صندوق و عدم وابستگی به بودجه های دولتی، ساماندهی امور مربوط به هنرمندان کشور مانند تأمین اجتماعی و نیازهای معیشتی ـ رفاهی آنها است.
وی توضیح داد: از ابتدای دولت یازدهم با توجه به تغییراتی که در حوزه مدیریتی این صندوق صورت گرفت، این صندوق به شکلی فعالیت می کند که از وابستگی به دولت بکاهد و در راستای حمایت از قشر هنرمندان کشور گام بردارد.
نوش آبادی ادامه داد: برای اینکه شأن و منزلت هنرمندان در جامعه حفظ و مورد تکریم قرار بگیرند و هویت هنر و هنرمندان صیانت شود، در راستای تقویت این صندوق گام برمی داریم.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این پرسش که «ارزیای وزارت ارشاد از واگذاری امور اجرایی بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به تشکل های نشر و بخش خصوصی چیست و آیا این رویه در سال های آینده نیز ادامه خواهد داشت؟» گفت: سیاست وزارت ارشاد، واسپاری امور به بخش غیردولتی و استفاده از ظرفیتها و امکانات بخش خصوصی است. واسپاری امور اجرایی به معنای واگذاری سیاست ها، نظارت و هدف ها نیست بلکه بخش تصدیگری فرهنگ و هنر کشور را واگذار می کنیم.
وی توضیح داد: در این راستا امور اجرایی بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران به اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و بخش خصوصی واگذار شد؛ شاید واقعاً در توان وزارت ارشاد نباشد که به تنهایی چنین نمایشگاه کتاب عظیم آن هم به صورت بینالمللی برگزار کند. بنابراین ما لاجرم و قهراً باید بخش هایی از امور اجرایی را به بخش خصوصی واگذار کنیم.
نوش آبادی افزود: واگذاری این دوره از نمایشگاه کتاب تهران به بخش خصوصی، تجربه خوبی بود البته ممکن است نقاط ضعف نیز داشته باشد اما بدون تردید نقاط قوت آن بیشتر از نقاط ضعف بود. این واگذاری ها باعث شد که ناشران هویت واقعی پیدا کنند و به بدنه دولت اعتماد کنند. همچنین در این واگذاری ها، توانایی ناشران سنجیده شد.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنانش، گفت: در سالهای آینده این چرخه تکمیل می شود و باید همه تشکل های نشر در برپایی نمایشگاه کتاب تهران سهیم باشند. همچنین دایره این مشارکت ها را از ناشران تهرانی به ناشران شهرستانی نیز توسعه خواهیم داد. این رویه در سایر نمایشگاهها مانند نمایشگاه قرآن کریم و نمایشگاه های کتاب استانی اجرا خواهد شد چرا که معتقدیم این رویه نه تنها مانعی ایجاد نمی کند بلکه باعث تقویت اقتصاد فرهنگی و افزایش اعتماد مردم میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که «ریز هزینههای بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را اعلام کنید و بفرمایید که آیا رضایت وزارت ارشاد در واسپاری امور اجرایی نمایشگاه کتاب تهران امسال، در حوزه هزینهها نیز صدق میکند یا خیر؟» گفت: این دوره از نمایشگاه کتاب تهران هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی حرکت رو به جلویی داشت. شاید به این دلیل بود که ما توانستیم هزینههای زائد مانند توزیع رایگان بن خرید کتاب را به حداقل برسانیم.
نوش آبادی توضیح داد: حذف بن خرید کتاب کار بسیار درستی بود چرا که توزیع بی رویه بن خرید کتاب و ورود آنها در بازار خرید و فروش زیبنده کشوری که جویای توسعه فرهنگی است، نیست. شجاعت وزارت ارشاد این بود که توانست این بنها را که در سال های گذشته بدون حساب توزیع می شدند، جمع کند و مانع از تولید و توزیع آنها شود.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: همچنین امسال بسیاری از هزینههایی که برخی نهادها به منظور حضور در نمایشگاه کتاب تهران دریافت میکردند، حدف شدند. چرا که وزارت ارشاد معتقد است نمایشگاه کتاب تهران یک رخداد عظیم فرهنگی ملی و بینالمللی است و باید همه دستگاهها و نهادها در برگزاری آن سهم داشته باشند؛ این اقدام مثبت باعث صرفهجویی 10 میلیارد تومانی در نمایشگاه کتاب تهران شد.
وی عنوان کرد: امسال برخلاف برخی گمانه زنی ها مبنی بر «کاهش میزان فروش» شاهد فروش بیش از 100 میلیارد تومان کتاب در نمایشگاه کتاب تهران بودیم. همچنین امسال میلیونها شیفته کتاب از نقاط مختلف کشور از نمایشگاه کتاب تهران بازدید کردند. همه این عوامل باعث شدند که نمایشگاه کتاب تهران امسال به باشگاه فرهنگی تبدیل شود. به نظرم وزارت ارشاد به دلیل این حرکت بزرگ و شجاعانه باید مورد تشویق قرار بگیرد.
نوش آبادی در پاسخ به این پرسش که «معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد سال گذشته اعلام کرده بود که 15 روز از ایام نمایشگاه قرآن سال 94 در ماه شعبان برگزار خواهد شد؛ چرا این موضوع محقق نشد؟» گفت: نمایشگاه قرآن سال 1394 در موعد مشخص شده خود یعنی ماه مبارک رمضان برپا خواهد شد و برنامهای برای برپایی این نمایشگاه در 15 روز پایانی ماه شعبان هنوز وجود ندارد.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این پرسش که «نمایشگاه کتاب تهران سال آینده در کجا برگزار خواهد شد؟» گفت: ما از قولی که آقای قالیباف در آیین اختتامیه بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران داد (برپایی نمایشگاه کتاب تهران سال آینده در تپههای عباس آباد) استقبال می کنیم. اگر بتوانیم مکان مناسبی در تهران برای این نمایشگاه داشته باشیم، باید شهرداری و سایر نهادهای فرهنگی کمک کنند.
وی عنوان کرد: محل مصلای امام خمینی (ره) برای نمایشگاه کتاب مناسب نیست بلکه برای اقامه نماز است اما چون هنوز مکانی مشابه مصلا نداریم چند سالی است که این رویداد فرهنگی در مصلا برگزار میشود اما نباید به این مکان بسنده کرد. در این راستا ما روی قول آقای شهردار حساب باز میکنیم و امیدواریم بتواند با توجه به توانمندی های مالی و اجرایی که دارند، یک مکان مناسب در اختیار ارشاد بگذارند و تا سال آینده شاهد برپایی نمایشگاه کتاب تهران در تپههای عباس آباد باشیم.
نظر شما