دوشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۳
مدیر انتشارات تیمور‌زاده: بازدارندگی کتاب در استعمال دخانیات تردید برانگیز است

فرهاد تیمور‌زاده با بیان این مطلب که در حوزه مبارزه با دخانیات به چاپ پاکت‌هایی با تصویر ریه‌‌های بیمار محدود شده‌‌ایم، گفت: درباره نقش بازدارندگی کتاب برای استعمال دخانیات تردید وجود دارد.

دکتر فرهاد تیمور‌زاده،‌ در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به مناسبت آغاز هفته بدون دخانیات، درباره تأثیر انتشار کتاب در پیشگیری از استعمال دخانیات اظهار کرد: با وجود تلاش ناشران در تولید کتاب‌ با موضوع پیشگیری از استعمال دخانیات، درباره میزان استقبال و بازدارندگی آن‌ها تردید وجود دارد.
 
کتاب زمانی مؤثر است که استعمال سیگار ارزش قلمداد نشود
مدیر انتشارات تیمور‌زاده افزود: فرهنگ‌سازی فقط با آموزش میسر نیست، چراکه کم‌سواد‌ترین مردم نیز نسبت به مضرات سیگار آگاهند. کتاب زمانی مؤثر است که استعمال سیگار ارزش قلمداد نشود و مانند پرتاب زباله از ماشین به‌عنوان یک آسیب محسوب شود. برای تبدیل بازتعریف ناهنجاری، به عزم ملی نیازمندیم.
 
وی درباره اقدامات آموزش و پرورش در تدوین مواد درسی مرتبط با آسیب‌های استعمال دخانیات اظهار کرد: طرح این‌گونه مباحث در منابع درسی، به سیاست‌گذاری‌های کلان نیاز دارد. پیش از این در طرح موضوعاتی مانند ایدز به دلیل ترس از وجود آسیب‌‌های اجتماعی در کشور چندان موفق عمل نکردیم. انتشارات مدرسه، در انعکاس این موضوعات در چند سال اخیر منابع خوبی منتشر کرده است.
 
اقدام همگانی برای رفتارسازی اجتماعی
تیمور‌زاده در ادامه با تأ‌کید بر تأثیر آموزش‌های غیرمکتوب در کاهش آسیب‌‌های اجتماعی گفت: باید در اقدامی همگانی، برای رفتار‌سازی اجتماعی اقدام کنیم.
 
وی ادامه داد: چرا باید شرکت دخانیات در کشور وجود داشته باشد؟ به‌نظر می‌رسد اصلی‌ترین دلیل وجود این شرکت، تأمین نیاز داخل و پیشگیری از قاچاق سیگار به کشور است.
 
مدیرمسئول انتشارات تیمورزاده با اشاره به تغییر دیدگاه جامعه نسبت به استعمال سیگار تصریح کرد: استعمال سیگار، زمانی برای دختران و زنان در ایران پدیده‌‌ای قبیح بود و این در حالی است که امروزه به‌عنوان یک ارزش مطرح شده و باور آغاز اعتیاد با مصرف سیگار از بین رفته است. استعمال دخانیات از سوی برخی پزشکان متخصص، روحانیون و چهره‌های مشهور جامعه در کاهش اثر پیام‌های ضد سیگار مؤثر است.
 ‌    
حرف‌های شعاری در مبارزه با دخانیات
تیمورزاده در ادامه گفت: با وجود همه دلایلی که گفتم، به‌نظر می‌رسد هر چه کتاب تولید شود، چندان مؤثر نخواهد بود. همه هنر ما شده، چاپ پاکت‌های سیگار با تصویر ریه‌های سالم و بیمار. معتقدم، مسئولان حوزه مبارزه با دخانیات نیز از حرف‌های شعاری و برخورد‌های شعاری خسته شده‌اند.
 
این فعال نشر پزشکی و سلامت، درباره انتشار کمتر از 20 عنوان کتاب با موضوع دخانیات در یک سال اخیر در کشور اظهار کرد: با توجه به اهمیت این مساله در سلامت فرد و جامعه، در حوزه اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی چندان موفق عمل نشده است و تعداد اندک کتاب‌های این حوزه نیز گواه این عملکرد ضعیف است. انتشارات تیمورزاده، در این حوزه کتاب‌های متنوعی از جمله مجموعه «آنچه هر بیمار لازم است از بیماری خود بداند، (اصطلاحات تخصصی قلب)» و «روش‌های درمان اعتیاد» را منتشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها