چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۹
وظیفه‌مند بودن همه دستگاه‌های کشور برای توسعه کتابخوانی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: همه دستگاه های کشور از جمله سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران ملزم به توسعه امر کتابخوانی در کشور هستند و اینگونه نیست که فقط یک دستگاه و یا نهاد به تنهایی این وظیفه مهم را بر عهده داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در جمع خبرنگاران در محل برگزاری بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با تاکید بر این مطلب درباره کتاب‌های دیجیتال گفت: البته درست است که کتاب های دیجیتال جای کتاب‌های مکتوب را نمی‌گیرند ولی تولید اینگونه کتاب‌ها برای اقشاری که دسترسی راحت به کتاب‌های مکتوب را ندارند؛ موثر است.

وی با تاکید بر تلاش برای توسعه کتابخوانی در میان افراد مختلف جامعه افزود: همگان باید برای توسعه امر کتابخوانی و فرهنگ آن تلاش کنیم به گونه‌ای که افراد در تمامی اوقات فراغت خود و حتی در زمان هایی که منتظر اتوبوس، قطار و هواپیما هستد کتاب بخوانند.

جنتی ادامه داد: افراد باید بدانند که برای کسب علم و دانش و افزایش آن لازم است که کتاب بخوانند.

وزیر فرهنگ درباره نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در گسترش امر کتابخوانی در کشور گفت: این شورا وظیفه سیاستگذاری دارد نه اجرایی و بیشتر سیاست های کلی را تدوین می کند.

وی در پاسخ به این پرسش که از جریان انتشارات خزعلی و اعتصاب آقای خزعلی در نمایشگاه کتاب خبر دارید یا نه،گفت: بله ایشان دو انتشارات داشته است که هر دو انتشاراتش در گذشته توسط دستگاه های قضایی ممنوع الفعالیت بوده است و نباید چیزی چاپ می کردند. ولی ما امسال با هدف کمک به آنها به انتشارات اباصالح که به نام همسر اوست، مجوز حضور دادیم،  او نیز با کتاب هایی که در حوزه پزشکی چاپ کرده است در نمایشگاه حضور  پیدا کرد. مشکل انتشارات حیان نیز به خاطر چاپ نکردن کتاب است که طبق آیین نامه نمایشگاه کتاب (که در این دوره به ناشران واسپاری شده است)؛ هر ناشر باید 35 عنوان کتاب چاپ کند که 15 عنوان آن نیز لازم است که در سال 93 منتشر شده باشد. اما انتشارات حیان کتابی چاپ نکرده است و شرایط آیین نامه نمایشگاه را برای حضور نداشت. واگذاری غرفه ها نیز امسال به دست وزارت ارشاد نبوده بلکه به دست تشکل ها سپرده شده است. 

جنتی درباره بخش بین الملل نمایشگاه کتاب افزود: این بخش از نظر کمیت تعداد کتاب های حاضر افزایش داشته است و به تعداد 160 هزار عنوان می رسد. از نظر کیفیت هم باید گفت که برخی ناشران برجسته که در سال های قبل حضور نداشتند امسال حضور دارند و کتاب های خوب و جدیدی در این بخش عرضه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها