نقش فرهنگساز ادبیات دینی چگونه است؟/5
راکعی: ایرانیان از ابتدا خداباور بودند/ادبیاتمان سرشار از مفاهیم دینی است
فاطمه راکعی گفت: آموزههای دینی و اخلاقی حتی پیش از اسلام نیز در ادبیات ما ساری و جاری است. این ژانر ، ژانر تازهای نیست و از قدیمالایام در ایران مورد توجه بوده است.
شاعر «آواز گل سنگ» اضافه کرد: همانطور که میدانید مردم ما از گذشتههای دور خدا باور بودند و در شعر و آثارشان نیز این مضامین به چشم میخورد اما انقلاب اسلامی برخی از این ژانرها را از لحاظ محتوایی تقویت کرد. یکی ادبیات دینی و دیگری ادبیات اجتماعی و سیاسی و ادبیات جنگ.
این شاعر ادامه داد: انقلاب اسلامی باعث شد که بخش قابل ملاحظهای از شعرها به این مضامین اختصاص پیدا کند ولی پرداختن به دین بنا به استنباطی که خودم دارم گاهی از کیفیت بالایی برخوردار نبوده است. برخی شاعران انگشت شمار نیز خودشان را ملزم میدانستند که درباره رخدادهای مهم سیاسی و اجتماعی و دینی اثر خلق کنند.
وی توضیح داد: اسلام به شکل مسلم معنویت و اخلاق را تبلیغ میکرد و می کند و این مفاهیم نیز بعد از انقلاب در شعرها موج میزد اما در عین حال هرکس با نظر خودش این دین را تصویر میکرد. معتقدم در این زمینه به نگاه و نظریهای واحد نرسیدهایم.
فاطمه راکعی متولد زنجان، نماینده ششمین دوره مجلس شورای اسلامی بود. این شاعر فارغالتحصیل مقطع دکترای زبانشناسی است.
از میان آثار وی می توان به «آوا و معنا در شعر نیما»، «منطق در زبانشناسی»، «درباره شعر»، «مادرانهها»، «آواز گل سنگ» و «سفر سوختن» اشاره کرد.
پیشینه این سوژه در خبرگزاری کتاب:
گفتوگوی محمدرضا سنگری، عبدالرحیم سعیدیراد و غلامرضا امامی را در این باره بخوانید
نظر شما