انتشارات آوند دانش کتاب «طراحی شبکه» را در هفت فصل منتشر کرد. در این کتاب تمام اطلاعات فنی لازم از نخستین گامهای لازم بری طراحی شبکه تا مدیریت حرفهای شبکهها در اختیار خواننده قرار داده شده است.
در مقدمه کتاب «طراحی شبکه» میخوانیم: «این کتاب بهطور اختصاصی برای افرادی نوشته شده که علاقهمندان به ساخت یک شبکه کامپیوتریاند اما با نقطه شروع اینکار و نحوه انجام آن آشنایی کافی ندارند.»
این کتاب درباره مسائل روزمره شبکه صحبت میکند؛ زبان آن بسیار ساده و دوستانه است، بنابراین، نیازی به دانش پیشزمینه و تخصصی نیست.
نویسنده این اثر معتقد است که با وجود اطلاعات و نکات تصادفی کتاب، ترس مخاطب نسبت به دنیای ظاهرا خشک و نأمانوس شبکه برطرف خواهد شد.
«دوگ لو» هدف از تألیف این کتاب را سادهسازی قوانین شبکه به شکلی ملموس و فشرده دانسته تا در زمان مواجهه با آنها اطمینان حاصل شود کاربر به راحتی از پس برطرف کردن مشکلات برمیآید.
زندگی در شبکه به روایت کتاب
سه بخش نخست کتاب با عنوانهای «شروع کار با شبکه»، «تنظیمات یک شبکه» و «کار با سرورها» شامل موضوعاتی مانند برویم سراغ شبکه، زندگی در شبکه، تنظیمات شبکه بیسیم و تنظیمات سرور است.
در نخستین بخش کتاب درباره مفهوم شبکه آمده است: «شبکه چیزی فراتر از حداقل دو کامپیوتر نیست که با یک کابل اتصال بیسیم رادیویی به یکدیگر متصل شدهاند تا به تبادل اطلاعات بپردازند.»
در بخش دوم، درباره «مزایای ایجاد یک سرور اختصاصی» اشاره شده که استفاده از یک کامپیوتر سرور اختصاصی، موجب افزایش سرعت، کارآیی و اطمینان شبکه میشود. با وجود سرور خصوصی لزومی ندارد که از بزرگترین و سریعترین کامپیوترتان بهعنوان کامپیوتر سرور استفاده شود.
نویسنده در ادامه این بخش در مطلبی با عنوان «چهچیزهایی شبکه را بهکار میاندازد؟» نوشته است: «برای استفاده از یک شبکه مجبور نیستید همه جزئیات مربوط به نحوه عملکرد آن را بدانید. اگر پذیرفته باشید که شبکهها با فرمان یک جادوگر هدایت نمیشوند، احتمالا احساس بهتری نسبت به استفاده از شبکه پیدا کردهاید. شاید برای شما محیط یک شبکه اسرارآمیز بهنظر برسد، اما در واقع چنین نیست.
در این بخش همچنین اجزای داخلی یک شبکه یعنی کارت شبکه، کابل شبکه، سوئیچ شبکه و نرمافزار شبکه معرفی شده است.
«خدمات اشتراک فایل» مبحثی مهم در سومین بخش کتاب است که نویسنده کتاب آنرا اینگونه تشریح کرده است: «یکی از مهمترین وظایف یک سیستم عامل شبکه، به اشتراکگذاری منابع شبکه با کاربران آن است. رایجترین منبع موجود در شبکه، سیستم فایل سرور است. فضایی از حافظه سرور که طبقهبندی شده و سرور شبکه باید توانایی به اشتراکگذاری آنرا داشته باشد. در واقع کاربران میتوانند با فضای ذخیرهسازی سرور بهعنوان هاردیسک توسعه یافتهای روی کامپیوترشان رفتار کنند.»
رایانش ابری چیست؟
«ابری با احتمال بارش گیگابایتی»، «مدیریت حفاظت از شبکه»، «مسیرهای اضافی به شبکه» و «بخش دهتایی» چهار بخش بعدی کتاب هستند.
«دوگ لو» در بخش چهارم کتاب درباره مفهوم «رایانش ابری» نوشته است: «ایده اصلی رایانش ابری از برونسپاری یک یا چند منبع محاسباتی شبکه به اینترنت شکل گرفت. ابر به روش جدیدی برای مدیریت وظایف معمول کامپیوتر اطلاق میشود.»
«شناخت وظایف مدیر شبکه» از مباحث پنجمین بخش کتاب است. براساس محتوای این بخش مدیر شبکه، وظیفه مدیریت یک شبکه را برعهده دارد که کارهایی مثل نصب، پیکربندی، توسعه، محافظت، ارتقاء، تنظیم و تعمیر شبکه را دربرمیگیرد.
آشنایی با مفهوم مجازیسازی
ششمین بخش کتاب به موضوع «مجازیسازی» اختصاص دارد. نویسنده درباره این مفهوم نوشته است: «ایده اصلی مجازیسازی، در استفاده از نرمافزار به منظور شبیهسازی سختافزارها نهفته است. این ایده قدرتمند به شما کمک میکند تا چیزی بیش از یک سیستم کامپیوتری مستقل را روی یک کامپیوتر فیزیکی به اجرا درآورید. برخی از عبارات مهم این حوزه میزبان، مهمان و سیستم عامل مهمان است.»
از موضوعات مهم در آخرین بخش کتاب با عنوان «دهتاییها» میتوان به 10 فرمان شبکه اشاره کرد. با دقت و وسواس کامل از هارد دیسکتان پشتیبانگیری کنید، از شبکه در برابر خرابکاری محافظت کنید، داریو شبکه را از لوث وجود فایلهای قدیمی پاک کنید، فقط وقتی که مطمئن شدید پیکربندی شبکه را تغییر دهید، چشم طمع به شبکه همسایه ندوزید، قبل از شروع کار با شبکه زمان از کار انداختن آنرا اعلام کنید، تجهیزات یدکی مناسب را به همراه داشته باشید، برنامههای همسایهتان را بدون اجازه ندزدید، به کاربرانتان درباره شبکه آموزش دهید و پیکربندیهای شبکه را روی لوحهای سنگی بنویسید، این 10 فرمان هستند.
نخستین چاپ کتاب «طراحی شبکه» با شمارگان دو هزار نسخه در 480 صفحه به بهای 28 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات آوند دانش به بازار نشر عرضه شده است.
نظر شما