جمعه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۰
شیخ عطار: تسلط نویسندگان ایرانی به زبان‌‌های خارجی عامل تحقق گفت‌وگو با جهان است

علیرضا شیخ عطار، سفیر پیشین ایران در آلمان، تسلط نویسندگان ایرانی به یکی از زبان‌های خارجی را عامل اصلی تحقق شعار امسال نمایشگاه کتاب تهران ــ «خواندن، گفت‌و‌گو با جهان» ــ دانست.

علیرضا شیخ‌عطار ــ سفیر پیشین ایران در آلمان ــ در حاشیه بیست‌و‌هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: نمایشگاه کتاب در تمام دوره‌های خود فرصتی را مهیا کرده است تا ناشران با خوانندگان و علاقه‌‌مندان کتاب ارتباطی بی‌واسطه‌ داشته باشند.

وی با اشاره به این‌که تفاوتی بین این دوره از نمایشگاه و دوره‌های دیگر آن وجود ندارد، اظهار کرد: درست است که جنبه فروشگاهی در این رویداد فرهنگی بیش از جنبه نمایشگاهی آن است، اما مردم در تمام این دوره‌‌ها به دیدار از نمایشگاه ترغیب شده و به خرید کتاب پرداخته‌اند.

نمایشگاه؛ فرصت تعامل با جهان
شیخ‌عطار ادامه داد: در دوره 6 ساله‌ای که به‌عنوان سفیر در آلمان بودم از نزدیک در جریان برگزاری نمایشگاه فرانکفورت قرار می‌گرفتم و رایزنی‌هایی را با ناشران ایرانی برای شرکت در نمایشگاه انجام می‌دادم. امیدوارم روزی نمایشگاه کتاب تهران نیز با سبک و سیاق نمایشگاهی و عرضه کتابچه‌ها و  نیز رایزنی اهالی فکر برای تألیف و ترجمه کتاب برگزار شود.

وی در ادامه گفت‌و‌گو با ایبنا درباره شعار امسال نمایشگاه کتاب با عنوان «خواندن، گفت‌و‌گو با جهان» اظهار کرد: شعار امسال نمایشگاه کتاب نشان از ظرفیت ایران برای معرفی اندیشه و تفکر اسلامی به جهانیان دارد.

فلسفه اسلامی را به دنیا معرفی کنیم
شیخ‌عطار با بیان این‌که ایران خاستگاه اندیشه است، گفت: شعار امسال نمایشگاه کتاب می‌تواند بستري مناسب برای شناساندن فلاسفه اسلامی ــ مانند ملاصدرا ــ به دنیا باشد.

وی تسلط نویسندگان ایرانی به یکی از زبان‌های خارجی را عامل اصلی تحقق این شعار دانست و گفت: هانری کربن خدمتی بزرگ در شناساندن فلسفه اسلامی به دنیا داشت، اما در حال حاضر کمتر افراد خارجی را می‌توان یافت که به‌خوبی با حکمت شرقی و علمای اسلامی آشنایی داشته باشند.

شیخ‌عطار توضیح داد: درست است که باید زبان و هویت را حفظ کرد، اما باید با روشی نو با جهان در ارتباط بود. بحث زبان در امور فنی و علوم پایه بسیار ساده است اما علوم انسانی، زبانی پیچیده‌ دارد و نیازمند استدلال است.

وی در پایان، مهمترین معضل نسل جوان را سطحی بودن اطلاعات و اندیشه در بین آنها دانست و گفت: عدم استفاده مطلوب از فضای مجازی و نشر هر نوع مطلب بدون توجه به منبع آن از عمده‌ترین معضلاتی است که نسل جوان را تهدید می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها