جمعه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۳
ادبیات کودک  افغانستان زخم‌خورده‌ترین ادبیات کودک جهان است

نشست کتاب و نشریات کودک افغانستان در سرای اهل قلم کودک و نوجوان برگزار شد.

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)،نشست کتاب و نشریات کودک و نوجوان افغانستان، در سرای اهل‌قلم کودک و نوجوان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برپا شد.

در این نشست محمدسرور رجایی مدیر نشریه باغ و سید نادر موسوی مدیر نشریه کودکان آفتاب به بررسی وضعیت ادبیات کودک و نوجوان افغانستان پرداختند.

محمدسرور رجایی ضمن مرور تاریخ مطبوعات کودک افغانستان که در سال 1297 شمسی با نشریه سراج‌الاطفال به همت محمود طرزی آغاز شده و با نشریه انیس کودک در دهه چهل شمسی به شکوفایی رسیده است، از آصف مایل کابلی، غلام‌حیدر یگانه و محمدحسین محمدی به عنوان برجسته‌ترین چهره های ادبیات کودک و نوجوان افغانستان یاد کرد.
رجایی با اشاره به درگیری کودکان افغانستان با جنگ، فقر، کودتا و اشغال در دهه‌های اخیر، ادبیات کودک افغانستان را زخم خورده‌ترین ادبیات کودکان جهان نامید.

سردبیر نشریه باغ با اشاره به اینکه 80 درصد خوراک فرهنگی افغانستان از ایران تامین می‌شود از مدیران ایرانی خواست به جای قرآن و مفاتیح، کتاب‌های کودک و نوجوان به افغانستان ارسال و اهدا کنند.

وی ضمن انتقاد از عدم فعالیت انجمن ادبیات کودک و نوجوان افغانستان که انتشارات بین‌المللی الهدی یک‌سال پیش وعده تشکیل آن را داده بود، از کم‌توجهی دولت افغانستان به ادبیات کودک انتقاد کرد.

شبکه تلویزیونی کتاب برای کودکان
سید نادر موسوی در ادامه این نشست به فقر عمیق فرهنگی در میان مهاجران افغانی در ایران اشاره کرد و وضعیت ادبیات کودک افغانستان در داخل و خارج این کشور را نامناسب دانست.
موسوی با اشاره به فعالیت 40 شبکه تلویزیونی در افغانستان که یکی از آنها شبکه اختصاصی کودکان است، از عدم فعالیت چهره‌های شاخص ادبیات کودک همچون غلام‌حسن نوروزی (بومان)، غلام‌حیدر یگانه، کاظم محقی و محمدحسین محمدی ابراز تاسف کرد.

وی ریشه‌های جنگ های داخلی و خشونت جاری در افغانستان را در کودکی نکردن جوانان امروز افغانستان مرتبط دانست و اظهار داشت کسانی که در کودکی شعر و قصه نشنیده‌اند در بزرگسالی به خشونت روی‌ می‌آورند.
موسوی صلح در میان اقوام و مذاهب مختلف افغانستان را تنها با ترویج ادبیات کودک ممکن دانست و وضعیت امروز افغانستان را نتیجه بی‌توجهی به کودکان و آموزش ایشان ارزیابی کرد.

در پایان این نشست محمدسرور رجایی با اشاره به اینکه در میان 700 نشریه‌ای که مهاجران افغان در 22 کشور در سراسر جهان منتشر کرده‌اند تعداد بسیار اندکی مجله کودک دیده می‌شود، از انتشار مجلات جدید کودکان افغانستانی در ایران همچون کودکان آفتاب و تبسم ابراز خوشحالی کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها